Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 3.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Den lidí bez domova, Pat a Mat, Eminka a Emoušek i divadelní stand-up Ještě můžeme!

Tipy a názory

9.10.2020

Autor: Lenka Šimková

Druhý říjnový víkend je tady. A na nějakou dobu jde také o poslední dny, kdy můžete vyrazit za kulturou. Co všechno se tedy na víkend chystá? Moc toho není, ale přesto pro vás máme pár tipů... ;-)

Oblíbení komici Roman Vencl, Karel Pomahač a Jan Ťoupalík vystoupí v rámci sobotní stand-up comedy Ještě můžeme! v Moravském divadle. 

Foto: Jan Procházka

PÁTEK 9. 10.

Od pátku 9. října začínají platit nová opatření, která mají zabránit masivnímu šíření koronaviru v Česku. Od dnešního dne tak musejí být zavřené posilovny, fitness centra, vnitřní bazény i koupaliště. Omezení se dotýká také restaurací, ty nově musejí zavírat už ve 20:00 a u jednoho stolu mohou vždy sedět maximálně čtyři osoby. Další opatření začnou platit od pondělí 12. října a dotknou se kultury, sportu i výuky na školách. 

Pokud si dnešní večer chcete zpříjemnit nějakým kulturním zážitkem, tak zajděte třeba do Premiere Cinemas v Šantovce, které má na výběr hned z deseti různých filmů a potěší jak děti, tak milovníky komedií i akčních snímků.

SOBOTA 10. 10.

Datum 10. října je v Olomouci spojeno s akcí Dobrého místa pro život s názvem Den lidí bez domova, kdy zakoupením polévky můžete přispět na podporu Charity Olomouc. Aktuální opatření v souvislosti s epidemií koronaviru však neumožní konání této akce v rozsahu, na který jsme zvyklí. Polévky nebudou, pokud přesto chcete i letos podpořit charitu, můžete si na místo přijít zakoupit typické misky nebo donést ponožky. Více zde →

Divadlo Tramtarie zve v sobotu v 15 hodin na premiéru nejnovější pohádky Eminka a Emoušek, která vznikla ve spolupráci divadla s olomouckou organizací "Jak Dál?". Ta provází rodiny v náročných životních situacích. Inscenace je určena divákům od tří do jedenácti let a jejím cílem je hravou a humornou formou seznámit děti s nejrůznějšími emocemi, se kterými se můžou potkat během svého života. Jejich poznání totiž vede ke snazšímu pochopení jak sebe sama, tak svého okolí.

Moravské divadlo si pak na sobotní večer přichystalo naprosto mimořádný večer ve stylu stand-up comedy s příznačným názvem Ještě můžeme!, jehož jediným účelem bude rozesmát vás k slzám, protože smích, jak známo, léčí. U mikrofonu se od 19 hodin postupně vystřídají herci Moravského divadla Roman Vencl, Jan Ťoupalík, Jana Posníková, Tomáš Krejčí a slíbit vám můžeme také speciálního hosta, kterým bude vynikající kouzelník a stand-up komik Karel Pomahač. Vstupenky koupíte tady.

NEDĚLE 11. 10.

V neděli měl v Divadle na Šantovce odstartovat podzimní Pohádkový festival věnovaný těm nejmenším divákům. Jisté je, že další neděle nás bohužel žádné pohádky v divadle nečekají, proto máte příležitost zajít s dětmi alespoň na první z tematických pohádkových představení, ve kterém se Pat a Mat vydají na cesty, aby projeli světa kraj, a nakonec beztak zjistili, že doma je to nejlepší.

A zajít můžete také na reprízu pohádky Eminka a Emoušek v Divadle Tramtarie. Na rozdíl od sobotní premiéry totiž na nedělní představení ještě zbývají vstupenky. Ovšem tentokrát pohádka začíná už v 10 hodin dopoledne.

Hezký víkend!

UPOZORNĚNÍ

Vzhledem k nepřehledné situaci ohledně epidemie koronaviru mohou být některé akce těsně před konáním zrušeny. Snažíme se náš kalendář akcí poctivě aktualizovat, přesto doporučujeme daný den ověřit konání akce na stránkách pořadatelů.