Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V Šantovce vzniklo očkovací centrum bez registrace. V provozu je každý den

Zprávy z regionu

20.7.2021 aktualizováno 28.7.2021 08:44

Autor: red

Olomoucký kraj ve spolupráci s Fakultní nemocnicí Olomouc otevřel v úterý 27. července v Šantovce nové místo pro očkování proti covidu-19 pro zájemce bez registrace. Očkovací centrum je v provozu každý den v době od devíti do devatenácti hodin a pro vakcínu si mohou přijít lidé, kteří nejsou registrováni v centrálním rezervačním systému.

Foto: FNOL

"Fakultní nemocnice Olomouc v reakci na požadavek ministerstva zdravotnictví rozšiřovat očkovací kapacity proti covidu-19 mimo areály nemocnic reaguje neprodleně a otevírá nové očkovací centrum. Všem kolegům a spolupracujícím institucím velmi děkuji," řekl zástupce ředitele FN Olomouc Tomáš Uvízl.

Očkovací místo se nachází v prvním podlaží Galerie Šantovka, a to v těsné blízkosti hračkářství a jen kousek od vchodu z lávky vedoucí do obchodního centra. V provozu bude každý den v době od devíti do devatenácti hodin. "Předpokládám, že zájem o očkování bez registrace budou mít hlavně lidé, kteří se zatím k vakcinaci nerozhodli. Jde nám především o to, aby počet naočkovaných v kraji narůstal," uvedl hejtman Josef Suchánek.

Očkovací tým zajistí zdravotníci z fakultní nemocnice. S administrativou pomohou zaměstnanci krajského úřadu. Zájemci se budou moci očkovat vakcínami Johnson & Johnson a Pfizer – v jeho případě mohou přijít i na druhou dávku, aniž by svoji předchozí registraci na jiném místě museli rušit – zdravotníci si totiž informace předají sami.

Nové očkovací místo najdou lidé v prvním patře Galerie Šantovka. Očkovat se mohou všichni obyvatelé od šestnácti let. "Bylo by dobré, kdyby tento krok vzbudil zájem. Prostředí nákupního centra a princip bezobjednávkového systému by mohly motivovat k očkování dosud nerozhodnuté obyvatele Olomouckého kraje," dodal hejtman Josef Suchánek.

Reklama

Restaurace na Statku Skrbeň

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Rodinná restaurace v obci Skrbeň. Zaměřena na tradiční pokrmy s nabídkou i specialit v podobě domácích burgerů. V restauraci je možné pořádat různé oslavy, svatby, promoce a jiné. V letn...