Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 18.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

VK Šantovka nestačil na vicemistra, Šternberk za dva body

Sport

24.11.2023

Autor: Petr Pelíšek

Na soupeře z Brna a poslední ligové finalisty narazily shodně v 10. extraligovém kole volejbalistky VK Šantovka Olomouc UP i TJ Sokol Šternberk. Olomoučanky doma hostily vicemistrovské Šelmy a stejně jako v Brně opět podlehly svému protivníkovi hladce 0:3. Sokol v repríze středečního brněnského duelu tentokrát zvládl pětisetový duel proti Královu Poli, úřadujícímu šampionovi oplatil těsnou porážku a zvítězil 3:2.

Olomoucký celek nastoupil v přímém přenosu ČT Sport proti třetímu týmu tabulky agresivně a ujal se vedení 4:1. Brno snížilo, ale Šantovka si držela náskok (8:6, 10:8), domácím hráčkám se dařily smeče a body sbírala hlavně Artyshuková. A právě zablokování ukrajinské blokařky a body z podání hostující kapitánky Markové znamenaly první vedení Šelem 12:10. Náskok hostí rostl dál, obrana Brna zastavila útok domácích a rázem tu bylo vedení Šelem o sedm bodů. Domácímu týmu nepomohly oddechové časy, ani střídání a první set šel za Brnem po jeho jasném vítězství 25:17.

Druhá část začala vyrovnaně, oba týmy se tahaly o každý bod. Hanačky utekly v polovině setu při servisu kapitánky Nečasové na 11:8. Šelmy nenechaly přesným útokem domácí celek odskočit a srovnaly na 13:13. Závěr byl vyrovnaný, za stavu 18:19 podávala domácí nahrávačka Shevkeneková, ale přišla ztráta. A Brno při servisu exolomoucké opory Janečkové získalo rozhodující náskok i druhý set (19:25).

Šantovka Olomouc se snažila získat třetí set, ale domácí družstvo mělo potíže na příjmu a prosadit se přes bloky Śelem bylo pro ně stále těžší. Hosté naopak nápaditým útokem začali postupně získávat navrch. Za stavu 10:13 a poté 13:19 si bral oddechový čas trenér domácích Drešl. Více než zkorigování výsledku se ale Hanačkám nepovedlo a Šelmy vyhrály ve sportovní hale UP jasně 3:0.

Po utkání byla hodně zklamaná z výkonu v přímém přenosu České televize kapitánka Olomouce Michaela Nečasová. „Mrzí nás moc, jak to dnes dopadlo. Mohly jsme podat mnohem lepší výkon. V podstatě vždy do půlky setu jsme se vždy držely, ale pak přišla série chyb na příjmu, na servisu nebo v útoku. V něm nám chyběla agresivita, doufám, že do příštího zápasu to napravíme a zlepšíme,“ plánuje Nečasová.

„Utkání měl soupeř pod kontrolou. My jsme se na duel připravovali, věděli jsme o jejich silných stránkách, ale naše obrana nebyla dobrá. Některé míče byly do postavení, které jsme měli vybrat. Jsem zklamán z přístupu na servisu. Když hrajeme proti silnému celku, tak je základem zkusit je odtáhnout servisem od sítě, a my jsme naopak házeli servisové buchty do sítě. Musíme zamakat a pokusit se další zápas zvládnout lépe,“ byl zklamán výsledkem i výkonem domácí lodivod Jan Drešl.

„Domácí hráčky na nás vyběhly s velkým entusiasmem, hrály v prvním setu velmi dobře, ale postupně jsme se zformovali a začali jsme bránit a hrát to, co jsme si v přípravě na duel řekli. A takovou rutinérskou hrou jsme od prostředku setu soupeřkám utekli. A tak to bylo i v dalších setech, že jsme v koncovkách vždy měli dostatečný náskok,“ zhodnotil utkání trenér Šelem Jaroslav Vlk.

V dalším kole hostí už v sobotu 25. listopadu od 19 hodin Šantovka opět na domácí palubovce Olymp Praha.

