Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 9.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Svatomartinské trhy, vypečené husy, kluziště na Dolňáku, Noc kouzel i poslední Růže pro Algernon

Tipy a názory

9.11.2018

Lenka Šimková

Týden se nám chýlí ke konci a víkend klepe na dveře. Jaké budou volné dny tentokrát? Předně se ponesou na svatomartinské vlně, protože v neděli slaví svátek všichni Martinové. Z restaurací se line všudypřítomná vůně vypečených husiček a na náměstí už od pátku propuknou Svatomartinské trhy. Při příznivém počasí si už dnes poprvé zabruslíte na Dolňáku a bude toho mnohem víc! Podívejte se, co všechno se chystá..

Pátek

(dle počasí) Vánoční Kluziště / Dolní náměstí
09:00 / Potravinová sbírka / Český rozhlas Olomouc
15:00 / Svatomartinské trhy / Horní náměstí
18:30 / NOC kouzel pro děti / Aquapark Olomouc
19:00 / Na tý louce zelený / Moravské divadlo
20:00 / Pražský Výběr Tribute - koncert k 10.výročí založení kapely / Bounty Rock Café
20:00 / Koncert kapely Fofrklacek / Nabalkoně kabaretní scéna

Už od dnešního dne můžete navštívit Svatomartinské trhy na Horním náměstí. K degustaci budou mladá a ročníková vína moravských vinařů, nebudou chybět gastrospeciality a k poslechu vám zahraje cimbálová muzika. Na Dolním náměstí  je výroba ledu v plném proudu, a pokud to počasí dovolí, tak už odpoledne obujete poprvé brusle! Nebudou chybět ani stánky s oblíbeným punčem, které budou ode dneška jak u kluziště, tak i na Horním náměstí. A pokud přemýšlíte, kam zajít na svatomartinskou husu, tak se podívejte do článku s našimi tipy a nechte se inspirovat..

Pokud ještě nemáte program na dnešní večer pro děti, tak můžete zkusit třeba Aquapark Olomouc, který přichystal od 18:30 Noc kouzel. Pro děti je kromě zábavného programu připraveno i přespání, v ceně 450 korun je zahrnuta i večeře, snídaně a pitný režim. A několik tipů máme i pro dospěláky. Moravské divadlo uvede v 19 hodin českou lidovou operetu Na tý louce zelený a nebudou chybět ani dva zajímavé koncerty. Ve 20 hodin se v Bounty Rock Café můžete těšit na Pražský Výběr Tribute, který zahraje koncert k desátému výročí založení kapely. Vstupné je 150 korun. Nebo můžete zajít do kabaretní scény Nabalkoně, kde se ve stejný čas představí opavská hudební skupina Fofrklacek, která si zakládá na ojedinělé show s cílem pobavit posluchače pomocí satiry, pestrosti a nápaditosti autorské hudby a textů.

Sobota

(dle počasí) Vánoční Kluziště / Dolní náměstí
09:00 / Potravinová sbírka / Český rozhlas Olomouc
10:00 / 1.HFK Olomouc - 1.BFK Frýdlant n. O. / stadion 1. HFK
10:00 / 2. narozeniny Krokodýlka / Krokodýlek
11:00 / Svatomartinské trhy / Horní náměstí
15:00 / Den bojových sportů a umění / Decathlon
15:00 / Rozlomená doba 1908–1928 - komentovaná prohlídka / Muzeum moderního umění
15:30 / Loupežník Rumcajs / kino Metropol
16:00 / Boží mlýny / Moravské divadlo
18:45 / N. Muhly: Marnie / kino Metropol
19:00 / Sex zadarmo nedostaneš / Divadlo Tramtarie
19:00 / HomeBwoyRasta+Cocoman / Jazz Tibet Club
20:00 / DEATH Revival (SK) / Bounty Rock Café
20:00 / Vernisáž Poezie rozpolcenosti Michaely P. Linhartové / Nabalkoně kabaretní scéna

V pátek i v sobotu pořádá Český rozhlas Olomouc potravinovou sbírku. V tyto dny mají lidé možnost zakoupit trvanlivé potraviny, přinést je do Českého rozhlasu a darovat je těm, kteří jsou na pokraji hmotné nouze. Vybrané potraviny poputují přednostně do charitativních organizací poskytujících pomoc zejména seniorům, matkám samoživitelkám, pěstounským rodinám a dětem z dětských domovů. Do Rozhlasu můžete potraviny nosit v pátek až do 19 hodin, v sobotu jen do 13:00.

