Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 23.4 °C

Tipy na víkend: zooinventura, divadelní představení, pohádky, prohlídky hradu i akce k MDŽ

Tipy na víkend

8.3.2024

Lenka Šťastná

Pracovní týden je u konce a před námi je zasloužené víkendové volno. Že ještě nemáte žádné plány? Nevadí! Podívejte se, co všechno se během nadcházejících dnů chystá a nechte se inspirovat.. ;)

Pátek

celý den / Zooinventura / zoo Olomouc
10:00 / MDŽ / olomoucké Poděbrady
18:00 / Velká MDŽ párty travesti Scandalladies show / Bounty Rock Cafe
19:00 / Kabaret Nahatý Shakespeare / Divadlo Tramtarie
19:00 / Noc na Karlštejně / Moravské divadlo
19:00 / Komenský / Labyrint / Konvikt
19:00 / MDŽ IMPRO: Muži děkují ženám podesáté! / Arcidiecézní muzeum

Pátek - Sobota - Neděle

S dětmi si můžete udělat o víkendu výlet třeba do olomoucké zoo, kde v těchto dnech bude pomalu končit oblíbená zooinventura. Na pokladně zoo si vyzvednete hlasovací lístek k soutěži, vyplníte ho a odevzdáte u východu z areálu. A vězte, že spočítat, kolik členů má tlupa kotulů veverovitých nebo smečku vlků, není nic jednoduchého. Ovšem pro ty nejlepší chystá zoo hodnotné ceny. ;)

Tento pátek se slaví Mezinárodní den žen a tak se můžete těšit hned na několik tematických akcí. Po celý den bude pro všechny ženy přichystán na olomouckých Poděbradech ke každé kávě zákusek zdarma. 

Velká MDŽ party vás čeká také v Bounty Rock Cafe, kde se od 18 hodin můžete těšit na travesti Scandalladies show. Chcete strávit večer ve společnosti takových jmen, jako je Madonna, Cher, Helena Vondráčková, Pink nebo Tina Turner? Pak si rozhodně nesmíte nenechte ujít tohle vystoupení!

Večer můžete zajít také do divadla. To Moravské uvede v 19 hodin oblíbenou muzikálovou komedii Noc na Karlštejně, plnou známých písní a melodií. 

Ve stejný čas pak v Arcidiecézním muzeu vystoupí Olivy se svojí speciální improshow u příležitosti MDŽ. Muži poděkují ženám již podesáté a opět jejich vystoupení slibuje pořádnou dávku zábavy!

Sobota

celý den / Zooinventura / zoo Olomouc
08:00 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
09:00 / Tematicky tvořivé sobotní dopoledne / Art Rubikon
10:00 / O Pračlovíčkovi / Divadlo Tramtarie
10:00 / Knedlíkfest / olomoucké Poděbrady
10:00 / Prohlídky hradu / hrad Šternberk
15:00 / Baletní workshop pro dospělé / Moravské divadlo
17:00 / Sluha dvou pánů / Moravské divadlo
18:30 / Tanec dervišů / Divadlo na cucky
19:00 / Horory z manželských ložnic / Divadlo Tramtarie
20:00 / Led Zeppelin cover band Myst / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu si opět můžete zajít zabruslit na zimní stadion. Pokud patříte k milovníkům tohoto zimního sportu, tak si ráno přivstaňte a v 8:00 už se můžete klouzat po ledové ploše. 

S dětmi můžete během dopoledne zajít do Art Rubikonu, kde bude připravené tradiční tvoření pro děti, tentokrát na téma papírové vitráže. Děti si samy vyrobí mnohobarevnou dekoraci v podobě vitrážového okna, kterou si doma vystaví pro radost.

Divadlo Tramtarie vás i s dětmi vezme na báječný výlet do světa dinosaurů, dinosauřic, ptakoještěrů a ptakoještěrek. Trochu poučné, ale hlavně pořádně veselé vyprávění O pračlovíčkovi začíná už v 10 hodin dopoledne.

Pokud máte rádi knedlíky, tak se během víkendu nezapomeňte zastavit na olomouckých Poděbradech, kde bude po oba dny probíhat Knedlíkfest. Čekají vás knedlíky na slano i na sladko a těšit se tak můžete třeba na tvarohové knedlíčky s ovocnou náplní, bramborové knedlíky s uzeným i na svíčkového blbouna. Že nevíte, co si pod tím představit? Tak se zastavte podívat na Poděbrady!

Se začátkem března se návštěvníkům opět otevřel Hrad Šternberk a vybírat můžete ze dvou prohlídkových okruhů. První prohlídky začínají v 10 hodin a na tu poslední se můžete vypravit v 15 hodin. Navštívit hrad Šternberk bude možné i další březnové soboty a ve dnech 16. a 23. března se můžete těšit i na speciální prohlídkový program.

V sobotu večer pak nebude chybět tradiční koncert v Bounty Rock Cafe, kde tentokrát od 20 hodin vystoupí Led Zeppelin cover band Myst.

Neděle

celý den / Zooinventura / zoo Olomouc
08:15 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
10:00 / Knedlíkfest / olomoucké Poděbrady
14:30 / Obraz Doriana Graye / Moravské divadlo
15:00 / Pianothéka / Galerie Šantovka
16:00 / Velká MDŽ párty travesti Scandalladies show / Bounty Rock Cafe
16:00 / Velikonoční pohádka / Central
17:00 / Dance and Body Show / OMEGA centrum sportu a zdraví

Pátek - Sobota - Neděle

Také v neděli můžete vzít brusle a vyrazit na zimní stadion, kde bude opět od 8:15 probíhat bruslení veřejnosti. Zároveň se v tento den můžete naposledy zúčastnit Zooinventury v olomoucké zoo a čekat na vás ještě stále budou i voňavé knedlíky na Poděbradech.

Moravské divadlo uvede už ve 14:30 baletní představení Obraz Doriana Graye. Inscenaci, inspirovanou slavným románem Oscara Wildea připravil kanadský choreograf a režisér Paul Chalmer.

Od 15 hodin se pak můžete v prvním patře Galerie Šantovka těšit na populární Pianothéku - vystoupení Richarda Pogody (klavír) a Miroslava Švihálka (saxofon). Během dvou hodin se tak můžete zaposlouchat do tří písničkových sad a vstup je samozřejmě zdarma.

S dětmi můžete odpoledne zajít do Centralu v budově Muzea umění, kde vás od 16 hodin čeká Velikonoční pohádka. "Kejklíř a loutkář Vojtěch se opět setkává se svým panem učitelem. Vojtěch má loutky z lidových pohádek a pan učitel jen starou bibli. Společně zahrají prastarý příběh o lásce a obětování se za druhé a za nás za všechny," zve anotace.

A pokud jste nestihli páteční velkou MDŽ party travesti Scandalladies show, tak máte možnost zajít do Bounty Rock Cafe na tuto podívanou i v neděli, a to už od 16 hodin.

Přejeme hezký víkend!