Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 17 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Jaroslav Svěcený, disco show s hity od 90. let, open-air divadlo i druhá Noc s Harrym Potterem

Tipy na víkend

18.8.2023

Lenka Šťastná

Léto utíká jako voda a před námi je už předposlední srpnový víkend. Kde si ho můžete užít? Chystá se toho opravdu hodně a na své si přijdou milovníci hudby, tance, divadla i rodinné zábavy. A nechybí ani program pro nejmenší. Podívejte se, co všechno se o víkendu chystá a nechte se inspirovat. ;)

Kam k vodě?

Horké letní dny je nejlepší strávit u vody. Pokud přemýšlíte, kam zajet k vodě na celý den, nebo kde se jen trošku zchladit po práci, tak pro vás máme unikátní přehled přírodních koupališť, zatopených lomů i bazénů v Olomouci a okolí. A rozhodně stojí za návštěvu, podívejte se →

Pátek

13:30 / MORA Fest / u zimního stadionu
18:00 / Noc s Harrym Potterem 2 / kino Metropol
18:30 / Jóga & Drink / Telegraph
19:00 / Pohoda u Trojice / Horní náměstí
19:00 / Venushe & Kameník / olomoucké Poděbrady
19:00 / 90s Party - Marek Berger 50 Celebration / Sklub
20:00 / Jaroslav Svěcený: Ve znamení tanga / parkán Konviktu
20:00 / Onemanshow: The Movie / Telegraph

Pátek - Sobota - Neděle

Na páteční odpoledne chystá HC Olomouc jedinečnou akci pro všechny fanoušky. Od 13:30 bude na parkovišti před zimním stadionem probíhat Mora fest - velkolepý festival, který přinese obsáhlý kulturně-sportovní program se třemi kapelami a jedním hokejovým derby, křest dresu, bohaté občerstvení a spoustu zábavy. Nebude chybět ani autogramiáda hráčů a od 18 hodin se můžete těšit na zápas olomouckých Kohoutů se zlínskými Berany. 

Kino Metropol chystá na dnešní večer druhou Noc s Harrym Potterem. Tentokrát bude muset Harry přesvědčit kouzelnický svět, že jeho setkání s Voldemortem bylo opravdové. Dále zjistí tajemství Prince dvojí krve a utká se v konečném souboji s Pánem zla. Filmy se budou promítat v originální verzi s českými titulky a během přestávek se budete moct účastnit soutěží o nejlepší kostým či filmového kvízu a kavárna připraví, jako každý rok, tematické občerstvení.

Živo bude také na Horním náměstí, kde se opět od 19 hodin můžete těšit na Pohodu u Trojice. Nejprve se v 19 hodin představí Bohouš Josef a ve 20:30 na ně naváže Natálie Tichánková & 4 Good. Nechybí ani pravidelný páteční letní koncert na olomouckých Poděbradech. Tentokrát zde od 19 hodin vystoupí Venushe & Kameník. 

V Sklubu vás pak čeká velká narozeninová party! Rozhlasový moderátor a DJ Marek Berger oslaví přesně v tento den své 50. narozeniny a 30 let v rozhlasové branži. U této příležitosti pořádá velkou video disco show s hity od 90. let s benefičním přesahem. Část výtěžku ze vstupného jde na projekt Otevřeme zahradu.

A na parkánu Konviktu v pátek večer pokračuje Olomoucké nejen shakespearovské léto, ovšem tentokrát vás žádné divadelní představení nečeká. Od 20:00 zde vystoupí známý houslový virtuos Jaroslav Svěcený se svým programem Ve znamení tanga. Ten slibuje jižanské rytmy Astora Piazzolly, Rocharda Galliana, Gorky Hermosy a dalších skladatelů. Spolu s J. Svěceným vystoupí Ladislav Horák na akordeon.

