Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 17.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: narozeniny Nutrendu, Nizozemský den, Chilli fest, rumový festival, koncerty i Sigma s Morou

Tipy na víkend

15.9.2023

Lenka Šťastná

Týden se nám chýlí ke konci a víkend klepe na dveře. Tentokrát se toho bude dít opravdu hodně! Potěšíme milovníky sportu, dobrého jídla i rodinné zábavy. Takže pokud ještě nemáte plány na nadcházející dny volna, tak pozorně čtěte... ;)

Pátek

17:00 / Rooftop Fun: Coom & RobSmile / Telegraph
17:00 / Nizozemsko / Červený kostel
17:00 / Noc pro netopýry / zámek Čechy pod Kosířem
18:00 / Olomouc - Kladno / zimní stadion
18:00 / EOS: Vermeer - největší výstava / kino Metropol
19:00 / Olivy vs. Paleťáci / Arcidiecézní muzeum
19:00 / JuKi Band / Olodvorek
19:00 / Nirvana CZ revival / olomoucké Poděbrady
20:00 / Gary Moore Tribute band feat Jack Moore, Gary’s son / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

Olomouc v těchto dnech oslavuje třicetileté partnerství s nizozemským městem Veenendaal a už v sobotu se můžete těšit na pestrý program na Horním náměstí. Tomu dnes bude předcházet přednáška v Červeném kostele, která vám od 17 hodin přiblíží Nizozemsko z paluby historické plachetnice.

Výlet si dnes k večeru můžete udělat také na zámek v Čechách pod Kosířem, kde vás bude čekat Noc pro netopýry. Uvidíte živé netopýry, ukázky jejich odchytu a dále vás čeká promítání filmu, přednáška i zábavný program pro děti.

Skvělou zprávu máme také pro všechny fanoušky olomouckého hokeje. Po letní pauze se opět naplno rozebíhá hokejová extraliga a Mora hned v prvním utkání přivítá v domácí plecharéně Kladno. Zápas začíná v 18 hodin.

Pokud máte rádi divadelní improvizaci, tak si v 19 hodin určitě zajděte do Arcidiecézního muzea, kde se střetnou dva improvizační týmy - klasici žánru Olivy z Olomouce proti Paleťákům z Pardubic.

Ani o hudební zážitky nebude v pátek večer nouze. Na Olodvorku vystoupí od 19 hodin jazzově swingová formace JuKi Band a ve stejný čas proběhne na olomouckých Poděbradech poslední ze série letních pátečních koncertů. Tentokrát zde vystoupí olomoucká kapela Nirvana CZ revival.

Pořádnou hudební lahůdku pak chystá Bounty Rock Cafe, kde od 20 hodin vystoupí Jack Moore, syn slavného Gary Moora. Jack společně se svou kapelou vzdají hold Garyho hudbě, takže se jistě máte na co těšit.

Sobota

08:00 / Šantovské trhy / u Galerie Šantovka
10:00 / Nizozemský den / Horní náměstí
10:00 / Chilli fest & benefiční koncert / olomoucké Poděbrady
13:00 / NUTREND slaví 30 let / Nutrend World
13:00 / Rumy Září / Kateřinská 10
15:00 / SK Sigma Olomouc vs. SK Dynamo České Budějovice / Andrův stadion
16:00 / Hraběnka / Moravské divadlo
18:00 / Ze života netopýrů / zámek Čechy pod Kosířem
18:00 / Petr Nikl: Švábení / Telegraph
20:00 / Cimrmanovo Torzo & Blues BazAar Eric Clapton cover band / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

V areálu pivnice Kateřinská 10 se od 13 hodin můžete těšit na 2. ročník rumového festivalu Rumy Září. K ochutnání budou desítky rumů z celého světa za festivalové ceny. Bude také možnost ochutnat novinky a zakoupit celé láhve. Hostem bude globální ambasador rumu Millonario, Mario Navarro. K tomu všemu i míchané drinky a jídlo z grilu. Tak neváhejte a přijďte strávit rumové odpoledne do Kateřinské a ochutnat zajímavé rumy!

V sobotu se můžete opět těšit na oblíbené Šantovské trhy, na kterých si před obchodním centrem můžete nakoupit zeleninu, ovoce, sýry nebo uzeniny od místních farmářů, ale také další zajímavý sortiment. Trhy budou před Šantovkou probíhat od 8 do 18 hodin.

