Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V únoru se na Floře opět otevřou sbírkové skleníky

Zprávy z regionu

29.1.2020

Autor: red

Za exotikou v zimě nemusíme daleko. Už v únoru své brány otevřou sbírkové skleníky Výstaviště Flora Olomouc. Těšit se můžete na podívanou plnou citrusových plodů, květů, cizokrajných rostlin a exotických zvířat...

Foto: Výstaviště Flora Olomouc

Sbírkové skleníky Výstaviště Flora Olomouc jsou neodmyslitelnou součástí Smetanových sadů. K historicky nejstarším patří palmový skleník, který nabízí impozantní pohled na exotické rostliny ohromných velikostí. Milovníci sukulentů a kaktusů jistě najdou zalíbení právě v kaktusovém skleníku. Unikátní exotické rostliny lze spatřit také ve skleníku tropickém a subtropickém.

Na které exponáty se v únoru mohou návštěvníci těšit?

V palmovém skleníku lze spatřit kvetoucí strelície královské. Jejich květenství, v pestré modro-oranžové barvě, vás rázem přenese do Jižní Afriky, odkud pochází. V kaktusovém skleníku již kvetou první sukulenty a v tropickém skleníku se tvoří první plod ananasu. Subtropický skleník vás okouzlí svým nepřeberným množstvím plodících citrusů, jako jsou mandarinky, pomeranče, citrony, grepy a mnoho dalších i méně známých citrusových plodů.

"V tomto období se na citrusech objevují první poupata, což značí brzkou záplavu voňavých květů. Dále kvete několik druhů bromélií a pro menší děti tu v teráriu čeká atraktivní kajman brýlový, či v jezírku líně plovoucí velký bílý sumec s délkou 1,5 metru,“ uvádí vedoucí sbírkových skleníků Pavel Souček. 

Otevírací doba

Únor 9:30–16:00 (pouze o víkendech)
Březen 9:30–16:00 (denně mimo pondělí)
Duben – říjen 9:30–18:00 (denně mimo pondělí)

Vstupné

- plnoplátce 60 Kč
- zlevněné vstupné (děti 6-15 let, studenti, důchodci, ZTP, ZTP/P) 30 Kč 
- děti do 6 let v doprovodu dospělé osoby, pedagog. dozor (nad 10 dětí), doprovod ZTP/P zdarma
- rodinné vstupné (2 dospělí + max. 3 děti do 15 let) 140 Kč  
- permanentka na sezonu 250 Kč  
- průvodce v českém jazyce (60 min. prohlídka, nutno předem objednat) 300 Kč