Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 4.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Selské trhy, Gusman, Rockové léto, Mig 21, Slza i Tour de léto s Markem Ztraceným

Tipy a názory

16.7.2021

Lenka Šimková

Před námi je další prázdninový víkend! Jaký bude? Na své si přijdou milovníci hudebních festivalů a koncertů, ale nabídneme vám i tipy, kde strávit příjemný víkend s rodinou a také si tentokrát můžete nakoupit potraviny na trzích. Čtěte, co všechno se o víkendu chystá...

Pátek

10:00 / Komunikace hlasem – hlas dechem – dech životem / Letní kino
10:00 / Jeden svět - Festivalové dny / Konvikt
11:00 / Selské trhy / Výstaviště Flora
14:00 / Víkendové denní mejdany / Long Story Short
18:00 / Noc s Harrym Potterem 2 / kino Metropol
19:00 / Slza / FunPark Šantovka
19:00 / Večerní pohoda u Trojice / Horní náměstí
19:30 / Girolamo Pera / Kaple Božího Těla
20:30 / Antonín Rejcha: Gusman / Zbrojnice

Pátek - Sobota - Neděle

Skupina Slza zahraje už v pátek ve FunParku Šantovka

Foto: skupinaslza.cz

Dnes od dopoledních hodin pokračují na Konviktu Festivalové dny Jeden Svět Olomouc. Opět se můžete těšit na řadu koncertů, promítání filmů pro děti i dospělé a chybět nebudou ani debaty a jóga na protáhnutí těla. 

Na Výstavišti Flora Olomouc se pak od 11 hodin můžete těšit na další Selské trhy. Pokud rádi chodíte na farmářské trhy, kde nakoupíte čerstvé ovoce a zeleninu, mléčné výrobky, uzeniny, maso, džemy, kuchyňské bylinky a koření nebo zdravé mlsaní od regionálních výrobců, tak se zde určitě zastavte. Selské trhy se budou konat každých čtrnáct dní vždy v pátek od 11 do 17 hodin za Pavilonem A.

Kino Metropol chystá na dnešní večer druhou Noc s Harry Potterem. Tentokrát bude muset Harry přesvědčit kouzelnický svět, že jeho setkání s Voldemortem bylo opravdové. Dále zjistí tajemství Prince dvojí krve a utká se v konečném souboji s Pánem zla. Samozřejmě nebudou chybět soutěže, kvízy i tématická výzdoba.

Ani hudební fanoušci nepřijdou zkrátka. Od 19 hodin vystoupí ve FunParku Galerie Šantovka česká popová hudební skupina Slza. Vstupenky na koncert za 299 korun koupíte tady. Na Horním náměstí pak od 19 hodin bude pokračovat letní multižánrový festival Pohoda u Trojice. Dnes vám večer svou hudbou zpříjemní Epydemye, od 20:30 naváže Lenka Nová & Petr Malásek.

A pokračují také Olomoucké barokní slavnosti, které na nádvoří Zbrojnice uvedou od 20:30 francouzskou komickou operu Antonína Rejchy Gusman. Opera nebyla za skladatelova života uvedena a Olomoucké barokní slavnosti ji tak na festivalu uvádí ve světové premiéře. Vstupenky lze koupit tady →

Sobota

10:00 / Den s Horskou službou / Loučná nad Desnou
10:00 / Vintage market / Letní kino
11:00 / Rockové léto / Červenka
14:00 / Slackline / Letní kino
14:00 / Víkendové denní mejdany / Long Story Short
15:00 / Letní tvořivé dílničky / Olomouc CITY
15:30 / Tour de Léto 2021 / Korunní pevnůstka
18:00 / Mig21 / Palouček před Sklubem
18:00 / Maso – Oheň – Chianti / Bistro HELEN
19:00 / Losers Cirque Company: Konkurz / Letní kino
19:00 / Večerní pohoda u Trojice / Horní náměstí
20:30 / Antonín Rejcha: Gusman / Zbrojnice
21:00 / Letní kino: Pomáda / Telegraph

Pátek - Sobota - Neděle

Jiří Macháček a Mig 21 vystoupí v sobotu před Sklubem

Foto: Jan Procházka

Pokud si chcete v sobotu udělat zajímavý celodenní výlet, tak se můžete vydat třeba do Loučné nad Desnou, kde bude probíhat Den s horskou službou. Bohatý program je určený pro všechny věkové kategorie a pobavit se zde můžete mezi 10 a 17 hodinou.

