Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 6.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: AVON běh, Fashion day, podzimní mlsání, dětské akce i báječný rozvod

Tipy a názory

18.10.2019

Lenka Šimková

Před námi je další říjnový víkend! Jaký bude? Čeká nás den plný módy v Šantovce, domácí zápasy Mory i Sigmy, koncerty, divadla, akce pro děti i výlov rybníka v Tovačově. Pojďte se společně s námi podívat, co se koná v Olomouci a okolí...

Pátek

14:00 / Fashion Day 2019 / Galerie Šantovka
17:30 / Zloba: Královna všeho zlého / kino Metropol
18:00 / Olomouc - Hradec Králové / zimní stadion
18:00 / Robinson Crusoe / Mozarteum
19:00 / Na tý louce zelený / Moravské divadlo
20:00 / Nabarvené ptáče / kino Metropol
20:00 / Nick Schnebelen (USA) / Bounty Rock Cafe

Dnešním dnem startuje Fashion Day v Galerii Šantovka. Čekají vás přehlídky podzimních módních trendů od nájemců obchodního centra a vrcholem bude přehlídka společenských šatů módní návrhářky Sandry Markové. Hned od 14 hodin můžou mladé dívky i chlapci přijít na casting LOOK BELLA 2019. Ten je otevřen dívkám ve věku od 15 a chlapcům od 17 let, takže pokud toužíte okusit svět modelingu neváhejte a přijďte. Casting potrvá až do 18 hodin. Hokejoví fanoušci by si určitě neměli nechat ujít další domácí zápas, který v plecharéně odehrají od 18 hodin hokejisté HC Olomouc proti týmu z Hradce Králové. Moravské divadlo uvede v 19 hodin českou lidovou operetu Na tý louce zelený a vstupenky koupíte tady. Zajít můžete večer také na film. Kino Metropol uvede ve 20:00 film českého režiséra Václava Marhoula Nabarvené ptáče, který vznikl podle stejnojmenného románu polského spisovatele Jerzyho Kosińského. Jde o hluboce dramatický příběh zaobírající se bezprostředním vztahem mezi hrůzou a krutostí na jedné straně a nevinností a láskou na straně druhé. Film při své premiéře v Benátkách sklidil jak osmi minutové ovace ve stoje, tak negativní kritiky od diváků, kteří jej nezvládli dokoukat. Vstupenky koupíte tady. A pokud dáte raději přednost muzice, tak už ve 20:00 můžete zajít do Bounty Rock Cafe, kde uslyšíte amerického kytaristu Nicka Schnebelena, který uchvacuje fanoušky blues a bluesrocku po celém světě. 

Sobota

08:30 / Zlatá pálka / DDM (tř. 17. listopadu)
08:30 / Slavnostní výlov Hradeckého rybníka / Tovačov
09:00 / Víkednové bubnování pro děti / Bubenická škola Ivo Batouška
10:00 / Podzimní mlsání / Hrad Šternberk
11:30 a 17:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
15:00 / Moritzovy tvořivé dílničky / Galerie Moritz
15:30 / Krysáci a ztracený Ludvík kino Metropol
16:00 / AVON BĚH Olomouc 2019 / Výstaviště Flora
16:30 / SK Sigma Olomouc vs. SK Dynamo České Budějovice / Andrův stadion
18:45 / G. Puccini: Turandot / kino Metropol
19:00 / Sluha dvou pánů / Moravské divadlo
20:00 / BLACK SABBATH DIO TRIBUTE / Bounty Rock Cafe

