Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 11.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: vánoční trhy, Dizajntrh, UP Business Camp, Olympic, Shanna Waterstown i divadlo

Tipy a názory

22.11.2019

Zuzana Doleželová

Tenhle listopadový víkend bude pořádně nabitý událostmi! Na své si přijdou milovníci hudby i divadla, slavnostním rozsvícením stromečku odstartují oblíbené Vánoční trhy Olomouc, uskuteční se další ročník Dizajntrhu, který nabídne opravdu pestrý program, a koná se také UP Business Camp. A bude toho ještě víc. Podívejte se společně s námi na velký přehled všech víkendových akcí...

PÁTEK

Vánoční trhy
18:00 / Slavnostní rozsvícení stromu / Horní náměstí
19:00 / Tlustý prase / Moravské divadlo
19:00 / Poslední noc s Claudií / Divadlo Tramtarie
19:00 / Římské noci / Divadlo na Šantovce
19:00 / Olympic tour 2019 + Trilobit / Kino Metropol
19:00 / SHANNA WATERSTOWN (USA) / Bounty Rock Cafe

Další akce, které se dnes konají, naleznete v našem Kalendáři.

Už dnes v 18:00 se slavnostně rozsvítí jedenáctimetrový smrk, který zdobí Horní náměstí. A s tím naplno propuknou letošní Vánoční trhy. Ty letos nabídnou hned několik novinek - vratné hrnečky, recyklovatelné kelímky nebo obří olomoucké kolo na Tržnici. Více zde.

V 19:00 se těšte hned na několik divadelních představení. Moravské divadlo uvede poměrně syrovou komedii Tlustý prase, jež pojednává nejen o příběhu silné Heleny a jejího štíhlého kolegy Toma, ale také o pokrytectví, zákeřnosti a bezcitnosti. To Divadlo Tramtarie má na programu Poslední noc s Claudií s vynikajícím Markem Zahradníčkem. V Divadle na Šantovce prožijeme se Simonou Stašovou a s Oldřichem Víznerem Římské noci, ve kterých dostane láska nový rozměr...

Páteční večer nabídne i hudební zážitky. Skupina Olympic ve složení Petr Janda, Milan Broum, Jiří Valenta a Martin Vajgl zahraje v kině Metropol skladby z posledních čtyř alb Souhvězdí šílenců, Souhvězdí drsňáků, Souhvězdí romantiků a Trilobit. Samozřejmě dojde i na největší hity. Ale pozor, je vyprodáno. To Bounty Rock Cafe přivítá Shannu Waterstown, skutečnou "Blues Woman" s úžasným hlasem. Těšte se na bluesovou, jazzovou a soulovou hudbu na nejvyšší úrovni. Vstupenky za 350 korun koupíte na místě.

SOBOTA

Vánoční trhy
08:30 / Dětský minibazar / SPŠ Rooseveltova
09:00-12:00 / Vánoční dílna - malba na sklo / Galerie Bohéma
09:00 / UP Business Camp / Přírodovědecká fakulta
09:30-12:30 / Bruslení veřejnosti / Zimní stadion
10:00-18:00 / Dizajntrh / Konvikt
14:00 / Spolu mezi černou a bílou / Divadlo na cucky
14:00 / Ledové království II / Kino Metropol
15:45-16:45 / Bruslení veřejnosti / Zimní stadion
17:00 / SK Sigma Olomouc vs. SK Slavia Praha / Andrův stadion
18:00 / Hudební večer v Olopunči - Jirka Drtil / Olopunč
19:00 / Orfeus v podsvětí / Moravské divadlo 
19:00 / Manželský poker / Kino Metropol
19:00 / Helena Dlouhá noc live / Výstaviště Flora
20:00 / Kapela / Bounty Rock Cafe

Další akce, které se dnes konají, naleznete v našem Kalendáři.

