Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 13.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Rok na vsi, Empírový den, trhy, koncerty i Den matek

Tipy a názory

6.5.2022

Lenka Šimková

Pracovní týden je u konce a před námi je zasloužené volno. Víkend je tentokrát opravdu nabitý akcemi a téměř praská ve švech! Na své si tentokrát zaručeně přijde každý, stačí si jen vybrat z pestré nabídky víkendových akcí.. ;)

Pátek

17:00 / JAMU 6 / Moravská filharmonie
17:00 / SK Sigma Olomouc vs FK Mladá Boleslav / Andrův stadion
18:30 / Lea Vítková zve na… Není soprán jako soprán / Arcidiecézní muzeum
19:00 / Rok na vsi / Moravské divadlo
19:00 / Radovan Vávra / Divadlo na Šantovce
20:00 / MOONPARK & G.O.C / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

V pátek odpoledne odehraje Sigma na Andrově stadionu první zápas finále skupiny o umístění proti Mladé Boleslavi. Jde o sedmé místo v konečném pořadí, vítěz bude v příští sezoně v domácím poháru nasazen do 3. kola. První zápas v Olomouci má výkop v 17:00, odveta se hraje o týden později v Boleslavi.

Na páteční večer chystá Moravské divadlo opravdu velkolepou podívanou. Po dvou letech vynucených odkladů se diváci konečně dočkají premiéry inscenace Rok na vsi. V adaptaci románové kroniky bratří Mrštíků se na jevišti potká šedesátka umělců ze všech tří souborů Moravského divadla. V rámci uvedení premiéry vznikl také krátký dokument o přípravách inscenace, který budou mít diváci možnost shlédnout před každým uvedením inscenace ve foyer divadla.

Pátek láká také na skvělý hudební zážitek. V Bounty Rock Cafe se od 20 hodin představí olomoucká kapela Moonpark, které učaroval melodický rock. Je to parta milovníků kvalitní muziky, jejichž nadšení z hudby ucítíte v každé sekundě jejich písniček. Více než rok strávili na zkušebně a čekali na moment, kdy se budou moci představit fanouškům. A to bude právě dnes, v Bounty. Nenechte si to ujít! ;)

Sobota

07:30 / Po stopách hraběnky Gabriely / zámek Čechy pod Kosířem
08:30 / Dětský minibazar / SŠ polytechnická Olomouc
08:30 / Zlatá pálka 7 / DDM Olomouc
09:00 / Racketlonový turnaj / OMEGA centrum sportu a zdraví
09:00 / Tvoření (nejen) pro děti ke Dni matek / Art Rubikon
09:00 / Astrovíkend / Centrum pohybu
10:00 / Empírový den / zámek Čechy pod Kosířem
10:00 / Šantovské trhy / Galerie Šantovka
18:45 / G. Puccini: Turandot / kino Metropol
19:00 / Rok na vsi / Moravské divadlo 
20:00 / Půlnoc & Špinavé spodní prádlo - křest alba / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu pořádá Art Rubikon od dopoledních 9 hodin tvoření (nejen) pro děti ke Dni matek. Pro maminky si zde můžete vyrobit nejrůznější drobnosti, které je v neděli zajisté potěší. ;)

OMEGA centrum sportu a zdraví zve během soboty všechny milovníky raketových sportů na Racketlonový turnaj. Své síly tak můžete během jednoho turnaje poměřit v badmintonu, squashi, tenise a stolním tenise. Turnaj je otevřen všem fanouškům raketových sportů všech výkonnostních úrovní. 

V sobotu se uskuteční také oblíbené Šantovské trhy, na kterých si před obchodním centrem můžete nakoupit zeleninu, ovoce, sýry nebo uzeniny od místních farmářů, ale také další zajímavý sortiment. Trhy budou před Šantovkou probíhat každou sobotu od 10 do 18 hodin.

V Centru pohybu v Sokolské ulici proběhne v sobotu ezoterický festival Astrovíkend. Zájemci si užijí spoustu zajímavých hostů, porady s astrology, numerology, věštci a dalšími představiteli esoterických disciplín, kteří jim pomohou v řešení problémů.

V tento den se také můžete doslova přenést v čase o dvě stě let zpátky. Do doby, v níž vznikala díla Pýcha a předsudek či Rozum a cit, vás přenese Empírový den, který se koná na zámku Čechy pod Kosířem. Piknik, zajímavý program a ples. A to vše v dobových kostýmech, budete-li chtít. Více o akci zde →

Večer se pak můžete vypravit třeba do Moravského divadla na druhé uvedení inscenace Rok na vsi. A chybět nebude ani koncert v Bounty Rock Cafe, kde tentokrát od 20 hodin vystoupí kapela Půlnoc & Špinavé spodní prádlo.

Neděle

10:00 / Příhody včelích medvídků / Divadlo na Šantovce
11:30 / Flauti dolci XXL / Konvikt
14:30 / Cornevillské zvonky / Moravské divadlo Olomouc
15:00 / Zlouni / kino Metropol
15:00 / Téčko: Můj život Cuketky / Telegraph
15:00 / Den matek v OMEGA centru / OMEGA centrum sportu a zdraví
19:00 / Nebezpečné známosti / Divadlo Tramtarie

Pátek - Sobota - Neděle

V neděli dopoledne můžete vyrazit i s dětmi do Divadla na Šantovce, kde na vás bude čekat nádherná večerníčková pohádka o Brumdovi a Čmeldovi s úžasnými kostýmy a kulisami. Příběhy včelích medvídků začínají už v 10 hodin.

A když už budete v Šantovce, tak si určitě nesmíte nechat ujít výstavu S vůní benzínu. Od neděle se totiž v Šantovce můžete těšit na jedny z nejstarších automobilů a motocyklů na světě. Výstava nabídne i takové perličky, jako je L&K Voiturette z roku 1905, Škoda Popular roadster či Horch 951 A Sonderausführung. Chybět samozřejmě nebudou ani poslední modely značek Škoda a Audi, těšte se i na evoluci modelu Škoda Octavia. Mimo to vás čeká pestrý doprovodný program. Více zde →

Moravské divadlo uvede odpoledne ve 14:30 klasickou francouzskou operetu Cornevillské zvonky. Čeká vás příběh o šlechtici, který se vrací z exilu na rodný zámek, o svérázných vesničanech a také o strašidlu.

Divadlo Tramterie v neděli v 19 hodin uvede Nebezpečné známosti. Jaké to je, když spolu uzavřou sázku proslulý svůdník Valmont a sexy markýza? Humorné i mrazivé, něžné i zvrácené… Přijďte se přesvědčit... 

A nezapomeňte, že v neděli je Den matek, tak nachystejte mamince nějaký malý dárek nebo alespoň kytičku. ;)

Přejeme hezký víkend!