Pokud chcete vyrazit na výlet mimo Olomouc, tak můžete zajet do nedalekého Tovačova na výlov Hradeckého rybníka. Začátek výlovu je po oba víkendové dny v 8:30 na hrázi rybníka, nebude chybět prodej živých ryb a rybích specialit, atrakce pro děti a pro zájemce bude zpřístupněn k prohlídce i zámek. Nebo si můžete udělat rodinný výlet na hrad Šternberk, kde budou od 10:00 připraveny prohlídky hradu spojené s ochutnávkou netradičních historických pokrmů. V nabídce naleznete pochoutky na grilu, pečené koláče a mnoho dalších lahůdek a v ceně jsou zahrnuty i kostýmované prohlídky hradu. A pokud zůstanete v Olomouci, tak na vás od 15:00 čekají Moritzovy tvořivé dílničky, během kterých přivítáte podzim a děti budou vyrábět zvířátka, skřítky, broučky, strašáky i dráčky. Jako materiál poslouží kaštany, listí, mech a další podzimní materiály a vstup je zdarma! V kině Metropol se od 15:30 můžete těšit na divadelní pohádku Krysáci a ztracený Ludvík, která je určena dětem od čtyř let. Vstupenky zakoupíte zde. To od 16:00 se můžete zúčastnit již 6.ročníku charitativního běhu boje proti rakovině prsu s názvem AVON běh 2019. Veškeré informace se k závodu dozvíte tady. Dobrou zprávu máme i pro fanoušky Sigmy. Ta odehraje domácí utkání proti Českým Budějovicím už v 16:30 hodin na Andrově stadionu, tak přijďte hráče povzbudit! ;-) Moravské divadlo má od 19:00 na programu oblíbenou komedii carla Goldoniho Sluha dvou pánů. Vstupenky pořídíte tady. Den můžete zakončit v Bounty Rock Cafe, kde se v osm večer představí skupina pěti muzikantů z Olomouckého kraje - Black Sabbath DIO Tribute. Kapela má za cíl co nejvěrněji naživo připomenout slavné období formace Black Sabbath a fanouškům vytvořit příjemný a nezapomenutelný zážitek se vzpomínkou na tohoto nejslavnějšího amerického metalového zpěváka s italskými kořeny. Vstup je 170 korun. 

Neděle

08:30 / Slavnostní výlov Hradeckého rybníka / Tovačov
09:00 / Víkednové bubnování pro děti / Bubenická škola Ivo Batouška
10:00 a 14:00 / O Honzovi a zakleté princezně / Moravské divadlo
10:00 / Terezka a kouzelné autíčko / Divadlo Tramtarie
10:00 a 17:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
14:00 / Malí ve světě rostlin / Divadlo na cucky
14:00 / Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon / kino Metropol
15:00 / Festival pohádek: Lotrando a Zubejda / Divadlo na Šantovce
16:00 / Jabloňová pohádka / Mozarteum
16:30 / Malá čarodějnice / FK Slavonín
17:30 / Kuchařská dílnička / Divadlo na Šantovce
19:00 / Můj báječný rozvod - sólo pro Elišku Balzerovou / Reduta
19:00 / Poslední noc s Claudií / Divadlo Tramtarie
19:00 / W. A. Mozart: Requiem / Katedrála sv. Václava
19:00 / Smím prosit?... / kino Metropol

V neděli můžete hned z rána vyrazit i s dětmi třeba na pohádku O Honzovi a zakleté princezně do Moravského divadla. Její reprízu však můžete stihnout i ve 14:00, tak pokud potřebujete děti zabavit přes celý den, tak v 10:00 zajděte do Divadla Tramtarie, které chystá dětskou pohádku Terezka a kouzelné autíčko. To Divadlo na cucky chystá od 14:00 pro děti kreativní dílnu z cyklu Malí a na cucky, která bude tentokrát zaměřená na rostliny. Dětem se přiblíží svět rostlin a zapustí kořeny do půdy kreativního pěstování. S dětmi můžete zajít i do Divadla na Šantovce, které od 15:00 chystá představení Lotrando a Zubejda. A aby toho nebylo málo, tak na loutkovou pohádku Jabloňová pohádka láká i Arcidiecézní muzeum. Kromě divadelních představení můžete s dětmi navštívit i kuchařskou dílničku v Lobsteru, kde si dítě samo vyrobí pizzu, v ceně je dále dětský nápoj a káva pro doprovod. Báječný program nabízí od 19:00 Reduta, která představí inscenaci Můj báječný rozvod s Eliškou Balzerovou v hlavní roli. Divadelní představení vás čeká také v kině Metropol, kde se představí Jan Révai v hlavní roli milovníka žen, který se jednoho dne dozvídá, že má po své tetě zdědit balík peněz, pod podmínkou, že se do roka ožení... Jak to může dopadnout zjistíte v rámci představení Smím prosit? a vstupenky koupíte tady.

Užijte si víkend!