Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 7.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Cage Fight, Burgery u Šantovky, Extrem food festival, knižní veletrh i hradní slavnosti

Tipy a názory

20.9.2019

Lenka Šimková

Týden se nám chýlí ke konci a víkend klepe na dveře. Tentokrát se toho bude dít opravdu hodně! Potěšíme milovníky sportu, dobrého jídla i rodinné zábavy. Takže pokud ještě nemáte plány na nadcházející dny volna, tak pozorně čtěte.. ;-)

Pátek

celý den / Evropský týden mobility / náměstí Republiky
10:00 / Burger Street Festival / u Galerie Šantovka
15:00 / SPECIALIZED GRAND PRIX / Centrum Semafor
15:00 / Soulfood vol. 5 w/ Silence Groove /PL/ & Kubass vs MC Sughi / Letní kino
18:00 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
18:00 / 5 LITR – knižní veletrh autorských a uměleckých publikací / Konvikt
18:30 / Lea Vítková zve na… Operetou do sezóny / Mozarteum
19:00 / Evžen Oněgin / Moravské divadlo
19:00 / Divadlo Verze - Lež / Divadlo na Šantovce
20:00 / DEATH Revival (SK) / Bounty Rock Cafe

Už dnes dopoledne propukne u Šantovky burgerové šílenství, které potrvá až do neděle! Po všechny tři dny si můžete vychutnat lahodné burgery, dále nebudou chybět hranolky, vafle, palačinky, zmrzlina a spousta dalšího! Celé to pak můžete spláchnout chutným nealkoholickým nebo míchaným nápojem a nepřijdete ani o piva z velkých či lokálních pivovarů. Vstup na akci je zdarma. Odpoledne můžete s dětmi vyrazit na Specialized Grand Prix do Centra Semafor, kde budou od 15:00 probíhat tři známé a populární akce - soutěž rodinných týmů, závod jednotlivců na koloběžkách a závod jednotlivců na šlapacích autech. Od pátku do neděle bude v podkroví Konviktu Uměleckého centra UP probíhat také pátý ročník knižního veletrhu LITR, který se specializuje na autorské a umělecké publikace a jejich prezentaci, ale také na fenomény spojené s nízkonákladovým vydáváním knih nebo časopisů. Podrobný program jednotlivých dnů festivalu naleznete zde. Večer pak můžete zajít třeba do divadla. To Moravské uvede jeden z nejsilnějších a nejslavnějších příběhů klasické ruské literatury, Puškinův veršovaný román Evžen Oněgin. To Divadlo na Šantovce láká ve stejný čas na divadelní večer ve společnosti Jana Dolanského v komedii Lež a lahodného vína z vinařství Reisten. Více o zážitkových divadelních večerech v Divadle na Šantovce se dozvíte tady.

Sobota

08:00 / Taneční sobota / Centrum pohybu
08:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
09:00 / Den otevřených dveří / FARMAK
10:00 / Smejko a Tanculienka - Hip, hip, hurá! / kino Metropol
10:00 / Den vody na Sluňákově / Sluňákov
10:00 / Extrem food a travel festival / Letní kino - Klid v ruchu
10:00 / Hradní slavnosti 2019 / Hrad Šternberk
10:00 / Burger Street Festival / u Galerie Šantovka
10:00 / Zažít Olomouc jinak / náměstí Republiky
11:00 / 5 LITR – knižní veletrh autorských a uměleckých publikací / Konvikt
15:00 / Moritzovy tvořivé dílničky / Galerie Moritz
16:00 / Hudební léto / Hospoda Na Statku
17:00 / Splašené nůžky / Moravské divadlo
19:00 / Michal David - Open Air Tour 2019 / Korunní pevnůstka
19:15 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
20:00 / GravelRoad (USA) / Bounty Rock Cafe

Slavnostní otevření Zahradního centra Florcenter

Zahradní centrum Florcenter v poslední době inovovalo a už v sobotu od 10:00 tak můžete přijít na slavnostní otevření nového a většího centra. Čeká na vás bohatý doprovodný program, soutěže a občerstvení. Uvidíte práci floristek, osázíte podzimní truhlíky a pro děti jsou připraveny kreativní dílničky, malování na obličej a další. Více informací na Facebooku →

