Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: LiStOVáNí Lukáše Hejlíka, minifestival vín, Flerjarmark i oblíbené trhy

Tipy a názory

22.5.2020

Lenka Šimková

Pátek je tady a s ním i dva dny víkendového volna. Na návštěvu hradů, zámků a jeskyní se sice budeme moci vypravit až v příštím týdnu, ale i tak pro vás máme několik zajímavých tipů, kde můžete strávit tento víkend. ;-)

Trhy pod širým nebem

V pátek a v sobotu se můžete po delší době těšit na Flerjarmark. Ten bude probíhat po oba dny od 10 do 16 hodin na Dolním náměstí a můžete si zde vybrat šperky, hračky, oblečení, háčkované, pletené i šité doplňky, mýdla, svíčky a spoustu dalšího. Také o tomto víkendu ožije Výstaviště Flora Olomouc trhovci s nejrůznějším sortimentem. Už v pátek se od 13 do 17 hodin můžete těšit za Pavilonem A na další Selské trhy. Pokud rádi chodíte na farmářské trhy, kde nakoupíte čerstvé ovoce a zeleninu, mléčné výrobky, uzeniny, maso, džemy nebo kuchyňské bylinky a koření, tak se zde určitě zastavte. Selské trhy budou probíhat pravidelně každý týden až do konce června. V sobotu a neděli se pak po oba dny můžete těšit na Zahradnické trhy, které nabídnou široký sortiment květin, zeleniny, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků a zahradnických pomůcek i potřeb od českých pěstitelů. Zahradnické trhy budou probíhat po oba víkendové dny od 9 do 17 hodin, na další se můžete těšit opět za týden. 

Autokino i autodivadlo slibuje skvělé zážitky

Na venkovním parkovišti u galerie Šantovka vyrostlo počátkem května autokino, které se těší velké oblibě, a ve kterém budete mít možnost až do konce prázdnin zhlédnout řadu českých i zahraničních filmových trháků. A nejen to. Kromě projekcí filmů zde budou probíhat i uníkátní divadelní představení formou autodivadla. Na jedno takové se můžete těšit už v pátek v 19:30, kdy zde proběhne oblíbené LiStOVáNí Lukáše Hejlíka s názvem Co by můj syn měl vědět o světě. O den později, tedy v sobotu ve 20:00, můžete v autokině zhlédnout snímek Rocketman, který vypráví životní příběh jednoho z nejúspěšnějších muzikantů současnosti, Eltona Johna. Nájezd vozidel na plochu probíhá vždy hodinu před začátkem promítání a za automobil zaplatíte 200 korun vstupné. Jen si dejte pozor na to, že uvnitř auta mohou být pouze dvě osoby. V neděli pak proběhne v autokině projekce snímku Tajemství touhy, a to v rámci cyklu AFOkino. Za vstup tentokrát pro automobil zaplatíte pouhou jednu korunu. Vstupenky na všechna výše zmíněná představení koupíte na webu Divadla na Šantovce

Což takhle dát si víno?

Pokud patříte k milovníkům kvalitního vína a v pátek odpoledne budete trávit čas v Olomouci, tak se určitě zastavte na open-air minifestival vín, který pořádá OpenWine přímo před prodejnou v ulici Na Střelnici 48. K dispozici bude na místě několik stánků s víny z Chile, Argentiny, Uruguaye, Jihoafrické republiky, Španělska a Itálie, a která si můžete vychutnat po skleničce i po lahvi. Vstup je zdarma, zaplatíte jen to, co vypijete. ;-)

Kam vzít děti?

Pokud jste doma s dětmi, tak si můžete udělat výlet na Svatý Kopeček. Venkovní pavilony zoologické zahrady jsou návštěvníkům přístupné, v areálu funguje také občerstvení. Navíc je už v provozu lanový park Lanáček, který mohou navštívit nejen děti, ale nově také dospělí! Nezapomeňte si však zakoupit elektronickou vstupenku. A jestli máte obavy z počasí a nechcete zmoknout, doporučujeme návštěvu Pevnosti poznání, která v sobotu 23. května opět otevírá své brány návštěvníkům. 

Přejeme hezký víkend!