Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 17.6 °C

Tipy na víkend: muzejní noc, Lobster Food Fest, Pivovarská čtvrtka, Pohybrady i běh pro Paměť národa

Tipy a názory

17.5.2024

Lenka Šťastná

Pracovní týden je u konce a pátek je konečně tady. Jaký bude nadcházející víkend? V pátek se můžete těšit třeba na Muzejní noc a pokračuje i Divadelní Flora, v sobotu vás čeká spousta dobrého jídla i zajímavé sportovní aktivity a bude toho mnohem víc. Podívejte se a nechte se inspirovat...

Pátek

08:00 / Šantovské trhy / u Galerie Šantovka
12:30 / Delicate / Sklub
17:00 / Iris / Central
17:00 / Rooftop Fun #1: Kaput & René Jančík / Telegraph
17:00 / Štístko a Poupěnka: Pojď si hrát! / kino Metropol
18:00 / Nourished / Galerie XY
18:00 / Olomoucká muzejní noc / Olomouc
20:00 / Vojcek_jednorozměrný člověk / Moravské divadlo
20:00 / Joe Cocker Forever / Bounty Rock Cafe
22:00 / Prima Musica / Konvikt

Pátek - Sobota - Neděle

V pátek a v sobotu se chystají oblíbené Šantovské trhy, na kterých si v přízemí obchodního centra můžete nakoupit zeleninu, ovoce, sýry nebo uzeniny od místních farmářů, ale také další zajímavý sortiment. Otevřeno bude každý den od 8 do 18 hodin.

Také během tohoto víkendu pokračuje Divadelní Flora. V rámci ní dnes můžete zajít třeba na besedu k inscenaci Delicate v Sklubu, odpolední inscenaci Iris v Centralu nebo na večerní představení Vojcek_jednorozměrný člověk v Moravském divadle. A nechybí ani večerní koncerty na Konviktu.

S dětmi můžete odpoledne v 17 hodin vyrazit do kina Metropol, kde na ně bude čekat Štístko a Poupěnka s jejich novým představením Pojď si hrát! Děti si užijí spoustu zábavy, písniček i tancování.

Páteční večer bude patřit především Muzejní noci, která nabízí zajímavý program. Olomoucká muzejní noc zpřístupní zájemcům sbírky významných muzeí, galerií a dalších kulturních institucí. Je to jedinečná příležitost projít si výstavy v neopakovatelné atmosféře páteční noci. Na co všechno se můžete těšit, se dočtete v našem článku →

Chybět nebude ani tradiční páteční koncert v Bounty Rock Cafe, kde tentokrát od 20 hodin vystoupí Joe Cocker Forever - kapela, která vznikla jako pocta anglickému zpěvákovi Joe Cockerovi. Ten vynikal nejen skvělými covery známých balad, soulových a RnB písní, ale hlavně svým nezaměnitelným a pro něj tolik typickým chraplavým hlasem.

Sobota

08:00 / Holba Pivovarská čtvrtka / Hanušovice
08:00 / Šantovské trhy / u Galerie Šantovka
10:00 / Den otevřených dveří / ZUŠ Iši Krejčího
10:00 / Pohybrady / Poděbrady
10:30 / Mistrovství ČR ve vícebojích / Atletický stadion
11:00 / Action sports s Ellie / OC Haná
11:00 / Lobster Food Fest / Fort XX Escot
11:30 / Gynt & Vojcek / Konvikt
14:00 / Iris / Central
16:00 / (Ne)tvoříme s Davidem 04 / Muzeum umění
17:30 / Na první pohled / Moravské divadlo
18:00 / Síla autentického projevu: tělo jako komunikační nástroj i zbraň / Telegraph
20:00 / J.Hendrix 54 anniversary: Rene Lacko & DownTown / Bounty Rock Cafe
20:00 / Symfonie pokroku / Sklub
22:00 / Noise control barrier / Konvikt
23:30 / René / Konvikt

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu se můžete vypravit do Jeseníků na Pivovarskou čtvrtku. Na výběr je ze čtyř tras v délce 4,6 až 26 km a zvládnou je malí, velcí, pejsci, babičky i dědečkové. Každý startující obdrží mapu, občerstvení a dárek v cíli. Tato tradiční akce letos slaví krásné kulaté jubileum - 50 let od prvního ročníku, tak neváhejte a užijte si den plný nádherných výhledů, skvělé zábavy a vynikajícího piva Holba. ;)

V OC HANÁ vás v sobotu od 11 do 18 hodin čeká nezapomenutelná sportovní událost - Action sports s Ellie. Těšit se můžete na mix akčních sportů, který zaujme jak rodiny s dětmi, tak i milovníky adrenalinu. Hlavní atrakcí bude nová HOT WHEELS minirampa, chybět nebudou ani workshopy a soutěže a sportovní akci pro děti doplní svým vystoupením oblíbená Ellie, bývalá členka skupiny Lollipopz.

