Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 6.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vánoční trhy nabídnou oblíbený punč, divadlo i hudební program

Zprávy z regionu

7.10.2019

Zuzana Doleželová

Vánoční trhy se pomalu blíží. Už 22. listopadu se na Horním náměstí rozsvítí stromeček a punčové městečko ožije svou nezaměnitelnou atmosférou. Až do Vánoc se pak na pódiu vystřídá celá řada zajímavých hudebních hostů i divadelníků. Kluziště bude v provozu už od 11. listopadu.

Program vánočních trhů naleznete ZDE. Program je průběžně doplňován, proto sledujte web. ;)

Jako každý rok si i letos budeme moci vychutnat tradiční vánoční trhy v historickém centru města. Připraven bude pestrý program s populárními skupinami všech žánrů, divadlem pro malé i velké, zpívání koled na náměstí, více než osm desítek stánků i vyhlášený punč.

Strom se rozzáří 22. listopadu
Slavnostní rozsvícení vánočního stromu se uskuteční v pátek 22. listopadu. Ježíškův poštovní úřad u stromu bude otevřen ve 14:00, od 17:00 zahraje Rock&Roll Band Marcela Woodmana, v 17:45 pak proběhne vyhlášení vítěze soutěže "Pojmenujte vánoční strom" za účasti primátora. Samotné rozsvícení se odehraje v 18:00, poté vystoupí hudební skupina O5 & Radeček.

Letos se můžeme těšit na několik představení Divadla Tramtarie, kapelu YO YO Band (27. 11.), 5. prosince bude na programu Mikulášská nadílka nebo Heidi Janků či ohňostroj pro děti, 13. prosince zahraje skupina Fleret, 15. prosince Paul Batto. Na Štědrý den se od 22:00 uskuteční Půlnoční bohoslužba. A bude toho mnohem víc. Program se neustále doplňuje, sledujte proto webové stránky.

Ilustrační foto

Foto: Daniel Mazáč

Svatomartinské trhy, kluziště, ohňostroj
Stánky se na náměstí i tentokrát objeví už na začátku listopadu. O předehru k vánočním trhům se totiž opět postarají Svatomartinské trhy, které 11. listopadu nabídnou zajímavá mladá vína a další speciality. Ve stejné době bude také otevřeno kluziště na Dolním náměstí. To by mělo být v provozu do 30. prosince a vstup na něj bude zdarma.

Ohňostroj se uskuteční 1. ledna 2020 v 18:00 na Horním náměstí.