Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Divácký megahit Láska za koronu se vrací! K vidění bude od pátku 23. října

Zprávy z regionu

21.10.2020

red

Divadlo Tramtarie přichází v době uzavřených divadel s novým online projektem. Je jím převedení diváckého hitu, inscenace Láska za koronu, do online podoby v HD kvalitě. Záznam bude pro diváky k dispozici od pátku 23. října na webových stránkách divadla.

Inscenace Láska za koronu vznikla během května 2020 jako spontánní a upřímná reakce na složitou situaci v době uzavření divadel během první vlny pandemie koronaviru. Její premiéru uvedlo Divadlo Tramtarie 30. května 2020 na festivalu Divadelní červen open-air, který se konal po celý červen ve venkovním amfiteátru na Korunní pevnůstce v Olomouci. "Původně jsme měli záměr zahrát Lásku za koronu jen párkrát v rámci Divadelního června open-air jako takovou jednorázovku. Inscenace ale sklidila tak obrovský divácký ohlas, že jsme se rozhodli ji nasadit i do programu open-air festivalu Olomoucké nejen shakespearovské léto, který Divadlo Tramtarie pořádá každý rok v srpnu," říká Petra Němečková, ředitelka Divadla Tramtarie.

Foto: Jan Procházka

Inscenace se nakonec dočkala devíti repríz na venkovních jevištích, zhlédlo ji téměř tři tisíce diváků, a stala se megahitem trhajícím divácké rekordy. "Myslím, že hlavním důvodem úspěchu této inscenace bylo nejen výsostně aktuální téma koronaviru a jeho dopadu na společnost, které jsme přivedli jako úplně první na česká jeviště, ale zejména to, že o této mizérii hovoříme s laskavostí a humorem, který nemá za cíl někoho urážet nebo se vysmívat tomu či onomu. Šlo nám o to zasmát se sobě samotným, povznést se a dodat naději. A to se myslím docela povedlo," říká autor a režisér inscenace Vladislav Kracík.

Divadlo Tramtarie nyní uvede inscenaci online v HD kvalitě, ve spolupráci se společností Geroge Vision. Záznam bude pro diváky k dispozici od pátku 23. října na webových stránkách divadla www.divadlotramtarie.cz. "Láska za koronu je mozaikou humorných příběhů, vyprávějících o lidech, jejichž plány překazil koronavirus. Vše zlé je ale nakonec vždy pro něco dobré, a tak postavy i celá inscenace končí s nadějí, že až to všechno skončí, nejen že bude stejně, ale ještě líp, než bylo před koronou," dodává Kracík.

Foto: Jan Procházka

Diváci si mohou záznam pořídit tak, že si zakoupí vstupenku online, poté jim přijde email s přihlašovacími údaji k videu. Záznam pak budou moci zhlédnout kdykoliv během následujících 14 dní. Diváci si navíc mohou vybrat výši vstupenky podle toho, zda navíc chtějí i podpořit divadlo. "Téma inscenace je v těchto dnech bohužel opět velice aktuální, byť jsme doufali, že na podzim už se za hrozbou pandemie a omezujícími opatřeními jen s nostalgií ohlédneme. Věřím proto, že Láska za koronu přinese divákům rozptýlení a určitý nadhled v těchto nelehkých dnech," uzavírá Němečková.

Divadlo Tramtarie na projektu spolupracovalo s olomouckou produkční společností Geroge Vision. Díky této spolupráci tak vznikl špičkový divadelní záznam, který se může pochlubit perfektním zvukem a obrazem v HD kvalitě. Diváci se proto mohou těšit na plnohodnotný divadelní zážitek. Jedná se vůbec o první záznam v takto vysoké kvalitě, který Divadlo Tramtarie divákům nabízí. V nejbližší době by tuto podobu měly dostat i další inscenace divadla a rozšířit tak nabídku online představení.