Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 7.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Trať přes Envelopu byla neprůjezdná kvůli překopnutému kabelu. Případ vyšetřují policisté

Zprávy z regionu

5.12.2018

Autor: red

Úterní odklon tramvajových linek 1, 5 a 7 zapříčinila technická závada - došlo k překopnutí kabelu, který napájí tramvajovou trať od Hlavního nádraží po Tržnici. Případ je v šetření policie. Výše škody zatím nebyla stanovena.

Ilustrační foto

Foto: Jan Procházka

"Policisté obvodního oddělení Olomouc 3 prověřují oznámení týkající se překopnutí zemnícího kabelu v Olomouci, části Hodolany, který napájí tramvajovou trať od zastávky Hlavní nádraží po zastávku Tržnice," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že k poškození mělo dojít pravděpodobně při provádění výkopových prací souvisejících s protipovodňovými opatřeními.

Kvůli technické závadě nejezdily přes Envelopu tramvaje, linky 1, 5 a 7 byly odkláněny, jezdila též náhradní autobusová doprava. Celá situace trvala zhruba 4 hodiny.

"Za jakých okolností a souvislostí k poškození došlo, policisté zjišťují. V dané věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví, mimo jiné, trest odnětí svobody až na jeden rok. Výše škody zatím nebyla stanovena, ta bude upřesněna dodatečně," uvedla na závěr Urbánková.

red

Reklama

PSÍ SALON & WELLNESS ADINA

Katalog firem » Služby

Náš salon je připraven poskytnout vašemu pejskovi individuální péči o jeho srst. Každý je individuální a takto k němu budeme přistupovat. OŠETŘENÍ SRSTI je vždy prováděno kvalit...