Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: koncert Moravské filharmonie i zabijačkové a uzené dobroty

Tipy a názory

26.2.2021

Lenka Šimková

Pracovní týden je u konce a víkend klepe na dveře. Už víte, čím si volné dny zpříjemníte tentokrát? Opět pro vás máme praktický přehled toho, co se v nejbližší době chystá... ;)

Kam na běžky?

Sice se v tomto týdnu poměrně oteplilo, ale na horách se ještě stále sníh drží, tak můžete vyrazit třeba na jeden z posledních výletů na běžkách. ;) Podívejte se sem, kde najdete hned několik tipů na zajímavé výlety jak pro začátečníky, tak pro zkušené běžkaře.

A pokud nejsou běžky nic pro vás, ale nechce se vám o víkendu zůstávat doma, tak si můžete naplánovat nějaký výlet. A nemusíte přitom ani vytáhnout paty z města! Pokud si myslíte, že máte Olomouc a její okolí prochozené křížem krážem, tak by vás z omylu mohl vyvést průvodce Do přírody ve městě, kde najdete spoustu tipů, kam se v Olomouci a okolí vypravit za možná netušenými zajímavostmi. Dalším zpestřením procházek po městě pak můžou být mobilní hry zaměřené na historii Olomouce. Můžete tak s dětmi cestovat po stopách malého Mozarta v Olomouci, pomoci Michalovi nalézt a složit tajnou špiónskou mapu, nebo se vydejte na bezpečnou cestu 3D bludištěm. Veškeré informace naleznete tady.

A pokud při cestách na výletě (nebo i doma na zahradě) narazíte na nějakou cihlu, tak ji neváhejte vzít a doneste ji do Mateřské školy Blanická 16 v Olomouci. "Cihlu můžete donést jen tak čistou, nebo i pomalovanou dle vlastní fantazie. Cihly stačí nechat za brankou a my je využijeme ke stavbě nejrůznějších prvků v zahradě, které dětem udělají radost," popisuje nápad patronka školy Věra Zukalová. Více se dozvíte i tady.

Páteční večer si můžete zpříjemnit třeba s Moravskou filharmonií Olomouc, která chystá od 20 hodin online koncert s názvem Zvučte struny! V olomoucké Redutě zazní česká premiéra skladby soudobé srbské skladatelky Isidory Žebeljan a díla W. A. Mozarta a B. Bartóka. Koncert, který proběhne vzhledem k epidemiologické situaci bez diváků v sále, bude živě přenášet i Český rozhlas – Vltava a zájemci jej mohou sledovat i na webu a facebooku Moravské filharmonie Olomouc.

Během soboty potěší na Poděbradech všechny příznivce jelítek, jitrniček a dalších zabijačkových specialit. Těšit se můžete také na domácí uzené, klobásky a paštiku, na místě budou k zakoupení i teplé pokrmy a nebudou chybět ani tradiční svatební koláčky a frgály. Speciality si můžete objednat předem přes zprávy na Facebooku a vyhnete se tak případnému čekání ve frontě, pořadatelé ale ujišťují, že i bez objednávky předem bude specialit dostatek. ;)

A myslíme také na všechny sportovní fanoušky. Sice ještě nějakou dobu potrvá, než budeme moci opět fandit na tribunách, ale i tak neuškodí si připomenout, co všechno je o víkendu na programu. Už dnes v 17 hodin nastoupí olomoučtí hokejisté na ledě Českých Budějovic, ve stejný čas se představí volejbalistky VK UP Olomouc na palubovce brněnského Králova Pole. V neděli pak od 14 hodin sehrají fotbalisté Sk Sigma Olomouc na Andrově stadionu derby proti Zlínu. O hodinu dříve nastoupí házenkářky DHK Zora Olomouc v Praze proti Slavii a nebude chybět ani nedělní hokejový zápas. V domácí plecharéně budou hokejisté HC Olomouc hostit od 17 hodin tým Karlových Varů.

Přejeme hezký víkend!