Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Svatba nanečisto, Den otevřených dveří na univerzitě, koncerty, divadla i bruslení

Tipy na víkend

13.1.2023

Lenka Šťastná

Ač se to nezdá, tak jsme téměř v polovině ledna. A před námi je další víkend! Pokud stále váháte, jak s nadcházejícími dny volna naložit, přinášíme vám pravidelný přehled chystaných akcí v Olomouci a okolí, který vám rozhodování usnadní. ;)

Pátek

16:00 / Rozestavěno / Work in progress 1 / tř. 17. listopadu
19:00 / Dům Bernardy Alby / Moravské divadlo
19:00 / Válka Roseových / Divadlo Tramtarie
20:00 / MOONPARK - support Bulvaar / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

Páteční večer můžete strávit třeba v divadle. To Moravské láká v 19:00 na Dům Bernardy Alby. A ačkoliv jsou v hereckém obsazení této činohry pouze ženy, rozhodně nepůjde o inscenaci jen pro dámskou část publika. Vstupenky, na impozantní příběh o odvěké lidské touze po svobodě a právu volby, koupíte tady.

Válka Roseových není jen slavný film, ale nově také hra Divadla Tramtarie. Příběh dramatické proměny jednoho vztahu od bláznivé zamilovanosti až do totální nenávisti pro divadlo připravil šéf uměleckého souboru Vladislav Kracík a v hlavních rolích se představí hostující Jan Ťoupalík a Barbora Šebestíková. Ovšem pokud čekáte, že si na komedii večer zajdete, tak jedině, pokud již máte koupené vstupenky. Jinak doporučujeme koupit s předstihem na další volné termíny, které jsou ovšem až v březnu.. Hra je zkrátka populární a stojí za to ji vidět! ;)

Zajít v pátek večer můžete také na koncert. Od 20 hodin vystoupí v Bounty Rock Cafe olomoucká kapela Moonpark, které učaroval melodický rock. Nenechte si ujít vystoupení milovníků kvalitní muziky, jejichž nadšení z hudby ucítíte v každé sekundě jejich písniček. A energie, kterou vám předají, vás bude ještě dlouho nabíjet...

Sobota

09:00 / Den otevřených dveří Univerzity Palackého / Olomouc
10:00 / Ptačí hodinka a zimní pozorování ptáků na krmítku / Pevnost poznání
10:00 / Svatba nanečisto 2023 / Galerie Šantovka
18:45 / U. Giordano: Fedora / kino Metropol
19:00 / Sólo pro tři / Moravské divadlo
19:00 / Válka Roseových / Divadlo Tramtarie
20:00 / Eagle Eye (Tarja tribute) / Bounty Rock cafe

Pátek - Sobota - Neděle

Přemýšlíte, kam zamířit po střední škole? Chcete si dodělat vysokou? Zajímá vás chod nejstarší univerzity na Moravě zevnitř? Přijďte na Den otevřených dveří Univerzity Palackého! Od 9 do 14 hodin budou otevřené brány všech fakult a zájemci si mohou projít nejen univerzitní prostory, ale i ty, které jsou běžně nepřístupné. Doprovodný program chystají všechny fakulty a podrobné informace si přečtete tady.

V Pevnosti poznání se i tuto sobotu můžete těšit na zimní pozorování ptáků na krmítku s ornitologem Evženem Tošenovským, který vám rád zodpoví všechny podrobnosti ze života opeřenců. Akce uskuteční vždy každou hodinu od 10, 12 a 14 hodin. Sraz bude u bočního vchodu Pevnosti poznání.

Pro všechny, kdo v letošním roce chystají svatbu (a nejen pro ně), bude od 10 hodin v Šantovce připravený již osmý ročník největšího svatebního veletrhu v Olomouckém a Zlínském kraji s názvem Svatba nanečisto. Čeká vás bohatý doprovodný program, módní přehlídky svatebních a společenských šatů,  rozhovory, vystoupení, semináře, soutěž o svatbu zdarma a spousta nejen svatební inspirace. Doprovodný program na podiu bude po celý den, předpokládané ukončení akce je v 18 hodin. Vstup je zdarma.

Moravské divadlo uvede v sobotu od 19 hodin na svém jevišti baletní Sólo pro tři. Inscenace Petra Zusky zaujme divákovy oči i sluch - z jeviště bude znít čeština, ruština a francouzština.

O hodinu později pak můžete zajít do Bounty Rock Cafe, kde vystoupí olomoucká skupina Eagle Eye, která si pro vás připravila nejznámější skladby finské ledové královny Tarji Turunen.

Neděle

10:00 / Zimní pohádka / Divadlo na Šantovce
10:30 / Kluci na koštěti aneb podivuhodná dobrodružství Edudanta a Francimora / Reduta
14:30 / Fidelio / Moravské divadlo
14:00 a 16:00 / FRAS (Praha): Medař / Arcidiecézní muzeum
16:30 / Kuchařská dílnička / Lobster Family Restaurant
16:30 / Posvátné umění v nesvaté době / Muzeum umění
18:00 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
19:00 / Horory z manželských ložnic / Divadlo Tramtarie

Pátek - Sobota - Neděle

V neděli dopoledne můžete vyrazit i s dětmi na divadelní pohádku. Divadlo na Šantovce zve od 10 hodin na Zimní pohádku, ve které se černoušek vypraví na sever, aby konečně uviděl sníh. Seznámí se s eskymákem Nanukem, ledním medvědem Ursusem, poprvé bude sekat díru do ledu a uloví rybu a hlavně, uvidí sníh a potká Sněhovou vločku.

jen o půl hodiny později chystá Moravská filharmonie v Redutě koncert pro rodiče s dětmi s názvem Kluci na koštěti aneb podivuhodná dobrodružství Edudanta a Francimora. Pohádkové příběhy z knihy Karla Poláčka pro filharmonii upravil a zdramatizoval Václav Málek a vy si během představení užijete spoustu legrace a písničky vám ještě dlouho budou znít v uších.

Moravské divadlo má už v neděli odpoledne na programu příběh odvážné Leonory, která se pouští do boje se zlem, aby zachránila svého neprávem vězněného manžela Florestana. Opera Fidelio začíná ve 14:30 a vstupenky koupíte tady →

S dětmi se v neděli odpoledne můžete vypravit do Šantovky, kde bude v Lobster Family Restaurant od 16:30 probíhat oblíbená kuchařská dílnička. V ceně 179 korun je pizza, kterou si dítě samo vyrobí, dětský nápoj a káva pro doprovod.

Na závěr víkendu si můžete také trošku zasportovat. Od 18 hodin bude na zimním stadionu probíhat bruslení veřejnosti. Vstupné je jednotné 40 korun a brusle se nepůjčují.

Přejeme hezký víkend!