Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V úterý přestanou jezdit vlaky mezi Olomoucí a Šternberkem. Výluka potrvá do půlky prosince

Zprávy z regionu

28.2.2020

Autor: red

Už 3. března se zcela přeruší provoz vlaků mezi Olomoucí a Šternberkem. Důvodem je pokračující modernizace tratě, kterou Správa železnic zahájila v srpnu minulého roku. Vlaky se na tento úsek vrátí v polovině prosince.

Ilustrační foto

Foto: Jan Procházka

Během uplynulých měsíců se pracovalo zejména na rekonstrukci železniční stanice Uničov a úseku Újezd u Uničova – Uničov. Na počátku letošního roku začaly v rámci denních výluk betonáže patek pro trolejové vedení, ve stanici Uničov se pak osazovaly sloupy pro toto vedení. V příštích týdnech začnou práce na železničním spodku a svršku mezi Olomoucí a Bohuňovicemi. Samotná stanice Bohuňovice projde zásadní přestavbou včetně dvou nových nástupišť o délce 110 metrů.  

Práce na modernizaci tratě budou pokračovat i v úseku Bohuňovice – Šternberk. Vedle samotných kolejí se opraví i mostní objekty a propustky. Na zastávce Štarnov se odstraní stávající nástupiště a zřídí nové dlouhé 90 metrů. Během letošního roku také začne modernizace stanice Šternberk. Opravy celého úseku mezi Olomoucí a Uničovem skončí v roce 2021.

Po dobu výluky budou všechny vlaky nahrazeny náhradní autobusovou dopravou. Ta je organizována dle výlukového jízdního řádu. Více informací naleznete ZDE.