Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 3.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Litovelský otvírák, hororová noc, Fakar Demolition Race a pokračuje Olomoucké shakespearovské léto

Tipy a názory

9.8.2019

Lenka Šimková

Další prázdninový týden je za námi a čekají nás dva volné dny. Počasí je tento týden jako na houpačce a pokud necháváte plány na víkend na poslední chvíli, tak pro vás máme hned několik tipů na zajímavé akce, které se v Olomouci a okolí konají. Podívejte se a nechte se inspirovat! ;-)

Pátek

11:00 / Fakar Demolition Race vol.3 (Moravská jízda) / Mohelnické lomy
14:00 / XV. Litovelský Otvírák / Pivovar Litovel
18:00 / Hororová noc / kino Metropol
18:00 / Slavnostní otevření restaurace Pevy / restaurace Pevy
19:00 / Kabaret nahatý Shakespeare / Parkán (Konvikt)

Už v pátek začíná v Mohelnických lomech celovíkendová akce Fakar Demolition Race vol.3. Těšit se můžete na spoustu ježdění, nové tratě s převýšením a dalšími nástrahami i na Rodeocross arénu. Chybět nebude ani bohatý doprovodný program, spousta atrakcí pro děti, občerstvení a také je zde možnost kempování. Dnes od dopoledních 10:00 bude areál otevřen pro závodníky, pro diváky je připravený program na sobotu a neděli. Vstupné pro diváky je 100 korun za den, vstupenka na celý víkend je za 150 korun. Milovníkům festivalů a dobrého piva by pak neměl uniknout Litovelský otvírák. Dnes můžete od 14 do 17 hodin navštívit v pivovaru prohlídky muzea pivovarnictví, hlavní program je plánován na sobotu. Pokud patříte k příznivcům hororů, tak by vám neměla uniknout Hororová noc v kině Metropol. Od 18:00 uvidíte filmy Čekej do tmy, Vymítač ďábla, Pátek třináctého, Nezvratný osud a aktuální novinku Slunovrat. Za hororový maraton zaplatíte 300 korun a celková délka je 10 hodin a 33 minut včetně přestávek. A na Parkánu Uměleckého centra Univerzity Palackého pokračují i o víkendu open-air divadelní představení. Od 19:00 tak můžete vidět pět nejslavnějších tragedií Williama Shakespeara v jedné divadelní komedii Kabaret nahatý Shakespeare. Vstupenky za 320 korun koupíte tady nebo v Informačním centru v podloubí radnice.

Sobota

06:00 / Fakar Demolition Race vol.3 (Moravská jízda) / Mohelnické lomy
10:00 / Výmlat obilí / Hanácké muzeum v přírodě
12:00 / XV. Litovelský Otvírák / Pivovar Litovel
14:00 / 1.HFK Olomouc - SK Skaštice / stadion 1.HFK Olomouc
14:00 / Víkend v kostýmech / Hrad Šternberk
14:00 / Food Truck Football Day / před Androvým stadionem
17:00 / SK Sigma Olomouc vs. MFK Karviná / Andrův stadion
20:00 / Děkujeme, že zde kouříte! / Parkán (Konvikt)