Sobota

08:00 / Šantovské trhy / u Galerie Šantovka
10:00 / Den zvířecích rekordů / zoo Olomouc
10:00 / Rybízové mlsání / hrad Šternberk
10:00 / Sraz vozů USA / Resort Krásná Morava
17:00 / Tři mušketýři / parkán Konviktu
18:30 / Urban Vibes: Lada Karasková / Telegraph
19:00 / Čikobraz / olomoucké Poděbrady
19:00 / Ludmila Len / Olodvorek
20:30 / Opera Rusalka / Krakovec

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu se můžete opět těšit na oblíbené Šantovské trhy, na kterých si před obchodním centrem můžete nakoupit zeleninu, ovoce, sýry nebo uzeniny od místních farmářů, ale také další zajímavý sortiment. Trhy budou před Šantovkou probíhat od 8 do 18 hodin a ty další se uskuteční 2. září.

V sobotu si můžete i s dětmi udělat výlet do olomoucké zoo, kde bude probíhat Den zvířecích rekordů. Na vyhlídce u plameňáků bude pro děti i dospělé připravena řada her, během kterých se dozvíte hned několik zajímavostí ze zvířecí říše.

Výlet si můžete udělat také na hrad Šternberk, který chystá rybízové mlsání. Hradem budou provázet průvodci v historických kostýmech, kteří vás seznámí nejen s historií hradu, ale přidají i informace týkající se historie stolování a gastronomie na hradech a zámcích. Připravený bude speciální okruh, který zahrnuje vybrané místnosti obou pater hradu včetně točitého schodiště. Všechny prohlídky pak končí v liechtensteinské kuchyni, kde budou připravené ochutnávky rybízových specialit.

Na parkánu Konviktu se tentokrát už od 17 hodin můžete těšit na dobrodružnou komedii Tři mušketýři v režii Vladislava Kracíka. Ani moderní adaptace však tramtarijní Tři mušketýry nepřipravila o nabroušené kordy, mnoho napínavých soubojů, lásku, přátelství, intriky, zradu i legendární hlášky. Pro mládež platí na toto představení zvýhodněné vstupné se slevou 50 %. 

Neděle

10:00 / O princezně fotbalistce první / parkán Konviktu
10:00 / Neděle s Harrym Potterem 2 / kino Metropol
10:00 / Sraz vozů USA / Resort Krásná Morava
16:00 / Promenádní koncerty / Smetanovy sady
20:00 / Válka Roseových / parkán Konviktu

Pátek - Sobota - Neděle

Na parkánu Konviktu pokračuje divadelní open-air festival Olomoucké nejen shakespearovské léto, který už na dopoledních 10 hodin zve na zábavný program všechny děti a jejich rodiče. Čeká je zde pohádka O princezně fotbalistce první, po které bude následovat zbrusu nový doprovodný program.

A stejně jako minulý týden, tak i tentokrát se můžete těšit na neděli ve společnosti Harryho Pottera. Závěrečné díly opět uvidíte s českým dabingem a doprovodný program zůstane stejný, jako při pátečním promítání.

Ve Smetanových sadech se pak od 16 hodin můžete těšit na další ze série letních promenádních koncertů v parku. Tentokrát zde vystoupí Hudba hasičského záchranného sboru.

Víkend můžete zakončit třeba na open-air divadelním představení na parkánu Konviktu, kde vás Divadlo Tramtarie od 20 hodin zve na Válku Roseových. Příběh dramatické proměny jednoho vztahu od bláznivé zamilovanosti až do totální nenávisti pro Divadlo Tramtarie připravil šéf uměleckého souboru Vladislav Kracík a v hlavních rolích se představí hostující Jan Ťoupalík a Barbora Šebestíková. A pokud jste představení ještě neviděli, tak vřele doporučujeme! Jen neotálejte s nákupem vstupenek, v týdnu byla tato inscenace na parkánu zcela vyprodaná...

Přejeme hezký víkend!