Během soboty a neděle proběhne na atletickém stadionu v Olomouci Mistrovství České republiky ve vícebojích můžu a žen. Při této příležitosti zavítá na olomoucký atletický stadion hned několik osobností z české atletické špičky - trenér Roman Šebrle bude se svými svěřenci bojovat o nominaci na Olympiádu v Paříži a v neděli ráno vás navíc čeká autogramiáda olympijské vítězky Barbory Špotákové. Více podrobností se dočtete tady →

Pokud máte rádi dobré jídlo a pití, pohodovou atmosféru a akce, na kterých ochutnáte něco nevšedního, tak si určitě v sobotu udělejte výlet na křelovský Fort XX Escot, kde bude probíhat Lobster Food Fest. Od 11 do 20 hodin můžete ochutnat speciality z kuchyní skupiny Lobster Group i hostujících podniků. Nabídku pěti desítek jídel doplní dobře načepované pivo, ochutnávka moravských a francouzských vín, alko i nealko koktejly či výběrová káva. Pro hosty je připraven také doprovodný program a velký dětský park. Více o akci zde →

Jestli vás zajímá zdravý životní styl a pohyb, nebo jenom potřebujete správně nasměrovat a namotivovat, tak během soboty můžete zavítat na Poděbrady, kde Fakultní nemocnice Olomouc chystá čtvrtý ročník festivalu zdraví s názvem Pohybrady. Odborníci z FN Olomouc příchozím zájemcům od 14 hodin poskytnou zdarma základní vyšetření zdravotního stavu, konzultace v oblasti pohybu, výživy, otužování či duševní hygieny nebo doporučení v oblasti aktivního zdraví. Zároveň od 15 hodin na místě proběhne Běh za zdraví, na který je ovšem nutná předchozí registrace. Více podrobností o akci se dočtete tady →

V sobotu vás v rámci Divadelní Flory čeká třeba strhující výkon Marie Štípkové – jejíž advokátka Tessa prochází fatální proměnou a v neodvolatelném souboji o lidskou důstojnost se pouští do nerovného střetu s rigidním systémem – v prvním českém uvedení drásavého "soudního dramatu". Inscenaci Na první pohled uvidíte od 17:30 v Moravském divadle.

Bounty Rock Cafe pak od 20 hodin zve na koncert slovenského kytaristy a zpěváka Rene Lacka, který se mimo jiné umístil v Severní Karolíně na druhém místě v soutěži o nejlépe zahranou píseň od Jimmyho Hendrixe. Jak už správně tušíte, zpěvák se orientuje nejen na Hendrixovu tvorbu, ale i na tvorbu vlastní. 

Neděle

08:30 / Charitativní běh pro Paměť národa / Smetanovy sady
10:00 a 14:30 / Mikrosvěty / Divadlo na cucky
10:00 / Den rodin / Zoo Olomouc
10:30 / Mistrovství ČR ve vícebojích / Atletický stadion
11:00 / Na první pohled / Konvikt
13:00 / Symfonie pokroku / Konvikt
14:00 / CED Talks ve spolupráci s 27DF / Konvikt
15:00 / Koncert Kapely Kollárovci / kino Metropol
18:00 / Na západní frontě klid & Zelené koridory / Moravské divadlo
19:00 / Horory z manželských ložnic / Divadlo Tramtarie
20:00 / Malika Tirolien / Jazz Tibet Club
22:30 / Flora DJs / Klub Vertigo

Pátek - Sobota - Neděle

Pokud vám nevadí běh a navíc rádi pomáháte, tak se určitě vypravte v neděli do Smetanových sadů, kde bude probíhat Charitativní běh pro Paměť národa. Na výběr budou měřené běhy s hromadným startem na 5 nebo 10 km a štafeta 4x 2,5 km, neměřený běh na 1 km, do kterého se můžou zapojit třeba i rodiče s kočárky a závody pro děti na 200 metrů. Nebude chybět doprovodný program pro celou rodinu. Start a cíl závodu je u Sbírkových skleníků na Floře.

Výlet si i s dětmi můžete udělat do Zoo Olomouc, kde bude probíhat Den rodin. Těšit se můžete na zábavní program na pódiu, komentovaná krmení, soutěže, hry, malování na obličej a mnohé další. A když už budete na Kopečku, tak můžete zavítat i na prohlídky Baziliky Minore Navštívení Panny Marie a Svatokopeckého muzea. Doporučujeme všem návštěvníkům nechat auto doma a využít k výletu prostředky MHD. Vyhnete se tak zbytečným kolonám a problémům s parkováním. ;)

Také v sobotu pokračuje Divadelní Flora. Zajít můžete třeba na besedy k inscenacím Na první pohled a Symfonie pokroku, v 18 hodin pak v Moravském divadle proběhne oficiální zakončení 27. ročníku festivalu s inscenací Na západní frontě klid & Zelené koridory. Podrobný program najdete na webu Divadelní Flory →

Také Divadlo Tramtarie láká na nedělní program. Od 19 hodin uvidíte komedii Horory z manželských ložnic, ve které nechybí milostné pikantnosti, drama, nečekané zvraty, ani láska. To vše je navíc proloženo inteligentním, a mnohdy také černo-černým humorem. Komedie je natolik populární, že je většinou vyprodaná. Proto vás může těšit, že na nedělní představení ještě zbývá několik posledních vstupenek. ;)

A o pořádnou lahůdku na závěr víkendu se postará Jazz Tibet Club, kam se po roce vrací Malika Tirolien. Zpěvačka spojená s kapelami Snarky Puppy nebo Bokanté ve svém sólovém projektu spojuje R&B, nu-soul, funk, hip hop a jazz v podmanivý a strhující tvar. V Olomouci se svou kapelou představí album Higher, které se objevilo v širších nominacích na ceny Grammy a vstupenky s předstihem zakoupíte zde →

Přejeme hezký víkend!