Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 4.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na prodloužený víkend: pálení čarodějnic, Burger Street Festival, AFO, Edojarmark i Májová slavnost

Tipy na víkend

28.4.2023

Lenka Šťastná

Týden utekl jako voda a před námi je poslední dubnový víkend. A to znamená jediné - ve velkém se budou pálit čarodějnice! Kromě tematických akcí se ale můžete těšit také na Májovou slavnost, burger festival, Edojarmark a pokračuje i Academia Film Olomouc. Víkend prodloužený o pondělí toho nabízí tentokrát opravdu hodně a je těžké si vybrat. Podívejte se, co všechno se v nadcházejících dnech chystá a nechte se inspirovat.. ;)

Pátek

celý den / Academia Film Olomouc / Olomouc
10:00 / Burger Street Festival Olomouc / u Galerie Šantovka
15:00 / Filmový 3D tisk / Knihovna města Olomouce
18:00 / Vzpomínky na vyhnanství v Čechách a na Moravě / Vědecká knihovna
19:00 / Horory z manželských ložnic / Divadlo Tramtarie
20:00 / Tak co? / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle - Pondělí

Letošní Academia Film Olomouc vstupuje do své druhé poloviny a závěrečné tři dny festivalu slibují pořádně nabitý program. Čeká vás řada poutavých snímků, přednášek, workshopů, výstav a další pestrý program nejen pro dospělé, ale i pro děti. Podrobný program festivalu naleznete zde →

Už v pátek dopoledne propukne u Šantovky burgerové šílenství, které potrvá až do neděle! Po všechny tři dny si můžete vychutnat nejen lahodné burgery, ale třeba i rolovanou zmrzlinu, churros, vafle a spoustu dalšího. Na své si přijdou i vegetariáni a vegani, zakousnout se můžete také do bezlepkové housky a fajnšmekři mohou místo hovězího vyzkoušet například maso z lososa či z hmyzího proteinu. Vstup na akci je opět zdarma.

Divadlo Tramtarie má v pátek večer na programu komedii Horory z manželských ložnic, ve které nechybí milostné pikantnosti, drama, nečekané zvraty, ani láska. To vše je navíc proloženo inteligentním, a mnohdy také černo-černým humorem. Komedie je ovšem tak populární, že je většinou vyprodaná. S předstihem si tak můžete již nyní zajistit lístky na květnové a červnové termíny.

Nechybí ani pravidelný páteční koncert v Bounty Rock Cafe. Tentokrát se od 20 hodin můžete těšit na kapelu Tak co? posílenou o nového bubeníka Jakuba Vitáska a také o úspěch singlu Chodí sem i doktor Foltýn.

Sobota

celý den / Academia Film Olomouc / Olomouc
09:00 / Edojarmark / Sluňákov
10:00 / Olomouc archeologická / Horní náměstí
10:00 / Burger Street Festival Olomouc / u Galerie Šantovka
14:00 / Pálení čarodějnic - karneval / Galerie Moritz
18:00 / Večerní čarodějné prohlídky v zámeckém parku / zámek Čechy pod Kosířem
19:00 / Válka Roseových / Divadlo Tramtarie
19:00 / Ryba ve čtyřech / Moravské divadlo
20:00 / Toto band CZ / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle - Pondělí

Během soboty vyvrcholí festival Ekologické dny Olomouc, který nabídne na Sluňákově oblíbený Edojarmark. Po celý den bude na hlavním pódiu znít hudba v podání Anety Langerové, Letní kapely nebo Ivana Hlase. Děti se mohou těšit na divadelní představení, ateliér přírodního barvířství nebo stavbu hliněné pece. Vstup je po celý den zcela zdarma a více se dočtete tady →

Filipojakubská noc sice připadá až na neděli, ale už v sobotu se můžete setkat s tematickými akcemi. Obchodní Galerie Moritz chystá pro všechny děti karneval v duchu pálení čarodějnic. Od 14 do 16 hodin se tak ve 2. patře galerie můžete těšit na mini půjčovnu kostýmů, třpytivé tetování, tvarování balónků, výrobu škrabošek pro děti i bohatou tombolu. 

Zámek v Čechách pod Kosířem chystá na sobotní večer čarodějné prohlídky v zámeckém parku. Ty budou probíhat od 18 do 21 hodin a pokud se chcete zúčastnit, tak se nahlaste předem na tel.: 773 784 110 nebo na rezervacecpk@vmo.cz

V Olomouci můžete v sobotu večer zajít třeba do divadla. Válka Roseových v Tramtarii je beznadějně vyprodaná, ale za návštěvu zcela určitě stojí i Ryba ve čtyřech, kterou v 19 hodin uvede Moravské divadlo. "Herečky Ivana Plíhalová, Naděžda Chroboková-Tomicová, Vlasta Hartlová a herec Václav Bahník v minulém roce oslavili kulatá výročí na jevišti Moravského divadla. Zároveň všichni v nedávné době oslavili, či teprve oslaví významná životní jubilea. A černá komedie o starém sluhovi pracujícím u třech neprovdaných sester je skvělou příležitostí, jak jim poblahopřát!"

