Tipy na víkend: Hanácké Woodstock a Bystřické pivní salón, Noc s Pánem prstenů, Rudolfínská mincovna i zajímavé koncerty - OLOMOUC.CZ
Reklama

Středa 23. října 2024, svátek má Teodor, venku je 9.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Hanácké Woodstock a Bystřické pivní salón, Noc s Pánem prstenů, Rudolfínská mincovna i zajímavé koncerty

Tipy a názory

4.8.2023 aktualizováno 4.8.2023 11:46

Lenka Šťastná

Před námi je první srpnový víkend! Jaký bude? Na své si přijdou milovníci hudebních festivalů a koncertů, ale nabídneme vám i tipy, kde strávit příjemný víkend s rodinou. Čtěte, co všechno se o víkendu v Olomouci a okolí chystá...

Pátek

12:45 / Hold poslednímu přemyslovskému králi / Václavské náměstí
16:00 / Beerpong v šapitó / Letní kino
17:00 / Noc s Pánem prstenů / kino Metropol
17:00 / Chinaski: Open Air Léto ´23 / Korunní Pevnůstka
19:00 / Kapela Ozembóch / Olodvorek
19:00 / Pohoda u Trojice / Horní náměstí
19:00 / Night of Zeppelin NoLimit / olomoucké Poděbrady
20:00 / Hard Rock Tribute / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

Už v pátek po obědě můžete vzdát hold poslednímu přemyslovskému králi. Pietní setkání ve 12:45 před Dómem připomene 717. výročí vraždy Václava III. Po vzpomínce budou položeny květiny a zapálena svíce u sochy panovníka v kapli katedrály a ve 13 hodin a 6 minut se rozezní dómské zvony, které by měly znít celých sedm minut.

Od 17hodin pak chystá kino Metropol další večer tematických filmů, tentokrát půjde o Noc s Pánem prstenů. Závěrečná část Třetího věku Středozemě se vám odehraje před očima v průběhu jedné noci, na kterou nezapomenete. Během přestávek se také budete moci účastnit soutěží o nejlepší kostým či filmového kvízu. Filmy budou k vidění v originálním znění s českými titulky.

Ve stejný čas se otevřou brány Korunní pevnůstky, kde vás večer bude čekat koncert kapely Chinaski. Těšit se můžete na oblíbené hity, ale i na novinky z desky Frihet. Nejprve vás však čekají aktivity s kapelou v areálu, předkapela Minami a ve 20 hodin odstartuje hlavní koncert.

Živo bude také na Horním náměstí, kde se opět od 19 hodin můžete těšit na Pohodu u Trojice. Nejprve se v 19 hodin představí Duo Habet a ve 20:30 na ně naváže Vojtěch Nedvěd & Tie Break. nechybí ani pravidelný páteční letní koncert na olomouckých Poděbradech. Tentokrát zde od 19 hodin vystoupí kapela Night of Zeppelin NoLimit.

A po krátké odmlce je zde i páteční koncert v Bounty Rock Cafe. Tentokrát od 20 hodin vystoupí skupina Hard Rock Tribute

Sobota

10:00 / Den bez palmového oleje / zoo Olomouc
13:00 / Hanácké Woodstock a Bystřické pivní salón / Velká Bystřice
19:00 / Adam Bomb (USA) na terase / Bounty Rock Cafe
19:00 / Rodan, The Valentines / Letní kino
20:00 / Fousáč / Olodvorek

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu si můžete i s dětmi udělat třeba výlet do olomoucké zoo. V té jsou po roce opět k vidění dva gepardi, projet se můžete safari-vláčkem přes všechny kontinenty a navíc vás zde od 10 hodin čeká doprovodný program, v rámci kterého se prostřednictvím her a různých zábavných aktivit dozvíte více o tématu palmového oleje. Součástí programu bude komentované krmení zvířat.

Ve Velké Bystřici se v sobotu uskuteční 13. ročník rockového festivalu Hanácké Woodstock. Amfiteátr v Zámeckém parku se otevře návštěvníkům ve 13 hodin a na akci vystoupí Cimrmanovo torzo, Motorband, Nylon Jail, Krausberry, Vypsaná fixa, Mucha a další. Na Zámeckém náměstí (v zóně bez vstupenky) je možné navštívit tradiční Bystřické pivní salón, který nabídne více jak 24 druhů piv, nebudou chybět jídla a pochutiny po celé odpoledne až zhruba do půlnoci.

Také Bounty Rock Cafe chystá na sobotu pořádnou lahůdku. Poněkud netradičně na terase klubu vystoupí od 19 hodin newyorská klubová legenda, zpěvák a kytarista Adam Bomb. Vstupné bude dobrovolné do klobouku a více podrobností o této jedinečné akci se dočtete v našem článku →

A o hudební zážitky nebude nouze ani v areálu Letního kina, kde od 19 hodin vystoupí mladý hudebník Rodan a královéhradecká popová kapela The Valentines. O hodinu později se pak na Olodvorku můžete těšit na písničkáře Fousáče.

Neděle

10:00 / Rudolfínská mincovna / hrad Šternberk
16:00 / Promenádní koncerty / Smetanovy sady

Pátek - Sobota - Neděle

V neděli si můžete udělat výlet třeba na hrad Šternberk, který od 10 hodin láká na speciální program Rudolfínská mincovna. Ten bude součástí každé prohlídky a během programu se návštěvníci zábavnou formou dozvědí zajímavé informace z historie mincovnictví. Kdo se aktivně zapojí do představení, získá jako odměnu vlastní minci. K dispozici bude i raznice a zájemci si budou moci vyzkoušet práci mistra mincíře. Nikdo tedy neodejde s prázdnou. ;)

Ve Smetanových sadech se pak od 16 hodin můžete těšit na další ze série letních promenádních koncertů v parku. Tentokrát zde vystoupí kapela Sambal.

A pokud jste se ještě nebyli podívat v Červeném kostele, tak můžete využít komentovaných prohlídek, které přes prázdniny probíhají ve vybraných termínech zdarma. Každou sobotu a neděli se tak s průvodcem můžete potkat ve foyer mezi 10. a 12. hodinou a odpoledne mezi 13. a 17. hodinou.

Přejeme hezký víkend!

Autor článkuLenka Šťastnástastna@olomouc.cz

Lenka Šťastná