V sobotu budou v rámci Fakar Demolition Race v areálu Mohelnických lomů probíhat závody v Rodeocross aréně, diváci se na první kolo mohou těšit už od 9:00. Pokud vás tahle podívaná neláká, můžete třeba i s dětmi vyrazit na návštěvu Hanáckého muzea v přírodě, kde vás od 10:00 čeká výmlat obilí. Pod vedením zkušeným zemědělců uvidíte, nebo si sami vyzkoušíte, jak se dříve mlátilo obilí. Zažijete atmosféru hanáckého gruntu a můžete ochutnat krajové speciality nebo si jen tak posedíte s rodinou a známými. A od 12:00 naplno vypukne v areálu litovelského pivovaru Litovelský otvírák. Čekají vás tři hudební scény s bohatým hudebním programem a nebudou chybět ani exkurze do pivovaru. S dětmi si můžete udělat výlet také na Hrad Šternberk, který nabízí Víkend v historických kostýmech. Na návštěvníky čekají prohlídky hradu s průvodci v kostýmech a především půjčovna historických kostýmů doplněná o profesionální fotokoutek s přímým tiskem fotografií. Máte tak ojedinělou možnost nechat si udělat krásnou fotografii do alba. ;-) Sobotní program přeje také milovníkům fotbalu. Už ve 14:00 nastoupí na domácím stadionu 1.HFK Olomouc proti SK Skaštice, od 17:00 pak SK Sigma Olomouc přivítá na Andrově stadionu tým MFK Karviná. Od 14:00 bude pak u Androva stadionu zaparkovaný Food truck NO Bistra, kde vám připraví hamburgery, burrita i sendviče. A večer můžete zajít na Parkán na další divadelní představení pod širým nebem. Tentokrát vás od 20:00 čeká amorální, černočerná komedie Děkujeme, že zde kouříte!. Vstupenky za 290 korun koupíte tady nebo v Informačním centru v podloubí radnice.

Neděle

08:00 / Fakar Demolition Race vol.3 (Moravská jízda) / Mohelnické lomy
10:00 / Víkend v kostýmech / Hrad Šternberk
13:00 / Brigáda pro Cikánskou branku - podruhé / Letní kino
14:00 / Retro sraz - vzpomínka na 80. léta / Daskabát
16:00 / Nedělní promenádní koncerty v parku / Smetanovy sady
16:00 / O popleteném kouzelníkovi / Parkán (Konvikt)
19:00 / Po stopách něžného muže / Parkán (Konvikt)
20:00 / Pietro Andrea Ziani (1616 – 1684): Sonatae / Katedrála sv. Václava

Také v neděli můžete navštívit Fakar Demolition Race v areálu Mohelnických lomů. Od 9:00 se můžete těšit na první kolo rozjížděk Demolition Race, celá akce pak končí v 18:00. Na Hradě Šternberk probíhá víkendová akce v kostýmech už od 10:00 a vstupné na kostýmované prohlídky je v ceně běžného vstupného. Jestli rádi chodíte do Letního kina, tak jste už asi zaznamenali, že v rámci projektu Letňák spojuje město by mělo dojít k zpřístupnění takzvané Cikánské branky, kterou byste se pohodlně dostali nejen do samotného amfiteátru, ale také do centra nebo do parku. Pokud chcete i vy tomuto cíli pomoci, tak přijďte už ve 13:00 na druhou brigádu pro Cikánskou branku. Většinu letitých nánosů se už podařilo odklidit, nyní se bude kopat a vyvážet zbylá část zasypaného schodiště. S sebou si vemte pracovní oděv a pevnou obuv, veškeré nářadí i občerstvení na vás bude čekat v areálu. :-) Od 16:00 pak bude ve Smetanových sadech probíhat další ze série promenádních koncertů v parku. Tentokrát vám odpoledne zpříjemní Tradicionál Olomouc. A Olomoucké shakespearovské léto myslí i na děti! Už v 16:00 je tak můžete vzít na Parkán Uměleckého centra na pohádku O popleteném kouzelníkovi. Pohádka Divadla Tramtarie vznikla ve spolupráci s úspěšným olomouckým iluzionistou Karlem Pomahačem a vstupné je dobrovolné. Večer od 19:00 pak na stejném místě uvidíte komedii Po stopách něžného muže - na tu je potřeba koupit vstupenku online nebo v Informačním centru. A v neděli pokračuje také 22. ročník olomouckého hudebního festivalu BAROKO 2019. Od 20:00 uslyšíte v katedrále sv. Václava novodobou premiéru triových sonát z Kroměřížského archivu s názvem Pietro Andrea Ziani (1616 – 1684): Sonatae

Užijte si víkend!