Reklama

Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta, venku je 12.1 °C

Tipy na víkend: dobývání hradu Sovinec, Chilli fest, dětská neděle i příběh Elišky Junkové

Tipy a názory

3.5.2024

Lenka Šťastná

Pracovní týden zkrácený o středeční volno je u konce a před námi jsou opět víkendové dny volna. Pokud nevyrážíte někam na chalupu, tak pro vás máme několik zajímavých tipů na akce, které proběhnou v Olomouci a okolí. Podívejte se, kde všude si můžete první květnový víkend užít... ;)

Pátek

18:30 / Tragédi / Divadlo na cucky
19:00 / Můj romantický příběh / Divadlo Tramtarie
19:00 / ELA! / Moravské divadlo
20:00 / Distant Bells: Pink Floyd Tribute / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

V pátek večer vás čekají hned dvě zajímavé divadelní premiéry. Nejprve se od 18:30 hodin můžete v Divadle na cucky zamyslet nad otázkou "Proč lidé chodí do divadla? A proč jiní nechodí?". Přesně na to totiž hledá odpověď inscenace Tragédi režiséra Šimona Spišáka. Titul slibuje navzdory svému názvu spoustu zábavy, ale i odkazy na antické drama a zkoumání divadla jako společenského jevu. Podrobnosti o inscenaci se dočtete tady →

To Moravské divadlo má v 19 hodin na programu premiéru muzikálu ELA!, který vzdává hold Elišce Junkové. Možná nejznámější olomoucká rodačka, šarmantní a odvážná žena, která se nebála být nejlepší a pokořit ostřílené muže. Automobilová závodnice a ve své době nejrychlejší žena světa ožije i se svou Bugatti T35 na jevišti Moravského divadla v muzikálu, který napsal Tomáš Syrovátka a k němuž Filip Tailor složil hudbu. V roli Ely se představí Natálie Tichánková a Vlasta Hartlová. Více se o muzikálu dočtete tady →

Ve stejný čas zve Divadlo Tramtarie na romanticky neromantickou komedii o hledání ideálního protějšku pro život s názvem Můj romantický příběh. Hlavními hrdiny jsou kolegové Tom a Amy, kteří se spolu tak trochu omylem vyspí po firemním večírku. Následně začnou rozvíjet vztah a oba si brzy musí odpovědět na stejnou otázku, a to, zda-li zůstat singl a dál hledat ideální protějšek, anebo se spokojit s někým, kdo v jejich očích pomyslná kritéria nesplňuje. A dokonce na toto představení ještě zbývá pár vstupenek, případně si můžete zakoupit vstupenky na sobotu a neděli. ;)

Chybět nebude ani páteční koncert v Bounty Rock Cafe, kde od 20 hodin vystoupí kapela Distant Bells. Repertoár skupiny tvoří průřez celou tvorbou Pink Floyd.

Sobota

09:00 / Dobývání hradu aneb Kmotra smrt / Hrad Sovinec
09:30 / Jarní lidová dílna pro děti / Moravské divadlo
10:00 / Olomouc pevnostní / Korunní pevnůstka
11:00 / Chilli fest / olomoucké Poděbrady
19:00 / Můj romantický příběh / Divadlo Tramtarie
19:00 / ELA! / Moravské divadlo
20:00 / Black Tiger / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

Během víkendu si můžete udělat i s dětmi výlet na hrad Sovinec, kde se chystá oblíbená návštěvnická akce Kmotra smrt aneb dobývání hradu Sovinec. Po oba dny vás tak čekají divadelní pohádky, sokolnické ukázky, kejklířská show a jedinečná bitva o hrad. Těšit se můžete i na nefalšované souboje a šermířské techniky různými zbraněmi. A pokud se vám víkend nehodí, můžete se na hrad na tuto akci vypravit i o státním svátku ve středu 8. května. ;)

Pokud zůstáváte v Olomouci, tak můžete děti během dopoledne vzít třeba do Moravského divadla, kde bude od 9:30 přichystána jarní lidová dílna. Zde se děti hrou naučí základní lidové kroky, zatančí si a zazpívají a dozví se zajímavosti o jarních tradicích a folkloru. 

Olomoucké Poděbrady zvou v sobotu již čtvrtým rokem na Chilli fest. Těšit se můžete na pikantní, ale i přiostřené menu, ochutnávku chilli papriček, omáček a taky se můžete pořádně zazásobit domů. A pro odvážnější proběhne také soutěž v pojídání chilli dobrot. 

Večer pak můžete opět strávit na divadelním představení a vybírat můžete mezi muzikálem ELA! o Elišce Junkové v Moravském divadle a romanticky neromantickou komedií v Tramatarii o hledání ideálního protějšku pro život s názvem Můj romantický příběh.

V Bounty Rock Cafe pak od 20 hodin vystoupí kapela Black Tiger.

Neděle

celý den / Běh a procházka pro miminka do dlaně / libovolné
09:00 / Dobývání hradu aneb Kmotra smrt / Hrad Sovinec
13:00 / Dětské neděle plné her / Galerie Šantovka
14:30 / Hello, Dolly! / Moravské divadlo
17:00 / Královská opera: Madam Butterfly / kino Metropol
19:00 / Můj romantický příběh / Divadlo Tramtarie

Pátek - Sobota - Neděle

První květnovou neděli se napříč republikou uskuteční už tradiční charitativní běh a procházka organizace Nedoklubko na podporu neonatologických oddělení pečujících o předčasně narozená miminka. Akce se může zúčastnit každý, délka trasy i místo jsou libovolné. Více informací o akci se dočtete tady →

Také v neděli se můžete vypravit na hrad Sovinec, kde vás čekají ukázky kovářského řemesla, sokolnické přílety, pohádky, šermíři, kejklířská show i bitva o hrad.

Odpoledne pro děti chystá pestrý program Galerie Šantovka. Je zde totiž první neděle v měsíci a tak se opět můžete těšit na dětskou neděli plnou her, tentokrát na téma České hračky. Čeká vás zde unikátní herna plná tradičních českých hraček, které se kdysi vyráběly v 70. a 80. letech minulého století. Nebude chybět Kloboučku hop, céčka nebo plechový traktůrek na klíček.

Moravské divadlo láká odpoledne ve 14:30 na světoznámý muzikál Hello, Dolly! Příběh se točí kolem šarmantní vdovy Leviové, která se živí jako dohazovačka. Dokáže téměř cokoliv - i podmanit si srdce nedostupného muže. V hlavní roli Dolly Leviové se představí Natálie Tichánková.

Divadlo Tramtarie pak v 19 hodin zve do třetice na romanticky neromantickou komedii Můj romantický příběh.

Přejeme hezký víkend!