Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 6.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Hanácké Woodstock a Bystřické pivní salón, Pohoda u Trojice i Sigma na domácí půdě

Tipy a názory

5.8.2022

Lenka Šimková

Před námi je první srpnový víkend! Jaký bude? Na své si přijdou milovníci divadla i hudebních festivalů, ale nabídneme vám i tipy, kde strávit příjemný víkend s rodinou. Čtěte, co všechno se o víkendu v Olomouci a okolí chystá...

Kam k vodě?

Horké letní dny je nejlepší strávit u vody. Pokud přemýšlíte, kam zajet k vodě na celý den, nebo kde se jen trošku zchladit po práci, tak pro vás máme unikátní přehled přírodních koupališť, zatopených lomů i bazénů v Olomouci a okolí. A rozhodně stojí za návštěvu, podívejte se →

Pátek

17:00 / Grill Party / Bistro Helen
18:00 / Valerij Marčenko / Olodvorek
19:00 / Pohoda u Trojice / Horní náměstí
20:00 / Jiří Drtil / Olodvorek

Pátek - Sobota - Neděle

V pátek odpoledne se od 17 hodin můžete těšit na Grill party na terase Bistra Helen v Galerii Šantovka. Až do 22:00 zde budou kuchaři připravovat masové i vegetariánské speciality na otevřené terase s výhledem na město. Nebude chybět ani pohodová hudba a osvěžující míchané drinky.

A večer nebude v centru Olomouce nouze o hudbu. Už od 18 hodin vystoupí na Olodvorku ve vnitrobloku na Dolním náměstí ukrajinský básník a hudebník Valerij Marčenko, který patří k bardům ukrajinské autorské tvorby a folklóru. Jeho recitál je složen z hudebních a literárních vstupů a je vystavěn tak, aby oslovil české i ukrajinské diváky a posluchače. V 20 hodin na stejném místě vystoupí moderátor a písničkář Jiří Drtil z Hané který věří, že punk mrtev ještě není a akustický zdaleka ne.

Na Horním náměstí pak bude pokračovat multižánrový festival Pohoda u Trojice. Od 19 hodin zde vystoupí Lukáš Mareček, na kterého ve 20:30 naváže Bohouš Josef & Burma.

Sobota

10:00 / O Pračlovíčkovi / parkán Konviktu
10:00 / Šantovské trhy / u Galerie Šantovka
13:00 / Hanácké Woodstock a Bystřické pivní salón / Velká Bystřice
16:00 / SK Sigma Olomouc vs. FC Zbrojovka Brno / Andrův stadion
17:00 / Grill Party / Bistro Helen
19:00 / TIKKA MASALA BAND / Olodvorek
19:00 / Pohoda u Trojice / Horní náměstí
20:00 / Amélie z Hejráku / parkán Konviktu

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu opět po delší době proběhnou oblíbené Šantovské trhy, na kterých si před obchodním centrem můžete nakoupit zeleninu, ovoce, sýry nebo uzeniny od místních farmářů, ale také další zajímavý sortiment. Trhy budou před Šantovkou probíhat od 10 do 18 hodin. Další trhy zde proběhnou až v sobotu 27. srpna.

Dopoledne můžete i s dětmi vyrazit na pohádku O Pračlovíčkovi z repertoáru Divadla Tramtarie. Děti čeká na parkánu Konviktu trochu poučné, ale hlavně pořádně veselé vyprávění o tom, jak pračlovíček postavil první domeček, jak musel objevit, k čemu je dobrý oheň, jak vyzrál nad tyranosaurem a jak zjistil, že ve dvou jde všechno líp. 

Ve Velké Bystřici se v sobotu uskuteční 12. ročník rockového festivalu Hanácké Woodstock. Amfiteátr v Zámeckém parku se otevře návštěvníkům ve 13 hodin a na akci vystoupí Vašo Patejdl s kapelou, Michal Pavlíček a Trio, host Milly Honsová, Limetall a Hentai Corporation. Na Zámeckém náměstí (v zóně bez vstupenky) je možné navštívit tradiční Bystřické pivní salón, který nabídne více jak 24 druhů piv, nebudou chybět jídla a pochutiny po celé odpoledne až zhruba do půlnoci.

Zbystřit by měli i fanoušci olomoucké Sigmy. Ta má za sebou úspěšný premiérový zápas nové sezony, kdy v minulém týdnu získala v Ostravě tři body. Nyní se poprvé představí na domácí půdě, tak si to nenechte ujít! Zápas proti Zbrojovce Brno na Andrově stadionu začíná v 16 hodin.

Sobotní večer můžete pak strávit třeba na divadelním představení. Na parkánu Konviktu pokračuje Olomoucké nejen shakespearovské léto a Divadlo Tramtarie má od 20 hodin na programu komedii z pera Vladislava Kracíka - Amelii z Hejráku. Autorská komedie je volně inspirovaná slavným filmem Jeana Pierra Jeunetta. Vyprávění je postaveno na kontrastu fádní reality nelehkého života na olomoucké periferii a rozvinuté, neukočírovatelné fantazie Amélie, která, ověšena igelitovými taškami ze supermarketu, tiše touží po dobrodružství, velkých hrdinských činech i lásce...

Neděle

14:00 / Komunitní setkání pro Ukrajinu / Olodvorek
16:00 / Promenádní koncerty / Smetanovy sady
18:00 / Cimbálka CML Šumperk / Letní kino
20:00 / Amélie z Hejráku / parkán Konviktu

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu si můžete oddychnout a naplánovat si s rodinou nějaký zajímavý výlet. My pro vás máme připravený přehled zajímavých lokalit, které v okolí i v samotném centru Olomouce stojí v létě za to, tak se nechte inspirovat. ;)

Od 16 hodin se pak ve Smetanových sadech můžete těšit na další z pravidelných nedělních promenádních koncertů. Tentokrát v altánku vystoupí Hanácký mužský sbor Rovina s muzikou.

Na zajímavý hudební zážitek láká také Letní kino. Od 18 hodin se zde můžete těšit na zharmonizované cimbálové vystoupení pod vedením CML Šumperk.

A také v neděli pokračuje Olomoucké nejen shakespearovské léto. Divadlo Tramtarie zve opět na parkán Konviktu na komedii z pera Vladislava Kracíka - Amelii z Hejráku. Takže pokud jste představení pod širým nebem nestihli v sobotu, můžete to napravit v neděli. ;)

Přejeme hezký víkend!