Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Den otevřených dveří na univerzitě, koncert, běžky i zmrzlina

Tipy a názory

15.1.2021

Lenka Šimková

Jsme v polovině ledna a před námi je další víkend! Už víte, čím si volné dny zpříjemníte tentokrát? Opět pro vás máme praktický přehled toho, co se v nejbližší době chystá... ;)

Kam na běžky?

Pokud patříte k milovníkům zimních sportů a momentálně vás trápí uzavřené sjezdovky, tak pro vás máme pár tipů, kam se můžete vypravit alespoň na běžkách. Podívejte se sem, kde najdete hned několik tipů na zajímavé výlety jak pro začátečníky, tak pro zkušené běžkaře.

A pokud nejsou běžky nic pro vás, ale nechce se vám o víkendu zůstávat doma, tak si můžete naplánovat třeba nějaký výlet. Vydat se můžete třeba na Praděd, Kralický sněžník, nebo naopak na druhou stranu, směrem na Hostýnské vrchy. Krásnou rozhlednu najdete také na Kosíři a pokud dlouhé cestování a větší kopce nejsou nic pro vás, tak se zkuste třeba jen projít přes všechny olomoucké parky nebo třeba ze Svatého Kopečka do Radíkova. Přibalte si na cestu termosku s teplým čajem a uvidíte, že výletu nebudete litovat.

Skvělou zprávu máme pro milovníky zmrzliny. Ač to může znít bláznivě, že vás na tuto pochoutku lákáme uprostřed zimy, tak se nenechte zmást. Ve Zmrzlináriu se totiž rozhodli opět otevřít výdejní okénko, a tak se zde můžete zastavit od pátku do neděle, vždy v čase od 12 do 18 hodin. Vybírat můžete z dvanácti druhů nejoblíbenějších příchutí a váš zmrzlinový mix si pak odnesete domů v termoboxech. Už dnes v 18 hodin se pak můžete těšit na online koncert písničkáře Zapomělsem, který vystoupí v Telegraphu. Posluchači se mohou těšit na známé písničky z desky Gejzír, ale také úplné novinky. 

Na sobotu chystá Univerzita Palackého Den otevřených dveří, ovšem s ohledem na aktuální situaci se, stejně jako v prosinci, uskuteční ve virtuální podobě. Zájemci se tak během soboty budou moci setkat prostřednictvím online videokonferenčních platforem se studenty a pedagogy z fakult a jejich kateder a ptát se jich na to, co je zajímá. Podrobnější informace o letošní podobě Dne otevřených dveří na UP se dočtete tady →

A myslíme také na milovníky sportu. Sice vás ještě nemůžeme pozvat fandit přímo na místo, ale i tak připomínáme, že tento víkend je toho na programu opravdu hodně. Už dnes v 17 hodin přivítá Mora na domácím ledě České Budějovice a olomoucké volejbalistky budou ve stejný čas v dohrávce 7. kola nejvyšší domácí soutěže hostit Liberec. V sobotu pak fotbalová Sigma sehraje od 18:30 svůj první zápas v novém roce na hřišti pražské Slavie a ve stejný den přivítají olomoucké volejbalistky v rámci 18. kola extraligy Frýdek-Místek. V neděli pak hraje Mora od 16 hodin na ledě Karlových Varů.

Na závěr pro vás máme jedno připomenutí. Od dnešních 8:00 bude spuštěn centrální rezervační systém na očkování veřejnosti proti covidu-19. Jako první se však budou moci hlásit pouze senioři starší osmdesáti let. Pokud nejsou technicky zdatní, aby registraci v systému zvládli sami, může jim pomoci někdo z rodiny, praktický lékař, nebo mohou zavolat na linku 1221. Zdravotníci se mají podle ministra zdravotnictví Jana Blatného hlásit dál přes zdravotnická zařízení, registrace pro ně začne 18. ledna nebo nejpozději 22. ledna 2021. Více o tom, jak se Olomoucký kraj připravuje na očkování veřejnosti se dočtete tady → 

Přejeme hezký víkend!