Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Modrovousův hrad, dětské akce, reprezentační ples univerzity i další plesy

Tipy na víkend

17.2.2023 aktualizováno 17.2.2023 14:10

Lenka Šťastná

Pracovní týden je u konce a pátek je konečně tady. Jaký bude nadcházející víkend? V pátek se můžete těšit třeba na divadelní premiéru nové inscenace Modrovousův hrad, v sobotu nás čeká masopustní zábava a neděle pro změnu láká na dětská divadelní představení. A chybět nebude ani pořádná dávka plesů! Podívejte se, co všechno se o víkendu v Olomouci chystá... ;)

Kam na běžky?

Přemýšlíte, že o víkendu vyrazíte na běžky? Pak vám zcela jistě přijdou vhod webové stránky jdemenabezky.cz, na kterých zjistíte, kde se zrovna pohybuje rolba, jak jsou upravené trasy a případně i jaké je na horách počasí. A my pro vás máme několik tipů na zajímavé výlety jak pro začátečníky, tak pro zkušené běžkaře. Podívejte se →

Pátek

11:00 / Design Olomouc / Envelopa Office center
14:00 / Casting Miss Šantovka 2023 / Divadlo na Šantovce
17:00 / JAMU 2 / Reduta
18:00 / Olomouc - Liberec / zimní stadion
19:00 / ImproBuchty 2023 / Arcidiecézní muzeum
19:00 / Swingová tančírna / Telegraph
19:00 / Modrovousův hrad / Moravské divadlo
19:30 / Ples UPOL / NH hotel
20:00 / Black Sabbath DIO Tribute / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

Ještě v pátek a v sobotu máte možnost navštívit výstavu Design Olomouc v Envelopa Office Center. K vidění jsou nejen zavedené designové značky, pořadatelé dali prostor i nastupující generaci. Těšit se můžete na expozice hodinek Prim, bot Vasky, monumentální sochy Jana Dostála, lustry od sklářů z Lasvitu či studia Šípek&Špalek a spoustu dalších. Výstava je v pátek otevřená od 11 do 15 hodin, v sobotu pak od 10 do 18 hodin.

V Divadle na Šantovce se už v pátek odpoledne uskuteční casting na Miss Šantovka 2023. Casting bude probíhat od 14 do 18 hodin a přihlásit se můžete i na místě, a to nejpozději v 17 hodin.

V 17 hodin se pak můžete těšit na vystoupení v rámci koncertní řady JAMU, kterou chystá Moravská filharmonie ve spolupráci s Hudební fakultou JAMU. Přijďte se seznámit s klasickou hudbou, na programu těchto koncertů totiž uslyšíte převážně nejznámější skladatele a jejich hlavní díla. Tentokrát to budou Sergej Prokofjev a Antonín Dvořák. Symbolické vstupné 100 korun dělá z koncertní řady JAMU nejdostupnější klasikou hudbu v Olomouci. ;)

Fanoušky olomouckých hokejistů zajisté potěší, že v pátek od 18 hodin sehrají Kohouti další domácí zápas. Tentokrát vyzvou liberecké Bílé tygry a rozhodně neotálejte, do konce základní části zbývají už jen tři domácí zápasy.

Páteční večer můžete strávit třeba v divadle. To Moravské má od 19 hodin na programu Modrovousův hrad, symbolistickou operu maďarského skladatele Bély Bartóka doplněnou o Tance z Galanty a Sbory pro mužské hlasy Zoltána Kodálye. Více informací o inscenaci se dočtete tady →

Ve stejný čas v Arcidiecézním muzeu uvidíte Improbuchty - improvizační představení, které chystají ženy ze skupiny Olivy. Improvizační ženy nebudou pouze krásné, ale budou inspirativní a příběhů plné. Příběhů, které napíšete společně s nimi, protože dostanete možnost ovlivnit dění na pódiu pomocí svých témat.

A ani o tanec nebude v pátek večer nouze. V Telegraphu se od 19 hodin chystá Swingová tančírna. Pokud ale swing není nic pro vás, tak si můžete zatančit třeba na Reprezentačním plese Univerzity Palackého. Ten se vrací po dvou letech a těšit se můžete na populární Moondance Orchestra Martina Kumžáka, taneční workshop, světelnou show, bohaté občerstvení, tombolu a hlavně dobrou zábavu.

Živo bude v Bounty Rock Cafe, kde od 20 hodin proběhne koncert k 10. výročí založení kapely Black Sabbath DIO Tribute.

Sobota

07:00 / Zabijačková škola vaření / ZRUŠENO / Long Story Short
08:15 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
09:00 / Tematicky tvořivé dopoledne pro děti / Art Rubikon
10:00 / Design Olomouc / Envelopa Office center 
10:00 / Miniopery / Moravské divadlo
10:00 / Šikmý úhel: Déšť a Zem spieva / Muzeum umění
10:00 / Den zimních radovánek / Sluňákov
10:00 / Vinyl a CD Burza / Kateřinská 10
10:00 a 13:00 / Workshop pro děti: Základy ploškové animace / Telegraph
11:00 / Masopust v Longu / ZRUŠENO / Long Story Short
15:00 / Masopustní karneval / Galerie Moritz
19:00 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
19:00 / Modrovousův hrad / Moravské divadlo
19:00 / Ples MVŠO / BEA centrum Olomouc
19:00 / Lidový bál - Benátská noc / Hotel Flora
20:00 / The Madmen / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

Zastavte se v sobotu v pivnici Kateřinská 10. Od 10:00 do 17:00 se zde odehraje Tradiční vinyl burza, pořádaná již od roku 2014. Na své si přijdou příznivci všech žánrů, ale i sběratelé CD a MC. ;)

V sobotu si opět můžete zajít zabruslit na zimní stadion. Pokud patříte k milovníkům tohoto zimního sportu, tak si přivstaňte a v 8:15 se už můžete klouzat po ledové ploše. Ovšem pokud ranní vstávání není nic pro vás, tak si s klidem můžete přispat a na stadion vyrazit s bruslemi až večer v 19 hodin.