V sobotu se můžete podívat do výrobních prostor olomoucké společnosti Farmak. Od 9:00 do 15:00 zde bude probíhat Den otevřených dveří, který láká nejen na komentované prohlídky, ale i na bohatý doprovodný program. S menšími dětmi pak můžete v 10:00 zajít do kina Metropol na představení populárního dua Smejko a Tanculienka, které je vhodné pro děti od dvou let. Nebo si můžete udělat výlet na Hrad Šternberk, kde budou po celý den probíhat Hradní slavnosti u příležitosti 750 let od první písemné zmínky o hradu. Na všechny návštěvníky čeká snížené vstupné na prohlídky a bohatý doprovodný program na nádvoří a v parku. Od 10:00 můžete navštívit také Extrem food a travel festival, který se uskuteční v areálu Letního kina - Klidu v ruchu. Festival nabídne netradiční pokrmy a nápoje z exotických zemí, cestovatelské přednášky, koncerty, taneční vystoupení nebo soutěže. Těšte se na hada, hmyz, kuřecí pařáty, chilly zónu a mnoho dalšího. Vstupné je 130 korun. Pokud vám takové lahůdky příliš nevoní, můžete se vydat na náměstí Republiky, kde proběhne sousedská slavnost s názvem Zažít Olomouc jinak. Návštěvníci se mohou těšit na náměstí bez aut, domácí občerstvení, kulturní vystoupení, deskové hry a chybět nebudou ani aktivity pro děti. Pokud máte chuť zajít do divadla, tak v 19:00 uvede Moravské divadlo detektivku Splašené nůžky. V bytě nad kadeřnictvím je zavražděna majitelka domu. Do salonu záhy vtrhne policie a začne vyšetřovat vraždu, kterou musel spáchat někdo z přítomných. A protože důkazů je málo a atmosféra houstne, jsou k vyšetřování vyzváni i sami diváci.. To na Korunní pevnůstce vystoupí od 19:00 Michal David v rámci Open Air Tour 2019 a pokud si chcete trošku zasportovat, tak můžete zajít v 19:30 na zimní stadion, kde proběhne bruslení veřejnosti. Na večerní koncert můžete zajít také do Bounty Rock Cafe, kde od 20:00 vystoupí americká kapela GravelRoad, za vstup zaplatíte 399 korun.

Neděle

08:15 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
10:00 / Poděkování za úrodu / Katedrála sv. Václava
10:00 / Burger Street Festival / u Galerie Šantovka
11:00 / 5 LITR – knižní veletrh autorských a uměleckých publikací / Konvikt
14:00 / Mililitr / Divadlo na cucky
15:00 / Z muzea na vycházku / Arcidiecézní muzeum
15:00 / O kocouru Mikešovi / Divadlo na Šantovce
17:00 / Olomouc - Karlovy Vary / zimní stadion
18:00 / GCF 49: CAGE FIGHT OLOMOUC 7 / Clarion Congress Hotel
19:00 / Moje hra aneb Andělská komedie / Reduta
19:00 / Děkujeme, že zde kouříte! / Divadlo Tramtarie
19:00 / Zvonokosy / Moravské divadlo
19:00 / Zahajovací koncert Podzimního festivalu duchovní hudby / Katedrála sv. Václava

V neděli proběhne před katedrálou svatého Václava Poděkování za úrodu. Kromě slavnostní mše v 10:00, kterou celebruje arcibiskup Jan Graubner, vás v prostoru před katedrálou čeká jarmark na kterém zakoupíte zvěřinové speciality, med, sirupy a další regionální produkty a chybět nebude ani zajímavý doprovodný program. U Galerie Šantovka pak máte poslední možnost pochutnat si na Buger Street Festivalu, tímto dnem také končí knižní veletrh LITR. Ve 14:00 čeká na děti tvůrčí dílna Mililitr v Divadle na cucky, kde děti ve věku 6 až 10 let budou hravou formou experimentovat s možnostmi vizuálního umění. Pokud nejsou vaše děti příliš kreativní, tak je místo dílny můžete vzít třeba na pohádku O kocouru Mikešovi do Divadla na Šantovce. Milovníkům hokeje by pak neměl uniknout další domácí zápas olomouckých hokejistů. Od 17:00 nastoupí Mora proti Karlovým Varům, tak přijďte hráče povzbudit na stadion. A pokud patříte k příznivcům bojových sportů, tak určitě v 18:00 zajděte do Clarion Congress Hotelu. Koná se zde už sedmý ročník MMA Cage Fight Olomouc. Vstupenky pořídíte tady a více informací o účastnících se dočtete tady. A pokud ani tenhle sport není nic pro vás, tak můžete strávit třeba příjemný večer v divadle. Zajít můžete třeba na amorální, černočernou komedii Děkujeme, že zde kouříte!, kterou v 19:00 uvede Divadlo Tramtarie. Moravské divadlo uvede tentokrát populární český muzikál Zvonokosy a zajít můžete také do Reduty, kde na vás bude čekat komedie Moje hra aneb Andělská komedie s Jiřím Bartoškou v hlavní roli.

Užijte si víkend!