Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 9.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V Olomouci budou opět k vidění filmové klapky od předních českých výtvarníků

Kultura

19.7.2020

Autor: red

Unikátní umělecká díla od předních českých výtvarníků ztvárněná na filmové klapce dorazí během své cesty po České republice také do Olomouce. V Galerii Bohéma budou k vidění od středy 22. července 2020.

Ilustrační foto

Foto: www.salonfilmovychklapek.cz

Letošní kolekci 23. Salonu filmových klapek tvoří 132 originálních děl. Již tradičně svou klapkou přispěli výtvarnici jako je Kristian Kodet, Jaroslav Němeček, Jiří Slíva, Kateřina Miler, ale také Ivan Baborák, František Květoň a Miroslav Göttlich, kteří jsou do tohoto projektu zapojeni od samotného začátku, bez jediné absence. Každoročně se ale mezi tvůrci objevují i nová jména. Letos je to například kreslíř, ilustrátor a autor postavičky Rudy Pivrnce - Petr Urban nebo třeba zakladatel a nejvýraznější představitel české streetartové scény a kultovní postava domácí graffiti scény Michal Škapa.

Výtěžek z dražby bude stejně jako v předchozích letech věnován na podporu autorských snímků studentů filmových škol a dalším začínajícím tvůrcům. V pondělí 7. září dopoledne vybere Nadační fond FILMTALENT ZLÍN na základě prezentace projektů (dokumentární, hrané a animované filmy) ty, mezi které se finanční prostředky rozdělí.

Za dosavadních 22 ročníků existence Salonu filmových klapek vzniklo přesně 2 489 klapek. Historii této unikátní výstavy mapuje také unikátní publikace 20 Salon filmových klapek 1998 – 2017 Zlín, která vyšla v roce 2017 a podrobně představuje jednotlivé ročníky, zahrnuje kompletní přehled všech vytvořených klapek, komentáře výtvarníků i úspěšných dražitelů klapek a představuje také více než 350 projektů, které byly celkovou částkou přes 30 milionů korun z dražeb těchto uměleckých děl podpořeny.

Výstava filmových klapek bude v Galerii Bohéma k vidění od středy 22. července až do čtvrtku 30. července 2020. Vernisáž této unikátní výstavy proběhne v úterý 21. července v 17 hodin. 

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip