Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V kině Metropol se chystá první Festival zdraví. Zájemcům pomůže udržet si zdraví nebo ho získat zpět

Zprávy z regionu

19.2.2022

Autor: red

Udržet si zdraví nebo ho získat zpět zájemcům pomůže první Festival zdraví v Olomouci. Ten bude probíhat v kině Metropol od 31. března 2022 a přinese celkem čtyři besedy s odborníky na tělesné i duševní zdraví.

"Je to nový festival, který besedami s odborníky ukazuje cestu jak se uzdravit a ne se jen léčit. Přijďte diskutovat o cestách k uzdravení a o duševní rovině léčby; a jak se na to dívá moderní a tradiční medicína. Festival zdraví je přesně to, co v dnešní době plné nemocí potřebujeme," hovoří o smyslu Festivalu zdraví v Olomouci za pořadatele výkonný ředitel agentury Forsberg Marek Berger.

Festival zdraví proběhne v Olomouci v kině Metropol od 31. března do 24. dubna a postupně se během něj představí devět hostů.

Hned první pořad festivalu slibuje ohromný mentální zážitek. O léčení duše se hovoří běžně, ale o jejím přeskládání od základu už tolik ne. Toto dovede Bufo Alvarius - nejsilnější známé přírodní psychedelikum na světě. Umí zcela rozložit ego a umožňuje jeho znovu-uspořádání. Právě ve čtvrtek 31. března se v Metropolu objeví dvojice režisér Filip Záruba a facilitátor Ondřej Bahník. Dojde na debatu o možnosti změnit od základu svůj život a na programu je i vysílání filmu Bufo Alvarius: The Underground Secret o schopnostech tohoto psychedelika a o lidech, kteří s ním dovedou pracovat.

Festival zdraví jsou čtyři čtvrtky a čtyři besedy s filmy, které změní váš pohled. Další host, který se o to pokusí je MUDr. Jan Vojáček. Ten za doprovodu unikátní multijazyčné zpěvačky a muzikantky Terez Wrau, přinese jednoznačnou výzvu "Rozhodni se být zdráv". S absolventem Lékařské fakulty Univerzity Palackého čeká zájemce 7. dubna debata o pohledu na medicínu a o kroku stranou od nevděčného přání "chci se léčit" k smysluplnému "chci se uzdravit".

Třetí čtvrtek Festivalu zdraví se ponese na vlně porozumění lidské psychiky prostřednictvím učení věhlasného Carla Gustava Junga. Jaký byl život jedné z nejvýznamnějších osobností psychologie? A jak nám Jungovo dílo může pomoci najít duševní klid v dnešní uspěchané době? Tím vás 14. dubna provede klinický psycholog, herec, hudebník a spisovatel Pjér La Šé'z. Součástí besedy je také film C. G. Jung: Povedený kacíř.

Kruh besed prvního Festivalu zdraví uzavře ve čtvrtek 21. dubna jedinečná talkshow s olomouckými osobnostmi na téma zdraví. Herečka, bavička a olomoucká rodačka Sandra Pogodová bude moderovat talkshow, jejímiž hosty budou ředitel Fakultní nemocnice Olomouc Roman Havlík, badatel a univerzitní pedagog Radovan Dluhý-Smith, terapeutka Petra Tučková a psycholog Heřman Čadil. Debatu, která ukáže zdraví ze všech stran, doprovodí na piano Richard Pogoda.

Vstupenky na Festival zdraví si můžete zakoupit na webu kina Metropol →

SEZNAM BESED

  • O změně života - F. Záruba a O. Bahník / 18:30 / čtvrtek 31. 3. 2022
  • Rozhodni se být zdráv - J. Vojáček a Terez Wrau / 18:30/ čtvrtek 7. 4. 2022
  • Úžasná beseda - PJÉR LA ŠÉ'Z / 18:30 / čtvrtek 14. 4. 2022
  • NAŠI - talk show s olomouckými osobnostmi / 18:30 / čtvrtek 21. 4. 2022