VK Šantovka Olomouc UP - Šelmy Brno 0:3 (-17, -19, -19)

Rozhodčí: Velinov, Koutník. Čas: 74 minut. Diváků: 350

Olomouc: Shevkeneková, Fedchuková, Nowaková, Artyshuková, Farská, Nečasová, libero Chaloupková. Střídaly: Kořínková, Šotkovská.
Brno: Šmídová, Janečková, Marková, Madsenová, Kelnárová, Širůčková, libero Chevalierová, Střídala: Benediktová.

V hale Ecce Homo ve Šternberku se hrálo bojovné, pohledné utkání s krásnými výměnami a ve skvělé atmosféře. V domácím týmu se dařilo především Deptuchové a Weidenthalerové, ale i ostatní hráčky předvedly bojovný výkon a díky tomu získal Sokol cenné dva body proti úřadujícímu mistrovi.

V prvním setu byl duel velmi vyrovnaný. Od stavu 14:14 se začalo více dařit domácím hráčkám, hostům nepomohly ani timeouty za stavu 22:16 a 24:20. Set získaly Sokolky s přehledem 25:19.

Ve druhém dějství se dařilo Královu Poli především útočným podání Jelínkové zatlačit domácí a hosté vedli 12:8. Šternberanky při podání Weidenthalerové dotahovaly (16:17), držely se až do koncovky (18:19, 22:23), ale set nakonec získaly Brňanky - 22:25 a 1:1.

Ve třetí sadě se více dařilo domácím, v útoku zejména Polce Deptuchové, na příjmu působila jistě Vyjídáková, tradičně výborná kapitánka Weidenthalerová. Zejména díky jim získaly tuto část hry domácí Sokolky poměrem 25:20.

Čtvrté pokračování se až do stavu 12:12 lépe vyvíjelo pro domácí. Pak bylo chvíli vedení na straně Brna, ale Sokolu se podařilo získat těsný náskok zpět (21:19). Závěr setu ale patřil jednoznačně poměrem 6:1 hostujícím hráčkám, které díky výhře 25:22 vyrovnaly.

Rozhodovalo se ve zkrácené hře. První půle patřila Brnu, jež vedlo 8:4, Pak se rozehrály šternberské volejbalistky, tiebreak ovládly 15:11 a tím braly také vytoužený druhý bod a důležité vítězství.

„Zase to byl zápas jako na houpačce. Došly jsme do tiebreaku, kde jsme nikdy neměly štěstí. Ale dnes se to konečně otočilo a dokázaly jsme svojí bojovností vyhrát za dva body,“ komentovala dramatický duel se šťastným koncem pro Šternberk kapitánka Sokola Aneta Weidenthalerová.

„Chtěl bych pochválit družstvo za to, že jsme prolomili naše prokletí čtyř tiebreaků a dokázali jsme zvítězit s pro nás silným soupeřem KP Brno. Z našich hráček bych pochválil Olu Deptuchovou za výborný výkon. A děkujeme všem divákům, kteří nám přišli fandit a byli úžasní,“ radostně hodnotil vítězství kouč Sokola Šternberk Miroslav Jehlář.

„Mrzí mě, že jsem nezvládl družstvo na toto utkání lépe připravit. V zápase jsme po taktické stránce selhali,“ stroze ohodnotil porážku trenér VK Královo Pole Brno Erik Nezhoda.

V sobotu 25. listopadu se Šternberanky představí od 17 hodin na palubovce Ostravy.

TJ Sokol Šternberk – VK Královo Pole Brno 3:2 (19, -22, 20, -22, 11)

Rozhodčí:  Ištvanech, Olt. Čas: 123 minut. Diváků: 135.

Šternberk: Kurerová, Deptuchová, Laskowská, Kłodová, Weidenthalerová, Cohenová, libero: Vyjídáková.
KP Brno: Pelikánová, Jelínková, Körmendyová, Kuníková, Pavlíková, Hrušecká, libero Šmardová. Střídaly: Matějková, Křižanovská, Prchalová, Chlupová.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

ELOPUR spol. s.r.o. - prodejna kusového textilu

Katalog firem » Obchod » Spodní prádlo

Prodejna kusového textilu. Spodní prádlo v zastoupení - UPAVAN TRUTNOV spol. s.r.o., TRIOLA a.s., BARLEY aj.. Pletené zboží (halenky, svetry, sukně, aj.). Punčochové zboží v zastoupení -...