Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 4.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V Olomouci vyroste Sámoška na konci vesmíru

Zprávy z regionu

18.6.2019

Autor: red

V Olomouci vznikne místo, kam budete moci vzít obchodního partnera, klienta nebo kamaráda, a přitom je i sebe pohostit třeba kávou a dortíčkem nebo sendvičem, aniž by vás při jednání či povídání vyrušovala obsluha. Koncem vesmíru zde rozumějte Olomouc, konkrétně pak střed coworkingového centra Vault 42, a Sámoškou to, že bude samoobslužná. Tvůrcům projektu se podařilo vybrat peníze pomocí crowdfundingové kampaně.

"Sámoška na konci vesmíru bude! Máme dobré zprávy, a ty zní, že se nám podařilo vybrat částku 88 512 korun na pořízení Sámošky na konci vesmíru, ale uprostřed našeho coworku," hlásí provozovatelé Vault 42.

Každý občas přemýšlí, jaké místo zvolit pro schůzku nebo kam si na chvilku sednout s notebookem a pracovat. Doma se schůzky moc nehodí, navíc pracovní nasazení nebývá nejvyšší a v kavárně zase bývá někdy až moc rušno. "Napadlo nás místo, kde by se daly vyřizovat schůzky i menší porady nebo tam pár hodin týdně pracovat a zároveň by tam byla možnost dát si něco na zub, povzbudit se dobrou kávou nebo si v případě potřeby i něco vytisknout - všechno samoobslužně," uvedl před časem jeden z autorů a zároveň první Vaulter Radek Holík.

Sámoška bude uprostřed kanceláří ve Vault 42. Kdokoliv, kdo potřebuje zázemí pro práci nebo pro schůzku, si sem bude moci sednout a za 420 korun na měsíc ji využívat. Každý člen si bude moci vzít s sebou i návštěvu. Káva bude stát 15 korun, k dispozici bude tiskárna a další zázemí. 

"Sámošku slavnostně otevřeme 8. 8. 2019. Musíme prostor Sámošky vybudovat tak, aby vypadal jako na vizualizaci. Všechny práce spojené se Sámoškou budou intenzivně probíhat během konce června a celého července. Chceme nový nábytek a samoobslužné zázemí, aby se vám u nás dobře pracovalo, případně abyste měli poklidné schůzky s rychlým přístupem k tiskárně," říkají autoři projektu.