Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 29.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: vojenská hudba, festival na Bouzově, slavnosti vína, Hradozámecká noc i rozloučení s létem

Tipy na víkend

25.8.2023

Lenka Šťastná

Poslední srpnový víkend je tady a s ním i spousta akcí, kde si jej můžete náležitě užít! V Olomouci a okolí se toho koná opravdu hodně a na své si zaručeně přijde každý. Podívejte se, které akce byste si neměli nechat ujít... ;)

Kam k vodě?

Na tento víkend sice meteorologové hlásí přeháňky, ale jak víme, předpověď se může kdykoli změnit. ;) Takže pokud přemýšlíte, kam zajet k vodě na celý den, nebo kde se jen trošku zchladit po práci, tak pro vás máme unikátní přehled přírodních koupališť, zatopených lomů i bazénů v Olomouci a okolí. A rozhodně stojí za návštěvu, podívejte se →

Pátek

15:30 / Bouzov HRADY.CZ / louka u hradu Bouzov
16:00 / Mezinárodní festival vojenských hudeb / Olomouc
17:00 / Rooftop Fun / Telegraph
17:00 / Noc s Pánem prstenů / kino Metropol
17:00 / Mezinárodní noc pro netopýry / zoo Olomouc
19:00 / Dokonalá svatba / zámek Brodek u Prostějova
19:00 / Hustej guláš / olomoucké Poděbrady
19:00 / Lenka v davu / Olodvorek
20:00 / Pohádkové promítání / hrad Šternberk
20:30 / Vesničko má středisková / KD na Letním

Pátek - Sobota - Neděle

Pokud si ještě naposledy chcete vychutnat letní hudební festival, tak se vypravte na hrad Bouzov, kde v pátek a sobotu probíhá festival HRADY CZ. Brány areálu se otevřou v 15:30 a dnes na místě vystoupí Kryštof, Anna K., Michal Hrůza, Gaia Mesiah, Sofian Medjmedj a Majk Spirit.

Také v Olomouci nebude o hudbu nouze, proběhne zde totiž již XXVII. ročník mezinárodního festivalu vojenských hudeb. V pátek vás od 16 hodin na Horním náměstí čeká vystoupení Vojenského uměleckého souboru Ondráš a od 19:30 se můžete těšit na koncert Vojenské hudby Olomouc se sólistou Janem Smigmatorem. Mezitím se v 18 hodin v kostele sv. Mořice uskuteční chrámový koncert Vojenské hudby Ängelholm ze Švédska. Více o festivalu zde →

Od 17 hodin chystá kino Metropol další večer tematických filmů, tentokrát půjde o Noc s Pánem prstenů. Závěrečná část Třetího věku Středozemě se vám odehraje před očima v průběhu jedné noci, na kterou nezapomenete. Během přestávek se také budete moci účastnit soutěží o nejlepší kostým či filmového kvízu.

Na zámku v Brodku u Prostějova pokračuje Moravské divadelní léto, které tentokrát láká n aopen-air představení Dokonalá svatba.

A těšit se můžete i na filmy pod širým nebem. V Hlubočkách se v amfiteátru KD na Letním bude od 20:30 promítat česká komedie Vesničko má středisková a výlet si můžete udělat také na hrad Šternberk, kde ve 20 hodin odstartuje v prostorách hradního parku pohádkové promítání snímku Lotrando a Zubejda. 