Od dopoledních 10 hodin pak bude v areálu Letního kina probíhat Červencový Vintage market. Těšit se můžete na originální výrobky lokálních tvůrců, second hand oblečky, upcyklované věcičky, bio zeleninu a workshopy pro malé i velké.

Milovníkům rockové hudby a letních festivalů, ale také těm, kteří rádi pomáhají, by nemělo uniknout Rockové léto, které vypukne hodinu před polednem v Července u Litovle. Zahrají kapely Sarkonia, Orchidea, Bastard, Alžběta, Ortel, Obereg, Adversarios (ohnivá show) a Vitacit. Na festivalu bude neomezená degustace piva z českých a moravských minipivovarů, samozřejmostí bude i bohaté občerstvení a rovněž i program pro děti. Výtěžek z akce půjde na pacientský onkologický program.

Také v Olomouci vás čeká pestrý hudební program. Se svou Tour de Léto se totiž na Korunní pevnůstce zastaví Marek Ztracený. Nejedná se však o obyčejný koncert, ale o celoodpolední akci plnou zábavy dobrého jídla a pití. Vstup do areálu bude od 15:30, čeká vás zde i kuchařská show vítěze soutěže MasterChef Romana Staši a od 20 hodin se pak můžete těšit na koncert Marka Ztraceného.

A živo bude i na paloučku před Sklubem, kde v sobotu večer vystoupí kapela Mig 21. Vstup do areálu bude umožněn od 18 hodin, na koncert se můžete těšit o dvě hodiny později.

Pokud milujete italskou kuchyni a víno, tak se v sobotu večer můžete přesunout do Toskánska a prožít večer plný místních specialit, vyzrálého hovězího masa, grilování na terase, červeného vína a výjimečné atmosféry. Přesně takový večer totiž chystá Lobster Family Restaurant, nutná je však předchozí rezervace.

Pokračuje také CIRKUSKUS v areálu Letního kina a v sobotu večer se tak můžete těšit na představení Konkurz od Losers Cirque Company. Čeká vás akrobatická show pestrá jako vylhaný životopis. A o vítězi rozhodnou sami diváci. ;)

Milovníci klasické letní komedie by si pak neměli nechat ujít letní kino v Telegraphu, který má od 21 hodin na programu oblíbenou Pomádu

Neděle

10:00 / Contemporary dance / Divadlo na cucky
15:00 / Maxinožka 2 / kino Metropol
16:00 / Promenádní koncerty / Smetanovy sady
19:30 / Tomáš Hanzlík: Endymio / Kaple Božího Těla

Pátek - Sobota - Neděle

Losers Cirque Company chystá na nedělní dopoledne workshop

Foto: Losers Cirque Company

Na nedělní dopoledne chystá Losers Cirque Company workshop v Divadle na cucky. Čeká vás lekce contemporary - moderního scénického tance - pod dohledem zkušených performerů. Doporučený věk účastníků je 15 až 20 let, vstup je zdarma, nutná je však předchozí rezervace →

Po obědě můžete vyrazit s dětmi třeba na pohádku do kina Metropol. To má v 15 hodin na programu animovaný snímek Maxinožka 2. Pokud jste viděli první díl, tak si určitě nenechte ujít pokračování. ;)

Od 16 hodin se pak v altánu ve Smetanových sadech můžete těšit na oblíbené letní promenádní koncerty. Tentokrát vám k poslechu zahraje Hanácký mužský sbor Rovina s muzikou.

Víkend pak můžete zakončit třeba s barokní operou Endymio od Tomáše Hanzlíka. Antický mýtus o sličném mladíkovi Endymionovi, do kterého se postupně všichni fatálně zamilovávají, uvidíte od 19:30 v Kapli Božího Těla.

Přejeme hezký víkend!