Všechny malé děti by neměly chybět na oslavě 2. narozenin Krokodýlka Olíka. Oslavovat se bude v Krokodýlku už od 10:00, v 15 hodin proběhne slavnostní přípitek a pestrý program skončí až v 18:30. Jestli své ratolesti chcete ale raději vzít do divadla, tak můžete v 15 hodin zajít do kina Metropol na divadelní pohádku o loupežníku Rumcajsovi. Pokud vás zajímají bojové sporty, tak určitě odpoledne zajděte do Decathlonu. Těšit  se můžete nejen na vystoupení jednotlivých bojových klubů olomouckého kraje, ale také si sami základy některých sportů můžete vyzkoušet na vlastní kůži. Večer si můžete užít třeba v Jazz Tibet Clubu, kde se od 20:30 představí český reggae zpěvák Cocoman, se který tentokrát vystoupí dnes již legendární domácí kapela HomeBwoyRasta

Neděle

(dle počasí) Vánoční Kluziště / Dolní náměstí
10:00 / Svatomartinské prohlídky / Hrad Šternberk 
11:00 / Svatomartinské trhy / Horní náměstí
14:00 / Zpíváme a tančíme s Míšou / Divadlo na Šantovce
14:00 / Tučňáci na arše / Divadlo na cucky
14:30 / Bohéma / Moravské divadlo
16:00 / Zpíváme a tančíme s Míšou / Divadlo na Šantovce
17:30 / Společenské hry v Nabalkoně / Nabalkoně kabaretní scéna
18:00 / Jana Spáčilová/ Opera Schrattenbach / Kaple Božího těla
19:00 / Do ložnice vstupujte jednotlivě / Reduta
19:00 / Vzpomínkové hovory H / Divadlo na cucky
19:00 / Vít Zouhar/ Opera Schrattenbach / Umělecké centrum UP
19:00 / Růže pro Algernon / Divadlo Tramtarie

V neděli se v rámci Svatomartinských trhů na Horním náměstí můžete v 11 hodin těšit na žehnání svatomartinského vína a přesně v 11:11 proběhne slavnostní otevření letošního prvního vína a Svatomartinský přípitek. Hrad Šternberk si na neděli připravil tematické prohlídky ve svatomartinském duchu. Hradem vás provedou průvodci v historických kostýmech a jejich výklad bude zaměřený na legendy o Sv. Martinovy. Součástí prohlídek budou i ochutnávky martinských vín, rohlíčků a dalších specialit a pro zájemce bude v Liechtensteinské kuchyni k zakoupení i husa. Divadlo na Šantovce v neděli potěší především děti, a to hned dvakrát! Ve 14:00, ale i v 16:00 vás totiž čeká Míša Růžičková, se kterou si společně zatančíte a zazpíváte. Představení trvá necelou hodinu a je vhodné pro děti od dvou let. Vstupenky ještě jsou, ale jen na představení ve 14 hodin. V neděli pokračuje také Festival Opera Schrattenbach, který nabídne hned dvě zajímavé akce. A určitě by vám neměl uniknout program Divadla Tramtarie, protože to v 19 hodin zahraje letos naposledy Růži pro Algernon. Silný a krásný příběh Charlieho Gorodna, mladíka s IQ 68, který má jediný sen: stát se chytrým. Drsný a zároveň dojemný příběh o nekonečné touze člověka překonat sama sebe, ale i o tom, co všechno potřebujeme k tomu, abychom byli alespoň na pár chvil v životě šťastni. Vstupenky jsou ještě k mání a pořídíte je tady →

Přejeme krásný víkend! A nezapomeňte si dát mladé víno a husu ;-)