I dnes si můžete zajít na punč, na trhy nebo zabruslit na Dolní náměstí. A kdyby se vám nechtělo bruslit na čerstvém vzduchu, Zimní stadion nabízí v sobotu hned dva termíny pro nadšené bruslaře - jeden dopoledne, jeden v 15:45. 

A na co se v sobotu obzvlášť můžete těšit, je Dizajntrh. Tahle přehlídka všech designérů, umělců, řemeslníků a prodejců nabídne kromě velkého výběru nápaditých dárků také bohatý doprovodný program. Startuje v 10:00 na Konviktu. Více se dozvíte zde.

Rušno bude také na přírodovědecké fakultě. Tady se koná další UP Business Camp. Mladí a úspěšní podnikatelé v Olomouci představí, jak vybudovat brand firmy, jak rozvíjet firemní kulturu ke spokojenosti všech zaměstnanců, nebo jak překonat počáteční neúspěchy a posunout se díky nim dál... Více se dočtete tady.

V 17:00 si nenechte ujít zápas Sigmy se Slavií, v 18:00 už pak vypukne ta pravá zábava. Vyrazit můžete na Olopunč, kde dnes zahraje Jirka Drtil, nebo v 19:00 pak na operetu Orfeus v podsvětí v Moravském divadle. Skvělá komedie Divadla Palace s Jiřím Langmajerem, Danielou Šinkorovou a dalšími, která vás určitě pobaví - takový je Manželský poker v kině Metropol. Bounty Rock Cafe láká na koncert Kapely, jež hraje covery starších písniček převážně českých a československých bandů, jako byli či jsou například Arakain, Katapult, Jirka Schelinger, Progres 2, Tři sestry, Visací zámek a další. A Výstaviště Flora nabídne koncert Heleny Vondráčkové. Vstupenky jsou ještě k dispozici zde.

NEDĚLE

Vánoční trhy

08:15-09:15 / Bruslení veřejnosti / Zimní stadion
10:00-18:00 / Dizajntrh / Konvikt
10:00 / Kubula a Kuba Kubikula / Moravské divadlo 
14:00 / Kubula a Kuba Kubikula / Moravské divadlo
15:00 / Pianothéka v Šantovce / Galerie Šantovka
15:00 / Baletní dílna - Giselle / Moravské divadlo
15:00 / Alenka v říši divů / Divadlo na Šantovce
15:00 / Ledové království II / Kino Metropol
16:00 / Dětské AudioCafé na cucky: Můj bratr, moje princezna / Divadlo na cucky
17:00 / Olomouc - Liberec / Zimní stadion
17:00 / První zrádce / Kino Metropol
19:00 / CARMEN Y CARMEN / Reduta
19:00 / Sex zadarmo nedostaneš / Divadlo Tramtarie
20:00 / Bohemian Rhapsody / Kino Metropol

Další akce, které se dnes konají, naleznete v našem Kalendáři.

I neděle bude ve znamení velké spousty akcí. Zajít můžete opět na Dizajntrh, který se koná až do 18:00. Na své si dnes také přijdou děti. Vezměte je na Ledové království nebo Kubulu a Kubu Kubikulu, a nebo na Alenku v říši divů. A program čeká i na ty, kteří doufají, že s olomouckým hokejem se to zase zlepší. Už v 17:00 se domácí postaví proti Liberci.

Čekají nás také dvě velké hvězdy svých oborů, operní pěvkyně Dagmar Pecková a herečka Barbora Hrzánová. Ty se scházejí v představení CARMEN Y CARMEN, kde obě – každá po svém – ztvární hlavní hrdinku slavné Bizetovy opery. V Redutě od 19:00. A Divadlo Tramtarie uvede Sex zadarmo nedostaneš.

Zajít můžete i do kina. V 17:00 dávají v Metropolu strhující skutečný příběh Tommasa Buscetty, prvního zrádce největší mafiánské organizace Cosa Nostra. A ve 20:00 zakončete pohodový víkend s Queen. Na programu je totiž mnoha cenami ověnčená Bohemian Rhapsody.

Krásný víkend všem!