Reklama

Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav, venku je 16.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: masopustní veselí, zabijačkové speciality, dětská představení i talk show Ivany Plíhalové s Markem Ebenem

Tipy na víkend

3.2.2023

Lenka Šťastná

Pracovní týden je u konce a před námi je první únorový víkend. Jaký bude? V pátek můžete zajít třeba do divadla, v sobotu nás čeká masopustní veselí a neděle láká na dětská představení. Podívejte se, co všechno se o víkendu v Olomouci chystá... ;)

Kam na běžky?

Přemýšlíte, že o víkendu vyrazíte na běžky? Pak vám zcela jistě přijdou vhod webové stránky jdemenabezky.cz, na kterých zjistíte, kde se zrovna pohybuje rolba, jak jsou upravené trasy a případně i jaké je na horách počasí. A my pro vás máme několik tipů na zajímavé výlety jak pro začátečníky, tak pro zkušené běžkaře. Podívejte se →

Pátek

19:00 / Sólo pro tři / Moravské divadlo
19:00 / Amélie z Hejráku / Divadlo Tramtarie
20:00 / Blues Power & Sugar and Spice Holding Company / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

Páteční večer můžete strávit třeba na divadelním představení. Tramtarie v 19 hodin uvede komedii z pera Vladislava Kracíka - Amelii z Hejráku. Autorská komedie je volně inspirovaná slavným filmem Jeana Pierra Jeunetta. Vyprávění je postaveno na kontrastu fádní reality nelehkého života na olomoucké periferii a rozvinuté, neukočírovatelné fantazie Amélie, která, ověšena igelitovými taškami ze supermarketu, tiše touží po dobrodružství, velkých hrdinských činech i lásce...

Moravské divadlo uvede ve stejný čas na svém jevišti baletní Sólo pro tři. Inscenace Petra Zusky zaujme divákovy oči i sluch - z jeviště bude znít čeština, ruština a francouzština.

A zajít můžete také do Bounty Rock Cafe. Od 20 hodin se můžete těšit na koncert kapely Blues Power, který bude doplněn také o vystoupení skupiny Sugar and Spice Holding Company. 

Sobota

08:15 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
09:00 / Olomoucké masopustní veselí / Horní náměstí
15:00 / Téčko: Kvík / Telegraph
16:00 / Nabucco / Moravské divadlo
17:00 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
19:00 / Horory z manželských ložnic / Divadlo Tramtarie

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu si opět můžete zajít zabruslit na zimní stadion. Pokud patříte k milovníkům tohoto zimního sportu, tak si v sobotu ráno přivstaňte a v 8:15 už se můžete klouzat po ledové ploše. Ovšem pokud ranní vstávání není nic pro vás, tak si s klidem můžete přispat a na stadion vyrazit s bruslemi odpoledne v 17 hodin.

Na Horním náměstí to bude celý den pořádně žít. Už v 9 hodin ráno začne masopustní veselí, doprovázené zabijačkou i maškarním průvodem. Dobrou atmosféru podpoří cimbálová muzika, folklórní soubory i žonglérská show. Zároveň bude po celou dobu na náměstí probíhat masopustní jarmark, prodej zabijačkových specialit i dalších masopustních dobrot. Podrobnosti se dočtete tady →

Telegraph zve v sobotu odpoledne na své pásmo filmů pro děti nazvaném Téčko. Tentokrát bude od 15 hodin na programu nizozemský animovaný snímek Kvík o jednom roztomilém domácím prasátku.

Moravské divadlo láká už v 16 hodin na slavnou operu Giuseppe Verdiho Nabucco. Příběh o osvobození Židů z babylonského zajetí odvypráví soubor opery a operety pod vedením režisérky Jany Andělové-Pletichové a autora hudebního nastudování Petra Šumníka.

V 19 hodin má pak Divadlo Tramtarie na programu komedii Horory z manželských ložnic, ve které nechybí milostné pikantnosti, drama, nečekané zvraty, ani láska. To vše je navíc proloženo inteligentním, a mnohdy také černo-černým humorem. Komedie je ovšem tak populární, že je většinou vyprodaná. S předstihem si tak můžete zajistit lístky na některá z dalších představení →

Neděle

08:15 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
10:00 / Myška Klárka, veverka Terka a Sněhurka / Divadlo na Šantovce
10:00 a 14:00 / Pohádky o strašidlech, kohoutech a duze / Moravské divadlo
15:00 / Pianothéka v Šantovce / Galerie Šantovka
17:00 / Olomouc - České Budějovice / zimní stadion
19:00 / Talk show Ivany Plíhalové s Markem Ebenem / Moravské divadlo
19:00 / Holubice: Dcera a matka roku / kino Metropol

Pátek - Sobota - Neděle

Také v neděli ráno můžete vzít brusle a vyrazit na zimní stadion, kde bude opět od 8:00 bruslení veřejnosti. Vstupné je jednotné 40 korun a brusle se nepůjčují.

Dopoledne pak můžete zajít i s dětmi třeba do Divadla na Šantovce, které uvede pohádku s názvem Myška Klárka, veverka Terka a Sněhurka. Zimní pohádka se spoustou legrace a vlivu vitamínů na naše zdraví začíná už v 10 hodin.

Ve stejný čas zve k návštěvě i Moravské divadlo, které má na programu Pohádky o strašidlech, kohoutech a duze. Ale pokud vám dopoledne nevyhovuje, tak nemusíte zoufat. Moravské divadlo zve na tuto pohádku i odpoledne ve 14 hodin.

Od 15 hodin se pak můžete v prvním patře Galerie Šantovka těšit na populární Pianothéku - vystoupení Richarda Pogody (klavír) a Miroslava Švihálka (saxofon). Během dvou hodin se tak můžete zaposlouchat do tří písničkových sad a vstup je samozřejmě zdarma.

Také fanoušci olomouckých hokejistů si o tomto víkendu přijdou na své. V neděli od 17 hodin totiž v plecharéně změří síly Mora s Motorem České Budějovice.

Moravské divadlo láká v neděli večer na talk show Ivany Plíhalové s Markem Ebenem. Ivana Plíhalová se rozhodla zakončit sérii svých talk show, se kterými začala v loňském roce, ve velkém stylu. Divákům se pokusí představit Marka Ebena tak, jako ho možná ještě neznáte. A ještě zbývají nějaké vstupenky, tak neváhejte.. ;)

Zajímavý zážitek vás v neděli večer čeká i v kině Metropol. Od 19 hodin zde můžete vidět jedinečnou show Evy Holubové a její dcery Karolíny s názvem Holubice: Dcera a matka roku. Vtipné příhody, kariérní vzestupy i osobní přešlapy namíchané v jeden konverzační koktejl, který budou servírovat matka s dcerou. Večer zpestří vystoupení známého hudebního hosta, který sám neuteče pichlavým otázkám dam Holubových...

Přejeme hezký víkend!