Reklama

Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta, venku je 15.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V Panské je vystavena Radinova První Afrika

Kultura

2.5.2007

Autor: Bohumír Kolář

V galerii G 1499 byla v pátečním podvečeru slavnostně otevřena výstava přírodovědce – biochemika Martina Radina První Afrika.

Výstava fotografií z afrických národních parků byla uspořádána v Rámci Dnů Afriky v ČR, jež probíhají pod záštitou ministerstva zahraničí ČR a Českého centra v Praze. Na výstavě spolupracoval Onkologické centrum J. G. Mendela v Novém Jičíně, kde autor působí jako ředitel. Vystavený cyklus fotografií vznikl během autorova pobytu v Africe v minulém roce; stěžejní snímky pocházejí z národního parku Senergeti a z kráteru Ngoro-Ngoro.

Autor se narodil v roce 1964 a procestoval s výjimkou Austrálie téměř celý svět. Dojmy z cest a svébytné zážitky ho přivedly k záměru poznané dokumentovat. Odtud byl jen krůček k ambicím vpravdě uměleckým. Výstava První Afrika je svým způsobem mezníkem, protože má cílené ambice oslovovat výtvarně orientované publikum. Vernisáž, jež proběhla v pátek 27. dubna v 17.00 za autorovy účasti byla v tomto směru úspěšná. Výstava je sice prodejní, ale výtěžek z případného prodeje bude zaslán na konto obecně prospěšní společnosti Toxon, jež podporuje léčbu onkologických onemocnění a toxikomanů.

K výstavě zasvěceně promluvil autor, klima Afriky „simulovalo“ hrou na bubny Trio bubeníků. Výstava potrvá do 12. června a má šanci zaujmout obsahem i výtvarnými hodnotami.

Bohumír Kolář

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip