Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 10.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Turnaj ITS Cup vyhrála v Olomouci Španělka Torro-Florová, Češky nezvládly už první kolo

Sport

1.8.2012

Autor: amb jap

Ve skvělé formě se na tenisovém turnaji žen ITS Cup na kurtech olomouckého sportovního centra Omega představila španělská tenistka Maria-Teresa Torro-Florová. Až 182. hráčka světa, která hned v úvodním kole vyřadila nejvýše nasazenou Barboru Záhlavovou-Strýcovou, zdolala ve finále dvouhry druhou nasazenou Rumunku Alexandru Cadantuovou 6:2, 6:3 a získala tak pro sebe největší díl z celkové turnajové dotace sto tisíc amerických dolarů.

Jeden z nejlépe dotovaných českých ženských turnajů současnosti měl ve startovním poli singlu hned tři české zástupkyně. První nasazená Záhlavová-Strýcová, po zranění se vracející Zuzana Ondrášková ani na divokou kartu startující Kateřina Kramperová však nepřešly přes úvodní kolo. Přemožitelka světové šedesátky Barbory Záhlavové-Strýcové, Španělka Maria-Teresa Torro-Florová nakonec během celého turnaje ztratila jediný set, v semifinále dokonce vyprovodila Rakušanku Yvonne Meusburgerovou dvěma kanáry a v boji o celkové prvenství si dvacetiletá hráčka poradila s turnajovou dvojkou Cadantuovou.

"Turnaj byl těžký, v prvním kole jsem narazila na nasazenou jedničku, ale dařilo se mi tu," pochvalovala si své olomoucké vystoupení Torro-Florová a k finálovému klání řekla: "Byl to opravdu náročný zápas, obě jsme hodně chtěly vyhrát. Alexandra ale dělala víc chyb, takže se to povedlo mně. Ale není to jen můj úspěch, je za ním práce velkého týmu. Teď se vrátím k rodině a před dalším tréninkem budu konečně trochu odpočívat," dodala vítězka.
Výraznější stopu než v singlu zanechal v Olomouci český tenis alespoň ve čtyřhrách. Česko-ukrajinský pár Renáta Voráčová, Julia Beygelzimerová došel až do finále, v němž nestačil na španělsko-nizozemskou dvojici Ines Ferrer-Suarezová, Richel Hogenkampová a prohrál 2:6, 6:7.

amb jap

Reklama

Redakce OLOMOUC.CZ

Katalog firem » Služby » Internetové portály

Komerční informační portál pro město Olomouc a Olomoucký kraj.