Reklama

Úterý 19. března 2024, svátek má Josef, venku je 5.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: výlety, originální hry, výstavy v muzeu i návrat Lásky za koronu

Tipy a názory

23.10.2020

Lenka Šimková

Pátek je tady a s ním i dva dny víkendového volna. Od čtvrtečního rána sice v celé republice platí striktní opatření a je uzavřena většina obchodů a služeb, ale přesto jsme si pro vás nachystali alespoň pár tipů, které by vám nejen dnešní den, ale i ty dva víkendové, mohly zpříjemnit. ;-)

Nechce se vám v pátek (a nebo i o víkendu) vařit? Pak si nechte jídlo dovézt z některé z olomouckých restaurací. A nebo si pro něj dojděte k okénku. Nejen že budete mít o starost míň, ale navíc uděláte dobrou věc - podpoříte podnik, který máte rádi a jenž má v této nelehké době co dělat, aby se udržel v provozu. A myslete na to, že když si zajdete k okénku, tak uděláte nejen něco pro své tělo, ale také ušetříte restauraci peníze, které by musela dát externí službě za rozvoz jídla... Menu si vyberte u nás.

Projděte se na čerstvém vzduchu. Ano, procházky nám vláda zatím nezakázala, naopak je ministr zdravotnictví vřele doporučuje. Vyrazte k řece, do lesa, nebo jen tak relaxujte na terase nebo na zahradě. Ale nezapomeňte, že zahradní party s kamarády nepřipadá v úvahu. Na procházku smíte maximálně v rodinném kruhu, nebo ve dvojici. Můžete třeba letos naposledy provětrat kolo a vyrazit na nějaký cyklovýlet. Nebo zajděte do lesa na houby. Sice už je chladnější počasí, ale ještě se najdou místa, kde houby rostou. ;-)

Pokud se obáváte, že bude špatné počasí, nebo jste doma s dětmi, které na delší cyklovýlet ani na houby nedostanete, tak si můžete zahrát nějakou společenskou hru. A jestli už máte po krk všech známých her, které máte doma, a nestihli jste koupit nové, tak se můžete zabavit hned dvojnásob a nějakou hru si vyrobit. S dětmi se zabavíte už při přípravě a vymýšlení speciálních políček na herním plánu a budete se těšit, až si hru společně zahrajete. Jen upozorňujeme, že škodolibé políčko "vrať se na start" umístěné pár kroků od cíle se vám bude líbit jen do té doby, než na něm sami skončíte. ;-) 

Pokud vám chybí divadelní představení, tak si můžete pustit Divadlo Tramtarie až k vám do obýváku! A dnešním dnem se můžete těšit na velký návrat megahitu Láska za koronu. Ten v létě trhal divácké rekordy a svou derniéru si odbyl v rámci Shakespearovského léta na Konviktu. Inscenace vznikla během května jako spontánní a upřímná reakce na složitou situaci v době uzavření divadel během první vlny pandemie koronaviru. Jde o mozaiku humorných příběhů, vyprávějících o lidech, jejichž plány překazil koronavirus. Vše zlé je ale nakonec vždy pro něco dobré, a tak postavy i celá inscenace končí s nadějí, že až to všechno skončí, nejen že bude stejně, ale ještě líp, než bylo před koronou. Pokud jste inscenaci ještě neviděli, tak vřele doporučujeme! Více informací o online vstupenkách a dalších inscenacích, které můžete vidět, se dočtete tady →

A také se můžete podívat na výstavu do muzea. Vlastivědné muzeum je sice zavřené, ovšem stejně jako na jaře přináší návštěvníkům aktuální výstavy alespoň v online podobě. Skrze muzejní FacebookInstagram a webové stránky uvidíte hned několik aktuálních výstav. Podívat se můžete třeba na korunovační klenoty, nebo na výstavu připomínající bohaté dílo i životní osudy pana Jiřího Loudy, významného českého heraldika, knihovníka a v neposlední řadě účastníka československého zahraničního odboje v letech 2. světové války.

Přejeme hezký víkend!