A v Bounty Rock Cafe od 20 hodin vystoupí Toto Band - kapela, která je jediný cover band legendární americké kapely Toto v České republice.

Neděle

celý den / Academia Film Olomouc / Olomouc
10:00 / Burger Street Festival Olomouc / u Galerie Šantovka
10:00 / Myška Klárka, veverka Terka a Budulínek / Divadlo na Šantovce
11:00 / Pálení čarodějnic / olomoucké Poděbrady
14:00 / Pálení čarodějnic / Korunní pevnůstka
15:00 / SK Sigma Olomouc vs. FC Baník Ostrava / Andrův stadion
16:00 / Fidelio / Moravské divadlo
16:30 / Čarosele + otevření zahrádky / Kateřinská 10
19:00 / Válka Roseových / Divadlo Tramtarie

Pátek - Sobota - Neděle - Pondělí

V neděli můžete naposledy navštívit Academia Film Olomouc, který i na tento den chystá zajímavý program pro malé i velké. Co všechno se chystá se dozvíte tady →

Naposledy můžete zajít také na Burger Street Festival u Galerie Šantovka. A ze zkušeností z minulých ročníků víme, že se nevyplatí otálet, později k večeru už v nabídce většinou nenajdete všechny druhy burgerů.

Dopoledne můžete i s dětmi zajít na pohádku Myška Klárka, veverka Terka a Budulínek, kterou uvede Divadlo na Šantovce. Veselá pohádka s ekologickou tematikou začíná v 10 hodin.

Neděle bude bezpochyby patřit především pálení čarodějnic! S ním spojené akce se chystají hned na několika místech a bude opravdu těžké si vybrat, kam vlastně zajít. ;) Už od 11 hodin bude probíhat pálení čarodějnic na olomouckých Poděbradech. Těšit se můžete na bohatý program pro děti, grilované makrely i na zapálení vatry a koncerty kapel Hot Dogs Revenge a Sugar and Spice Holding Company.

Jedno velké pálení se chystá od 14 hodin na Korunní pevnůstce. Těšte se na atrakce pro malé i velké, stánky s občerstvením, rej masek, opékání buřtů a další doprovodný program pro celou rodinu. Odpoledne zahraje Alžběta Kolečkářová, Martin Šafařík a Natálie Tichánková s kapelou 4Good. V 19 hodin se můžete těšit na samotnou vatru a upálení čarodějnice. Následně vystoupí Meki Tribute jako pocta Mekymu Žbirkovi a ve 21 hodin uzavře hudební produkci Raego. Ve 22 hodin se těšte na ohňostroj a následovat bude zpívání s kytarou u ohně.

A pálení čarodějnic se rozhodli využít i na Kateřinské 10, kdy při této příležitosti otevřou svou zahrádku a připraví grilované sele i hudební program.

Ani během pálení čarodějnic by pak fanouškům olomouckých fotbalistů neměl uniknout další domácí zápas, který Sigma odehraje od 15 hodin na Andrově stadionu proti Baníku Ostrava.

Pondělí

08:00 / 2. Holický Keeperbattle / hřiště 1.HFK Olomouc
10:00 / Den zamilovaných / zámek Čechy pod Kosířem
10:00 / Májová slavnost / Korunní pevnůstka
19:00 / Dokonalá svatba / Moravské divadlo
19:00 / Válka Roseových / Divadlo Tramtarie
20:00 / Noc slavíků v Domu přírody / Sluňákov

Pátek - Sobota - Neděle - Pondělí

V pondělí nás čeká státní svátek a zároveň oslavíme první Máj. A jak se říká "první Máj, lásky čas." Není tak divu, že na zámku v Čechách pod Kosířem chystají od 10 hodin Den zamilovaných. Čeká vás ukázka svatebních tabulí, prezentace svatebních a společenských šatů, zvýhodněné vstupné do zámeckých expozic a spousta dalšího.

Od dopoledních 10 hodin bude v areálu Korunní pevnůstky probíhat také tradiční Májová slavnost v režii Radia Haná. Areál se otevře v 10 hodin, v 11 zazpívá Popová škola dětského domova Olomouc, po obědě pak ve 13 hodin uvidíte pohádku Divadla Tramtarie O pračlovíčkovi, dále vystoupí taneční škola Lolas Dance Olomouc a zahrají Jaromír Adamec, ZUŠ Campanella Olomouc a Honza Mlčoch. Nebudou chybět atrakce, občerstvení i speciální rozkvetlá slavobrána, ve které můžete políbit svou milou, aby neuschla. ;)

Moravské divadlo má pak v pondělí večer na programu Dokonalou svatbu. "Hlavní hrdina Bill se po rozlučce se svobodou probouzí v jiném apartmá a vedle jiné dívky, než je jeho nastávající. Není čas ztrácet čas, protože na dveře už klepe Billův svědek a za chvíli i sama nevěsta..." Jak tohle všechno dopadne? To zjistíte už v 19 hodin v divadle.

Přejeme hezký prodloužený víkend!