Na Horním náměstí pak od 10 hodin naplno vypukne Nizozemský den. Čekají vás stánky nizozemských specialit nebo prezentace dovolené na lodi v proslulých kanálech či podrobnosti sdílené cyklistiky. V programu nechybí ani koncerty, soutěže o ceny, workshop i možnost vyzkoušet si chůzi v dřevácích.

Olomoucké Poděbrady zvou v sobotu jíž třetím rokem na Chilli fest. Těšit se můžete na pikantní, ale i přiostřené menu, legendární omáčky od samotných mistrů řemesla a pro odvážnější proběhne také soutěž v pojídání chilli dobrot. Od 17 hodin pak na místě proběhne benefiční koncert, kdy budou k dispozici dvě zapečetěné pokladničky. Výtěžek půjde na spolek Svato-pulčíci, z.s., který vznikl za účelem podpory dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí. 

Pestrý program pro celou rodinu si v sobotu užijete také v olomouckých Chválkovicích. Společnost Nutrend letos slaví 30 let a komplex Nutrend World krásných 5 let, a to je důvod k pořádné oslavě. Celé odpoledne bude v areálu společnosti připravený bohatý program pro celou rodinu. Těšit se můžete na fight show, fitness přehlídku, sportovní soutěže o hodnotné ceny, vyhlídkové lety vrtulníkem, prohlídky výrobních prostor a spoustu dalšího. Pro děti jsou nachystaná elektroautíčka či obří skluzavka a nebude chybět ani spousta dobrého jídla.

Ani fanoušci olomouckých fotbalistů nepřijdou o tomto víkendu zkrátka. Sigmu čeká na Andrově stadionu další domácí zápas, tentokrát od 15 hodin vyzve České Budějovice.

Sobotní odpoledne můžete strávit třeba v divadle. To Moravské zve v 16 hodin na tragikomedii Hraběnka, ve které v hlavní roli exceluje Vlasta Hartlová. "Elizabeth Anna Marie z Lansdorfu a Scheibergu - pro vládnoucí režim pouze dělnice Lansdorfová - se vrací do rodného městečka proto, aby oslavila své 70. narozeniny. Její domovské sídlo bylo zestátněno komunisty. Mysleli si, že se tak definitivně zbaví obtížné aristokracie, ale modrá krev povahu nezmění ani pod nátlakem rudých soudruhů," píše se v anotaci. Hra je inspirovaná filmem Zámek v Čechách.

A ani sobotní večer se neobejde bez koncertu v Bounty Rock Cafe. Tentokrát zde od 20 hodin vystoupí Cimrmanovo Torzo a Blues BazAar Eric Clapton cover band.

Neděle

13:00 / Bezpečná cesta do školy / Smetanovy sady
14:00 / Zažít Olomouc jinak: Oživme Masaryčku / Masarykova třída
16:00 / Únos ze serailu / Moravské divadlo

Pátek - Sobota - Neděle

Ve Smetanových sadech vás v neděli od 13 hodin čeká další ročník oblíbené rodinné akce Bezpečná cesta do školy. Děti i rodiče se můžou těšit na hry, soutěže o hodnotné ceny, různá vystoupení a nespočet poučných zážitků. Součástí programu bude i oblíbený veletrh volnočasových aktivit pro děti a mládež. 

Jen o hodinu později ožije Masarykova třída sousedskou slavností. Pokud bydlíte v okolí Masarykovy třídy, nebo na ni máte hezké vzpomínky, tak se sem určitě zastavte. Čeká vás prohlídka zrekonstruovaného Domu na Masarykově třídě, koncerty, soutěže, aktivity pro děti a spousta dalšího.

Moravské divadlo zve odpoledne v 16 hodin na komickou operu Wolfganga Amadea Mozarta Únos ze serailu. Čeká vás příběh lásky, beznaděje i velkorysosti v kulisách tureckého paláce. Hudební dílo, jež vyniká bohatostí pěvecky náročných árií a průzračnou instrumentální virtuozitou, v Moravském divadle nastudoval Miloslav Oswald.

Přejeme hezký víkend!