Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Trenér Látal má i nadále důvěru vedení klubu

Sport

16.7.2020

Představitelé výboru spolku SK Olomouc Sigma MŽ, z.s. a představenstva SK Sigma Olomouc, a.s. v tomto týdnu zasedli, aby projednali stávající sezónu A-týmu v nejvyšší české soitěži a zároveň působení Radoslava Látala jako hlavního trenéra. Tomu byla do dalšího soutěžního ročníku projevena důvěra. Uvedl to klub na svém webu.

Členové představenstva, výboru i vedení klubu vyjádřili nespokojenost s výkony a výsledky A mužstva v sezóně 2019/2020 a celkově sezónu vyhodnotili jako velmi neúspěšnou. Zároveň jsou si vědomi toho, že nepovedená sezóna má více důvodů a že vina není pouze na straně trenéra. „Trenér Látal má v Sigmě Olomouc stále platnou smlouvu. V zahraničí vedl svá mužstva úspěšně, je to zkušený trenér a my věříme, že to prokáže v následujícím soutěžním ročníku,“ řekl sportovní manažer Ladislav Minář.

Na základě důkladného zvážení všech pro a proti a přednesené zprávy a hodnocení trenéra byly v následné diskuzi jednoznačně pojmenovány příčiny nepovedeného působení Sigmy Olomouc ve stále probíhajícím ročníku FORTUNA:LIGY.

„Jedná se především o závěry utkání, které se nám extrémně nedaří a které nám berou body. Dále se bavíme o nekoncentrovanosti hráčů a celkovém špatném přístupu některých z nich. Příkladem mohou být naše špatné výkony v zápasech s Příbramí, Bohemians nebo s Budějovicemi. Někteří odchovanci u nás působí delší dobu, chybí jim motivace, a v budoucnu tak bude nutné mužstvo obměnit. To však není otázkou jen jednoho přestupního období,“ uvedl sportovní ředitel Minář, který dodává: „Negativní důsledek pro nás, stejně jako pro některé jiné kluby, měla i koronavirová krize. Na to se však vymlouvat nelze, jelikož situace byla pro všechny týmy stejná. Pokud se však podíváme zpět na zimní přípravu a vstup do jarní části ligy, kdy Sigma porazila Teplice, Spartu a přes Jablonec po osmi letech postoupila do semifinále poháru, tak věřím, že máme s čím pracovat.“ Apel byl tak na zasedání spolku a představenstva kladen především na to, aby se v nové sezóně chyby neopakovaly a aby se navázalo právě na povedené období před korona krizí.

V pátek 17. července bude zasedat Ligové grémium, na kterém se rozhodne o případném restartu ligy. Hráči A-týmu by se do tréninku měli vrátit v pondělí 20. července. Zbývající dvě ligová utkání by pak Sigma měla odehrát ve čtvrtek 23. 7. od 18 hodin na hřišti Opavy a s FC FASTAV Zlín poté doma v neděli 26. 7. v 17 hodin.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941