Tipy na víkend: DJ Alle Farben hvězdou oslav Šantovky, Chmelovy dožinkê i program na zámku - OLOMOUC.CZ
Reklama

Středa 23. října 2024, svátek má Teodor, venku je 9.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: DJ Alle Farben hvězdou oslav Šantovky, Chmelovy dožinkê i program na zámku

TIPY NA VÍKEND

1.9.2023

Jan Procházka

Je tu poslední prázdninový víkend. Jaký bude? Kam zajít?

Pátek

13:00 / Dětské odpoledne na zámku / Zámek Čechy pod Kosířem
17:00 / Rooftop Fun feat. Supa $ession / Telegraph
19:00 / Patt Berry Trio / Olodvorek
19:00 / Old Dogs / Central Park Flora
20:00 / Avatar: The Way of Water / KD Na Letním, Mariánské údolí

Poslední prázdninový víkend můžete strávit třeba na zámku Čechy pod Kosířem. Připraven je tam program pro děti: loutkové divadlo, korálková dílnička pro malé i velké a koncert pro děti Pohádka z Hané ve Velkém sále zámku.

"Připravte se na zatím největší Rooftop Fun. Tohle tu ještě nebylo," lákají pořadatelé na střechu Telegraphu. Tentokrát se podle nich můžete těšit na sestavu DJs, kterou zajišťují SUPA Mob crew a doprovodný program bohatší než kdy předtím. 

Sobota

10:00 / Šantovka 10 / Smetanovy sady
10:00 / Den pro zoologické zahrady / Zoo Olomouc
13:00 / Chmelovy dožinkê / areál Amerika
17:00 / Cikánské melodie / Zámek Čechy pod Kosířem
19:00 / DJ Alle Farben / Galerie Šantovka
19:00 / Sluha dvou pánů / Fort XVII, Křelov

Galerie Šantovka slaví desáté narozeniny. A ve velkém. Hlavní denní program proběhne ve Smetanových sadech, kde bude k vidění třeba nadživotní model vesmírné lodi SPACE X Crew Dragon, zkusit můžete i simulátor stavu beztíže. Připravena bude i vyhlídková zdvižná plošina, která vás vyveze do výšky 80 metrů.  Chybět nebudou ani skákací hrady, trampolíny a bumperbally, děti se mohou těšit i na několik představení včetně domácí Tramtarie. Celý program najdete zde.

Večer se zábava přesune do sousedství Šantovky, kde vystoupí berlínský DJ Alle Farben. Areál pojme deset tisíc diváků. "Alle Farben moc dobře ví, jak naladit své publikum. Tím spíš, když se o náladu a atmosféru budou před ním starat už od podvečera další dýdžejové, třeba Andrea Pomeje. Sobotní noc bude opravdu pořádně horká a narozeninová party nadchne všechny hosty," slibují pořadatelé. Symbolické vstupné do areálu party bude 100 Kč, celý výtěžek koncertu bude určen na charitativní účely.

Chystá se i tradiční pivní festival Chmelovy dožinkê. V areálu holické Ameriky proběhne přehlídka minipivovarů a řemeslně vařených piv, těšit se můžete na poděkování za sklizeň chmele, zdraví a splávek všech fanoušků kraftového piva. "Samozřejmostí je spousta dobré hudby a bohatý program pro děti," doplňují pořadatelé.

Neděle

9:00 / Jóga & Brunch / Telegraph
11:00 / Řízkobraní / Central Park Flora
15:00 / Pianothéka v Šantovce / Galerie Šantovka
16:00 / Brass ToOLs - promenádní koncert / Smetanovy sady

Po celý víkend můžete vyrazit do hotelu Central Park Flora na Řízkobraní. Kromě gastronomických zážitků na vás čeká i doprovodný program pro děti.

Neděli můžete začít i zdravě. Na střeše budovy Telegraph se bude konat Hatha jógová lekce za vycházejícího slunce. "Čeká vás lekce Hatha jógy zaměřená na celé naše tělo, budeme klást důraz na správné dýchání a na konec si dopřejeme delší relaxaci," zve lektorka Klára Konečná a doplňuje, že po lekci čeká účastníky i společný brunch z nabídky Telegraph Café. Lekce je maximálně pro 12 účastníků a je vhodná pro začátečníky i pokročilé, takže pokud máte zájem, doporučujeme rezervaci.

Přejeme krásný víkend!

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka