Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 7.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Chmelovy dožinke, Floracanis, Dobroběh, veletrh kroužků i divadlo

Tipy a názory

2.9.2022

Lenka Šťastná

Prázdniny utekly jako voda a před námi je už první zářijový víkend. Na své si přijdou pejskaři, milovníci dobrého piva, jídla i rodinné zábavy a návrat hlásí také divadelní představení. Podívejte se, co všechno se chystá...

Pátek

19:00 / Manon Lescaut / Moravské divadlo
20:00 / ProART: Daniel Hůlka a studenti - Jsi náš pán / Telegraph

Pátek - Sobota - Neděle

V pátek večer odstartuje svou novou sezonu Moravské divadlo. Čeká vás perla českého poetického dramatu Manon Lescaut. Milostné verše Vítězslava Nezvala, hudba Karla Plíhala a režisérská ruka Hany Mikoláškové s mimořádným citem pro hudební divadlo, to je záruka silného diváckého zážitku. V titulní roli se představí Kristína Herz a veškeré podrobnosti o inscenaci se dočtete tady →

V Telegraphu pokračuje intenzivní čtyřdenní umělecký festival ProArt - největší umělecký workshop festival tance, zpěvu, herectví, psaní a dalších performativních umění v České republice. Od 20 hodin se tak můžete těšit na koncert pod širým nebem muzikálové stálice a operního pěvce Daniela Hůlky s jeho festivalovými studenty za klavírního doprovodu Martina Látala.

Sobota

09:00 / Floracanis 2022 / Výstaviště Flora
10:00 / Šantovské trhy / u Galerie Šantovka
10:00 / Veletrh kroužků / Galerie Šantovka
13:00 / Chmelovy dožinkê / Areál Amerika
15:00 / Blackout Festival 2022 / Galerie Šantovka
17:00 / Špalíček písní českých / zámek Čechy pod Kosířem
17:00 / Latino party / OpenWine
19:00 / Manon Lescaut / Moravské divadlo
19:30 / Mekka mladých varhaníků / kostel Panny Marie Sněžné
20:00 / Total Harmony / Bounty Rock Cafe
20:00 / ProART Company 2022: Holan_Vanutí / Telegraph

Pátek - Sobota - Neděle

Sobotní ráno na Výstavišti Flora by si neměl nechat ujít žádný milovník pejsků a kynologie! Po oba víkendové dny se zde bude konat národní výstava psů všech plemen Floracanis a nebudou chybět ani zábavné programy pro děti i dospělé. 

V sobotu opět po delší době proběhnou oblíbené Šantovské trhy, na kterých si před obchodním centrem můžete nakoupit zeleninu, ovoce, sýry nebo uzeniny od místních farmářů, ale také další zajímavý sortiment. Trhy budou před Šantovkou probíhat od 10 do 18 hodin. Další trhy proběhnou za čtrnáct dní. Na střeše Galerie Šantovka pak od 15 hodin bude probíhat Blackout Festival 2022.

Jestli si pokládáte otázku, do jakého zájmového kroužku přihlásíte během školního roku vaše dítka, tak by vám neměl uniknout Veletrh zájmových kroužků, který bude po oba víkendové dny probíhat v Galerii Šantovka. Na veletrhu si budou moci děti veškeré aktivity na místě vyzkoušet a snadno tak zjistíte, co je pro ně to pravé.

Navštívit můžete také přehlídku minipivovarů a klasicky vařených piv s názvem Chmelovy dožinke, která od 13:00 proběhne v Areálu Amerika v Holici. Návštěvníci budou moci ochutnat piva z desíti rozličných malých pivovarů z různých koutů Čech a Moravy za doprovodu několika výborných kapel. Připravený bude i bohatý doprovodný program jak pro dospělé, tak pro děti. Zúčastnit se tak budete moci několika her a soutěží o ceny.

Od 17 hodin vás čeká Latino party nabitá skvělými jihoamerickými víny, gurmánskými specialitami kuchaře Cristiana z pražské restaurace La Casa Blu a hlavně jižanským hudebním doprovodem. O ten se v OpenWie Garden v době od 17 do 19 postará argentinský kytarista Juan Carlos Vivas, od 19 do 20 DJ Aleš s rytmy Bachaty & Salsy a od 20:00 vás roztančí skupina Los del Barrio.

A živo bude také v Bounty Rock Cafe, kde od 20 hodin vystoupí Total Harmony - olomoucká skupina hrající vlastní českou tvorbu, která se stylově blíží všem dobrým a našlapaným rockovým hudebním stylům.

Neděle

09:00 / Floracanis 2022 / Výstaviště Flora
10:00 / Veletrh kroužků / Galerie Šantovka
13:00 / Dobroběh / stadion TJ Lokomotiva
14:30 / Giselle / Moravské divadlo
15:00 / Olinka a Hubert jdou do školy / Galerie Šantovka
16:00 / Promenádní koncerty / Smetanovy sady
18:00 / ProART: Meeting arts - Connecting artists / Telegraph
20:00 / ProART: Impra a Gabriela Vermelho - Teorie Graphu / Telegraph

Pátek - Sobota - Neděle

Také v neděli se můžete vydat na Výstaviště Flora, kde bude až do 16 hodin probíhat národní výstava psů všech plemen Floracanis. Stejně tak můžete i v tento den navštívit veletrh kroužků v Galerii Šantovka.

Pokud rádi běháte, tak v neděli můžete spojit příjemné s užitečným. V areálu TJ Lokomotiva ve 13:00 odstartuje běh ve prospěch dětí z rehabilitačního centra Jitrocel s názvem Dobroběh. Akce je sportovní a společenská aktivita, určená nejen pro rodiny s dětmi, ale také pro ty, kteří si chtějí zaběhat a podat skvělý sportovní výkon. Hlavní závod na 5 kilometrů bude doplněný o atraktivní týmový běh 4 x 5 kilometrů, kdy všem účastníkům bude čas měřený časomírou. Podrobnější informace o akci naleznete na stránkách Facebooku.

V 15 hodin se v přízemí Galrie Šantovka můžete těšit na klaunskou show pro děti a jejich rodiče. Interaktivní klauniáda plná soutěží, her a legrace s názvem Olinka a Hubert jdou do školy je pro všechny zdarma.

I když už je září, tak se i tentokrát od 16 hodin ve Smetanových sadech můžete těšit na další z pravidelných nedělních promenádních koncertů. Tentokrát v altánku vystoupí Kapela Dětského domova Olomouc.

Přejeme hezký víkend!