V sobotu chystá Art Rubikon v Dobnerově ulici tematicky tvořivé dopoledne pro děti. Ty si mezi 9 a 12. hodinou vyrobí vlastní horkovzdušný balón se závěsnými mraky i letadýlko dle své fantazie.

Moravské divadlo zve dopoledne v 10 hodin na další Miniopery - hudební pohádky pro děti s chytrými texty a chytlavými melodiemi autorů Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka. A ve stejný čas začíná ve Sluňákově také Den zimních radovánek, kde si budete hrát, bavit se, sjedete si na lyžích nebo bobech a čeká vás spousta další zábavy.

Na tento víkend připadá Masopust, ke kterému neodmyslitelně patří i zabijačky, sousedské zábavy a samozřejmě průvody maškar. Připravte se tedy na to, že především na vesnicích vás možná zastaví nějaký ten průvod, když budete chtít projet autem. ;) V Olomouci se měla masopustní zábava konat na nádvoří Long Story Short Eatery a Bakery, ale kvůli nepříznivé předpovědi počasí se pořadatelé rozhodli akci přesunout na březen.

S dětmi ale můžete vyrazit v sobotu odpoledne na Masopustní karneval, který proběhne od 15 do 17 hodin v Galerii Moritz. Čeká vás bohatý animační program, zábavné soutěže, hry a tombola. Pro každé dítě pak bude platit akce pro vstup 1 + 1 zdarma do Človíčkova.

Také sobotní večer láká na plesovou zábavu. Od 19 hodin proběhne v BEA centru Ples Moravské vysoké školy Olomouc, na kterém vás čeká ABBA revival, taneční vystoupení, občerstvení, tombola a skvělá zábava. Ve stejný čas se pak v Hotelu Flora uskuteční Lidový bál s hudbou kapely New Street Band, moderátorkou Natálií Tichánkovou & 4GOOD a vystoupením hvězd Stardance Kristýny Coufalové a Jana Tománka.

Neděle

08:15 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
10:00 / Ježibaby a ženichové / Divadlo na Šantovce
10:00 / O princezně fotbalistce první / Divadlo Tramtarie
14:30 / Dokonalá svatba / Moravské divadlo
15:00 / Pianothéka v Šantovce / Galerie Šantovka
16:30 / Kuchařská dílnička / Lobster Family Restaurant
18:00 / Titanic: 25. výročí / kino Metropol
18:15 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
19:00 / Tři mušketýři / Divadlo Tramtarie

Pátek - Sobota - Neděle

Také v neděli ráno můžete vzít brusle a vyrazit na zimní stadion, kde bude opět od 8:15 bruslení veřejnosti. Vstupné je jednotné 40 korun a brusle se nepůjčují. A opět, pokud ranní vstávání není nic pro vás, tak na stadion můžete vyrazit i večer v 18:15.

S dětmi můžete dopoledne zajít třeba do Divadla na Šantovce, kde od 10 hodin uvidíte pohádku Ježibaby a ženichové, která vypráví o tom, jak je těžké vyčarovat si ženicha. Ve stejný čas zve i Tramtarie na svou nejnovější pohádku O princezně fotbalistce první. Pohádka je určena pro všechny kluky a holky, co mají rádi sport a pohyb. Dostat se do formy ještě nikdy nikomu neublížilo. Ba naopak!

Moravské divadlo láká v neděli odpoledne na Dokonalou svatbu. "Hlavní hrdina Bill se po rozlučce se svobodou probouzí v jiném apartmá a vedle jiné dívky, než je jeho nastávající. Není čas ztrácet čas, protože na dveře už klepe Billův svědek a za chvíli i sama nevěsta..." Jak tohle všechno dopadne? To zjistíte už ve 14:30 v divadle. 

Od 15 hodin se pak můžete v prvním patře Galerie Šantovka těšit na populární Pianothéku - vystoupení Richarda Pogody (klavír) a Miroslava Švihálka (saxofon). Během dvou hodin se tak můžete zaposlouchat do tří písničkových sad a vstup je samozřejmě zdarma.

Když už budete v Šantovce, tak můžete s dětmi zajít do Lobster Family Restaurant, kde bude od 16:30 probíhat oblíbená kuchařská dílnička. V ceně 179 korun je pizza, kterou si dítě samo vyrobí, dětský nápoj a káva pro doprovod.

Víkend můžete zakončit třeba v Tramtarii. Ta zve v 19 hodin na dobrodružnou komedii Tři mušketýři v režii Vladislava Kracíka. Ani moderní adaptace však tramtarijní Tři mušketýry nepřipravila o nabroušené kordy, mnoho napínavých soubojů, lásku, přátelství, intriky, zradu i legendární hlášky.

Přejeme hezký víkend!