Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Beskydy v Olomouci, zahájení sezony na hradě, divadla, běžky i bruslení

Tipy a názory

3.3.2023

Lenka Šťastná

Je tady první březnový víkend a s ním i spousta možností, jak dny volna co nejlépe strávit. Podívejte se, co všechno se o nadcházejících dnech chystá a nechte se inspirovat... ;)

Kam na běžky?

Přemýšlíte, že o víkendu vyrazíte na běžky? Pak vám zcela jistě přijdou vhod webové stránky jdemenabezky.cz, na kterých zjistíte, kde se zrovna pohybuje rolba, jak jsou upravené trasy a případně i jaké je na horách počasí. A my pro vás máme několik tipů na zajímavé výlety jak pro začátečníky, tak pro zkušené běžkaře. Podívejte se →

Pátek

09:00 a 12:00 / Prázdniny v knihovně / Knihovna města Olomouce
18:00 / Olomouc - Třinec / zimní stadion
18:00 / Beskydy v Olomouci aneb Maso, kost a kůže / Bounty Rock Cafe
19:00 / Studio SEN - !Genetika! / Divadlo na cucky
19:00 / Únos ze serailu / Moravské divadlo

Pátek - SobotaNeděle

V pátek by si fanoušci olomouckých hokejistů neměli nechat ujít další domácí zápas, ve kterém Kohouti vyzvou třinecké Oceláře. Utkání začíná v 18 hodin a jde o vůbec poslední domácí zápas před play off.

Naprostou lahůdku si pak pro milovníky skvělé kuchyně připravilo na pátek a na sobotu Bounty Rock Cafe. V rámci akce Beskydy v Olomouci aneb "Maso, kost a kůže" se můžete těšit na pětichodové degustační menu, které připravili Michal Göth, šéfkuchař restaurace Miura v hotelu Miura a Jiří Podivín, šéfkuchař Bounty Rock Cafe. Ochutnáte sýrové jednohubky s uzenou brynzou a kaviárem z řas, kyselicu s Bystročickým zelím, kořeněná kachní křídla a spoustu dalšího. Více informací o akci a možnosti rezervace se dočtete tady →

Páteční večer si můžete zpříjemnit třeba v divadle. To Moravské uvede v 19 hodin komickou operu Wolfganga Amadea Mozarta Únos ze serailu. Čeká vás příběh lásky, beznaděje i velkorysosti v kulisách tureckého paláce. Hudební dílo, jež vyniká bohatostí pěvecky náročných árií a průzračnou instrumentální virtuozitou, v Moravském divadle nastudoval Miloslav Oswald.

Ve stejný čas uvede Divadlo na cucky autorskou inscenaci souboru Studia SEN, který se zformoval vedle dramatického kurzu pro seniory v rámci Ateliéru na cucky. Tentokrát se můžete těšit na hru s názvem Genetika, ve které vás čeká pátrání po identitě augustiánského opata a ve své době nepochopeného vědce. 

Sobota

08:15 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
08:30 / Dětský minibazar / SŠP Rooseveltova
10:00 / Zahájení nové návštěvnické sezóny / hrad Šternberk
11:30 / Beskydy v Olomouci aneb Maso, kost a kůže / Bounty Rock Cafe
15:00 / Téčko: Asterix a Obelix: Říše středu / Telegraph
18:00 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
19:00 / Studio SEN - !Genetika! / Divadlo na cucky
19:00 / Přelet nad kukaččím hnízdem / Moravské divadlo

Pátek - SobotaNeděle

V sobotu si můžete opět zajít zabruslit na zimní stadion! Bruslení veřejnosti začíná už ráno v 8:15 nebo můžete zajít na stadion večer v 18:00. A nezapomeňte si s sebou vzít brusle! Ty se na stadionu totiž nepůjčují. ;)

První březnovou sobotu se opět návštěvníkům otevře Hrad Šternberk a vybírat můžete ze dvou prohlídkových okruhů. První prohlídky začínají v 10 hodin a na tu poslední se můžete vypravit v 15 hodin. Navštívit hrad Šternberk bude možné i další březnové soboty, koncem měsíce se pak můžete těšit i na speciální prohlídkový program.

Telegraph zve všechny děti na odpolední Téčko, v rámci kterého tentokrát bude od 15 hodin promítat snímek Asterix a Obelix: Říše středu. Tentokrát se dva nerozluční hrdinové vypraví z galské vesnice na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny.

Moravské divadlo zve v 19 hodin na Přelet nad kukaččím hnízdem. Přijďte se podívat, jak se činohře Moravského divadla podařilo zpracovat příběh amerického spisovatele Kena Keseyho, který většina z nás zná z filmového zpracování Miloše Formana...

Neděle

09:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
10:00 / Hasičská pohádka / Divadlo na Šantovce
15:00 / Pianothéka v Šantovce / Galerie Šantovka
17:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
19:00 / Noc na Karlštejně / Moravské divadlo

Pátek - Sobota - Neděle

Také v neděli si můžete zabruslit na zimním stadionu, a to hned dopoledne v 9:30 nebo odpoledne v 17:30.

S dětmi můžete vyrazit v 10 hodin do Divadla na Šantovce, které uvede Hasičskou pohádku. "Připravte se na krásnou pohádku, ve které Honza místo draků krotí divoké plameny, které šlehají všude tam, kde hoří. Honza je totiž hasič a jeho syn, malý Honzík, tak ten až vyroste, tak bude určitě taky hasičem," píše se v anotaci.

Od 15 hodin se pak můžete v prvním patře Galerie Šantovka těšit na populární Pianothéku - vystoupení Richarda Pogody (klavír) a Miroslava Švihálka (saxofon). Během dvou hodin se tak můžete zaposlouchat do tří písničkových sad a vstup je samozřejmě zdarma.

Na závěr víkendu můžete zajít třeba do Moravského divadla, které uvede v 19 hodin oblíbenou muzikálovou komedii Noc na Karlštejně, plnou známých písní a melodií. 

Přejeme hezký víkend!