Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 8.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Slavnosti Olomouc, Rockové léto, osvícenské pochoutky i druhá Noc s Harrym Potterem

Tipy a názory

15.7.2022

Lenka Šimková

Před námi je další prázdninový víkend! Jaký bude? Na své si přijdou milovníci hudebních festivalů a koncertů, ale nabídneme vám i tipy, kde strávit příjemný víkend s rodinou. Čtěte, co všechno se o víkendu v Olomouci a okolí chystá...

Kam k vodě?

Horké letní dny je nejlepší strávit u vody. Pokud přemýšlíte, kam zajet k vodě na celý den, nebo kde se jen trošku zchladit po práci, tak pro vás máme unikátní přehled přírodních koupališť, zatopených lomů i bazénů v Olomouci a okolí. A rozhodně stojí za návštěvu, podívejte se →

Pátek

16:00 / Slavnosti Olomouc / Korunní pevnůstka
17:00 / Grill Party / bistro Helen
18:00 / Depáso Company: La Trottola / Dolní náměstí
18:00 / Noc s Harrym Potterem 2 / kino Metropol
19:00 / Pohoda u Trojice / Horní náměstí
21:00 / Ingret / Divadlo na cucky
21:00 / Letní kino: Dědictví aneb Kurvahošigutntág / Telegraph

Pátek - Sobota - Neděle

Skvělou zprávu máme pro milovníky festivalů - o tomto víkendu si můžou užít hned dva! Ten první vypukne už v pátek odpoledne přímo v Olomouci, konkrétně v areálu Korunní pevnůstky. Slavnosti Olomouc jsou nový multižánrový festival a slibují dva dny plné hudby, jídla a mimořádných zážitků. Areál se dnes otevře v 16 hodin a zahrají Rybičky 48, Harlej nebo Kapitán Demo. 

Dnes odpoledne se od 17 hodin můžete těšit na Grill party na terase Bistra Helen v Galerii Šantovka. Až do 22:00 zde budou kuchaři připravovat masové i vegetariánské speciality na otevřené terase s výhledem na město. Nebude chybět ani pohodová hudba a osvěžující míchané drinky. 

Kino Metropol chystá na dnešní večer druhou Noc s Harrym Potterem. Tentokrát bude muset Harry přesvědčit kouzelnický svět, že jeho setkání s Voldemortem bylo opravdové. Dále zjistí tajemství Prince dvojí krve a utká se v konečném souboji s Pánem zla. Samozřejmě nebudou chybět soutěže, kvízy i tematická výzdoba.

Živo bude také na Horním náměstí, kde se opět od 19 hodin můžete těšit na Pohodu u Trojice. Nejprve se představí Tony Joch & přátelé, na které od 20:30 navíže Vojta Nedvěd & Tie Break.

A zajít můžete také na letní kino v Telegraphu, které má od 21 hodin na programu českou filmovou komedii Dědictví aneb Kurvahošigutntág.

Sobota

10:00 / Vzdušná akrobacie / Divadlo na cucky
10:00 / Osvícenské pochoutky / hrad Šternberk
11:00 / Rockové léto / Červenka
13:00 / Slavnosti Olomouc / Korunní pevnůstka
17:00 / Grill Party / bistro Helen
17:00 / Urban Vibes: Weirdsky / Telegraph
18:00 / Depáso Company: La Trottola / Dolní náměstí
19:00 / Pohoda u Trojice / Horní náměstí
20:00 / KRISTÝNA / Olodvorek
20:30 / Johann Adolph Hasse: La Semele / Vlastivědné muzeum
21:00 / Luke / Divadlo na cucky

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu si můžete i s dětmi udělat výlet třeba na hrad Šternberk, kde pro vás budou připravené Osvícenské pochoutky. Prohlídkové okruhy budou tentokrát doplněny o dobu osvícenství ve vztahu k majitelům hradu. Na závěr prohlídek zavítají návštěvníci do Liechtensteinské kuchyně, kde budou připravené ochutnávky pokrmů z doby osvícenské i oblíbené pokrmy bývalých hradních pánů.

Milovníkům rockové hudby a letních festivalů, ale také těm, kteří rádi pomáhají, by nemělo uniknout Rockové léto, které vypukne hodinu před polednem v Července u Litovle. Zahrají kapely Ortel, Alžběta, Sarkonia, Roxor, Obereg, Porta Inferi a poprvé heavy/power metalová kapela Donor a brněnská hard rocková kapela Aldabra. Na festivalu bude neomezená degustace piva z českých a moravských minipivovarů. Samozřejmostí bude i bohaté občerstvení a rovněž i program pro děti. Výtěžek z akce půjde na pacientský onkologický program.

Na Korunní pevnůstce budou v sobotu pokračovat Slavnosti Olomouc. Areál se otevře ve 13 hodin, už o hodinu později vystoupí No Name, následovat bude Polemic, Walda Gang, Pokáč, Vypsaná fixa a Škwor. Vstupenky si můžete koupit jak na oba dny, tak jen na jeden. 

Hudba bude i v sobotu večer znít na Horním náměstí, kde pokračuje multižánrový festival Pohoda u Trojice. Tentokrát zde od 19 hodin vystoupí Jaromír Adamec s poctou Waldemaru Matuškovi a ve 20:30 na něj naváže Honza Mlčoch s poctou Karlu Gottovi.

Neděle

09:00 / Letní nedělní brunch / bistro Helen
10:00 / Contemporary Partnering / Divadlo na cucky
16:00 / Promenádní koncerty / Smetanovy sady
18:00 / Ceren Oran & The Moving Borders: The Urge / Dolní náměstí
18:00 / Mark Ther: Dernisáž / Komentovaná prohlídka / Telegraph
21:00 / Elzeeno von Beneshow / Divadlo na cucky
21:21 / Vyšehrad: Fylm / Letní kino

Pátek - Sobota - Neděle

Po páteční a sobotní Grill party si pro vás Bistro Helen připravilo Letní nedělní brunch. Ochutnat můžete vejce benedikt s lososem, šunkou nebo avokádem. Samozřejmě nebude chybět ani vaječná omeleta, chlebíčky a sladké dobroty z vitríny. A také se můžete těšit na speciality od šéfkuchaře Tomáše Juříka (ten byl mimochodem posledním hostem našeho pořadu Na baru Olomouc.cz). ;)

Od 16 hodin se ve Smetanových sadech můžete těšit na další z pravidelných nedělních promenádních koncertů. Tentokrát v altánku vystoupí Aliance Olomouc.

V neděli vyvrcholí také Cirkuzkus - devítidenní smršť plná akrobacie, tance i koncertů. Od 18 hodin vás na dolním náměstí čeká poslední představení této přehlídky - The Urge. Čeká vás simultánní taneční představení ve veřejném prostoru, inspirované improvizacemi z období lock-downu.

Ve 21 hodin pak Cirkuzkus definitivně uzavře Elzeeno von Beneshow se svým DJ setem na zahrádce Café na cucky.

Nedělní večer ale můžete strávit i u filmu. Letní kino tentokrát láká na komedii Vyšehrad: Fylm, která představuje v hlavní roli Jakuba Štáfka jako problematického fotbalistu Laviho a navazuje na velmi oblíbený, ale dost nekorektní internetový seriál z roku 2016. Začátek projekce je ve 21:21.

Přejeme hezký víkend!