Sobota

07:00 / Selské trhy / Tržnice
08:00 / Aquatera Olomouc / Výstaviště Flora
09:00 / Gulášobraní / Javoříčko
10:00 / Bouzov HRADY.CZ / louka u hradu Bouzov
10:00 / Mezinárodní festival vojenských hudeb / Olomouc
10:00 / Slavnosti vína / olomoucké Poděbrady
14:00 / Loučení s prázdninami / Resort Krásná Morava
15:00 / Rozloučení s létem / Aktivity park
15:00 / Vazby: výstava Anity Řezníčkové / Letní kino
15:00 / Vernisáž Pole Dogs / Olodvorek
18:00 / Hradozámecká noc / hrad Šternberk
19:00 / Michal Juřička / Olodvorek

Pátek - Sobota - Neděle

Na konec prázdnin si v Aquaparku Olomouc připravili zábavný program pro děti i dospělé nazvaný Rozloučení s létem. Od 15 do 19 hodin vás v Aktivity parku čekají hry a soutěže, malování na obličej i opékání špekáčků a marshmallow.

V sobotu si můžete nakoupit sezónní ovoce, zeleninu, ale i maso, sýry, uzeniny, koření a spoustu dalších výrobků na venkovních trzích. Už od ranních 7 hodin budou prodejci připraveni na Selských trzích, které probíhají v prostoru Tržnice.

Pokud si chcete udělat výlet, tak můžete v tento den zajet do Javoříčka, kde bude od 9 hodin probíhat charitativní Gulášobraní. Čeká vás nejméně sedm druhů kotlíkových gulášů, přičemž každý, kdo si zakoupí porci, přispěje na pomoc handicapované Sofince. O skvělou atmosféru se postarají také kapely Střemkoš, Zavíráme! a Swetřík. Chybět nebude hodnotná tombola, skákací hrad a další program. Více podrobností o této akci se dočtete tady →

Na Bouzově v sobotu pokračuje festivalová zábava už od dopoledních 10 hodin a tentokrát zde vystoupí Tomáš Klus, Dymytry, Mirai, No Name, Wanastowi Vjecy, Kabát a další.

Také v Olomouci bude pokračovat mezinárodní festival vojenských hudeb, který tentokrát kromě několika hudebních vystoupení nabídne i vystoupení mažoretek, dále ukázky vojenské kynologie, bojového umění MUSADO či vystoupení Čestné stráže prezidentky Slovenska.

Všichni milovníci vína by pak měli zavítat na olomoucké Poděbrady, kde budou od 10 hodin probíhat Slavnosti vína. Na místě bude k dispozici více než padesát vzorků vína, speciality k vínu, cimbálovka a mnoho dalšího.

Na večerní výlet pak opět zve hrad Šternberk, kde bude od 18 hodin probíhat Hradozámecká noc. Hradem budou provázet průvodci oblečení v historických kostýmech a jejich výklad bude rozšířen o zajímavosti z oblasti módy, stolování a života šlechty i poddaných v dobách minulých. Začátky jednotlivých prohlídek budou každou hodinu, poslední začíná ve 21 hodin. Prohlídky doplní program na nádvoří hradu v podobě dvou ohňových vystoupení.

Neděle

09:00 / Déčko oslaví 10. narozeniny / Pevnost poznání
15:00 / SK Sigma Olomouc vs. FC Slovan Liberec / Andrův stadion
15:00 / Vazby: výstava Anity Řezníčkové / Letní kino
16:00 / Promenádní koncerty / Smetanovy sady
19:00 / Xavier Baumaxa / Kateřinská 10

Pátek - Sobota - Neděle

V neděli můžete i s dětmi zajít do Pevnosti poznání, kde bude oblíbená dětská televizní stanice Déčko slavit své desáté narozeniny. Čekat vás budou obří nafukovací planety na nádvoří, zábavné soutěže a kvízy, experimenty i chemické pokusy. Program potrvá po celý den od 9 do 18 hodin.

Fanouškům olomouckých fotbalistů by neměl uniknout další domácí zápas. Tentokrát Sigma na Andrově stadionu přivítá FC Slovan Liberec. Začátek utkání je v 15 hodin.

Ve Smetanových sadech se pak od 16 hodin můžete těšit na další ze série letních promenádních koncertů v parku. Tentokrát zde vystoupí hudba Moravského divadla Olomouc.

Přejeme hezký víkend!