Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V pondělí začaly opravy křižovatek na tř. Svobody. Až do konce září nás čekají uzavírky i výluky tramvají

Zprávy z regionu

30.6.2022 aktualizováno 11.7.2022 12:21

Autor: red

V pondělí 11. července začaly opravy na jedné z nejfrekventovanějších komunikací v centru města – na třídě Svobody. Stavební práce zahrnou postupně opravy křižovatek u okresního soudu a křižovatky s ulicí Aksamitova. Dopravní podnik města Olomouce provádí opravy těchto tramvajových křižovatek, město Olomouc se připojuje s opravou vozovek a také chodníku před poliklinikou.

Od 11. 7. do 14. 8. bude kvůli probíhajícím opravám v úseku Náměstí Hrdinů/Palackého – Okresní soud vyloučena tramvajová doprava.

Foto: Jan Procházka

"Město se dlouhodobě snaží spojovat plánované stavby a co nejvíce tak zmírnit dopad probíhajících stavebních prací a uzavírek na Olomoučany. Stejně tak je tomu nyní. Dopravní podnik města Olomouce totiž bude provádět opravy tramvajových křižovatek s Aksamitovou ulicí a u okresního soudu. Město Olomouc se tedy k těmto opravám tramvajové trati připojí s opravou vozovek a také chodníku před poliklinikou," vysvětluje investiční náměstek primátora Martin Major. Kvůli tramvajové výluce i uzavírkám pro individuální dopravu byl termín zahájení těchto prací podmíněný dokončením druhé etapy protipovodňových opatření a obnovením provozu na Masarykově třídě od 1. července.

Opravy si vyžádají uzavírky a také výluky v tramvajovém provozu, a to v době od 11. července do 30. září. Při opravě tramvajové křižovatky u okresního soudu budou stavbou dotčeny všechny vozovky, které přiléhají k tramvajové trati. Součástí bude i pokládka a oprava detekčních smyček, které budou sloužit pro budoucí koordinaci provozu světelně řízených křižovatek na náměstí Národních hrdinů a Havlíčkovy ulice.

Objízdné trasy:

K uzavírce křižovatky Havlíčkova x tř. Svobody x Pavelčákova od 11. 7. – 30. 9. 2022 jsou stanoveny objízdné trasy: ve směru příjezdu do města po ul. Brněnská k ulici 17. listopadu: Brněnská –Velkomoravská – Holická – Wittgensteinova – 17. listopadu

Ve směru příjezdu k ul. Palackého pro vozidla do 3,5t a bus MHD: Brněnská – Albertova –Štítného – Krapkova – Palackéhé – tř. Svobody.

Nad 3,5t: Brněnská – Albertova – Foerstrova – tř. Míru – Palackého – tř. Svobody. Pro příjezd do ulice Pavelčákova bude po dobu uzavírky zobousměrněna „malá“ Tř. Svobody od České spořitelny po hotel Trinity.

Tramvajový provoz bude od 11. července do 14. srpna upraven takto:

Kvůli probíhajícím opravám bude v úseku Náměstí Hrdinů/Palackého – Okresní soud vyloučena tramvajová doprava. (O výlukách a úpravách tramvajového provozu od poloviny srpna dál bude dopravní podnik cestující včas informovat).

  • Tramvajové linky č. 1 a 2 budou vedeny ve svých trasách.
  • Tramvajové linky č. 3, 6 a 7 nebudou provozovány.
  • Tramvajová linka č. 4 bude nahrazena linkou X4, která bude vedena v obou směrech přes Tržnici a třídu Kosmonautů dle výlukových jízdních řádů. První ranní spoje do Pavloviček budou vedeny ze zastávky U Sv. Mořice do Pavloviček jako linka č. 4.
  • Tramvajová linka X2/5 bude vedena pouze v pracovních dnech po trase Neředín, krematorium – Palackého – Náměstí Republiky – Kosmonautů – Šantovka – Trnkova.
  • Tramvajová linka X5/2 bude vedena pouze v pracovních dnech po trase Trnkova – Šantovka – Kosmonautů – Nám. Republiky – Palackého – Neředín, krematorium.
  • Tramvajová linka č. 5 bude vedena pouze ve dnech pracovního klidu ve své trase.