Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Nedotknutelní, burgery u Šantovky, food festival, hokej i slavnostní otevření Cikánské branky

Tipy a názory

18.9.2020

Lenka Šimková

Týden se nám chýlí ke konci a víkend klepe na dveře. Tentokrát se toho bude dít opravdu hodně! Potěšíme milovníky sportu, dobrého jídla i rodinné zábavy. Takže pokud ještě nemáte plány na nadcházející dny volna, tak pozorně čtěte... ;-)

Pátek

10:00 / Burger Street Festival / FUNpark Galerie Šantovka
15:00 / VOICE BIKE GRAD PRIX SEMAFOR / Centrum Semafor
17:00 / 5. výročí Smejko a Tanculienka / kino Metropol
18:00 / David Böhm & Jiří Franta: Něco za něco / Divadlo na cucky
19:00 / Nedotknutelní / Moravské divadlo
19:00 / Natálie Rottrová a Pavel Špirka / Telegraph

Už dnes dopoledne propukne ve FUNparku u Šantovky burgerové šílenství, které potrvá až do neděle! Po všechny tři dny si můžete vychutnat lahodné burgery, dále nebudou chybět hranolky, vafle, palačinky, zmrzlina a spousta dalšího! Celé to pak můžete spláchnout chutným nealkoholickým nebo míchaným nápojem a nepřijdete ani o piva z velkých či lokálních pivovarů. Vstup na akci je zdarma. Odpoledne můžete s dětmi vyrazit na Voice Bike Grand Prix do Centra Semafor, kde budou od 15:00 probíhat tři známé a populární akce - soutěž rodinných týmů, závod jednotlivců na koloběžkách a závod jednotlivců na šlapacích autech. Přihlášky do soutěže i doplňkových závodů se přijímají až na místě. Večer můžete zajít třeba do Moravského divadla, které na 19 hodin chystá premiéru adaptace francouzského filmového hitu Nedotknutelní. Film z roku 2011 vypráví příběh ochrnutého aristokrata Philippa a jeho nového opatrovníka Drisse, živelného mladíka z chudého předměstí. A pokud nemáte vstupenky na dnešní večer, můžete si je včas zajistit na další reprízu. V centru Telegraph pak ve stejný čas můžete navštívit společný koncert Natálie Rottrové a Pavla Špirky. Tvorba Natálie i Pavla ve vyváženém poměru, doplněna o vokály, doprovozena dvěma nástroji, které znějí dřevem a kovem. Za vstup zaplatíte 70 korun.

Sobota

09:00 / Horecký bazárek podzim 2020 / Horka nad Moravou
09:30 / OPEN STUDIO I: Workshop malby s Davidem Pešatem / Telegraph
10:00 / Den přírody Litovelského Pomoraví / Sluňákov
10:00 / Litovelské Pomoraví, jak jej neznáte / Sluňákov
10:00 / LETŇÁK SPOJUJE MĚSTO - slavnostní otevření Cikánské branky / Letní kino
10:00 / Vintage.Market.Olomouc / Letní kino
10:00 / Benefičák 2020  Letní kino
10:00 / Zažít město jinak / Letní kino
10:00 / Burger Street Festival / FUNpark Galerie Šantovka
11:00 a 13:30 / Tři oříšky / Sluňákov
13:00 / Jak chutná Lošov / Lošov
19:00 / Krvavá svatba / Moravské divadlo
19:00 / Hřeben Bruce Willise / Divadlo Tramtarie
20:00 / Král zlodějů / Letní kino

S dětmi se v sobotu můžete vypravit do oblasti Sluňákova a Litovelského Pomoraví, kde bude připravený den plný aktivit pro děti i rodiče s bohatým doprovodným programem a chybět nebude ani tradiční divadlo pro děti - tentokrát se o zábavu s pohádkou Tři oříšky postará Divadlo na cucky. Pokud zůstanete v Olomouci, tak si určitě najděte čas na návštěvu Letního kina, které na tento den chystá pestrý program. Můžete se těšit na slavnostní otevření Cikánské branky, které bude spojené s nultým ročníkem festivalu olomouckých neziskovek s příznačným názvem Benefičák. V parku bude stát šapitó, nebude chybět skvělé občerstvení z grilu, divadlo pro děti, koncerty pro všechny, Vintage market a celodenní program zakončí ohňová show a promítání filmu Král zlodějů. Výtěžek z celé akce půjde na podporu Rodinného centra U Mloka. Kromě toho bude od dopoledních hodin probíhat v parku pod Dómem další ročník sousedské slavnosti Zažít město jinak. Jestli patříte k milovníkům dobrého jídla, tak můžete od 13:00 navštívit food festival Jak chutná Lošov, kde vás čekají dobroty od výrobců a restaurací z okolí, zábava pro děti i dospělé, muzika. Ochutnat tak můžete třeba místní zvěřinový guláš, špízy, kávu z lošovské pražírny, trubičky a zmrzlinu ze Svatého Kopečka, pivo z Velké Bystřice, víno přímo od vinaře, grilované ryby a další dobroty. Den můžete zakončit třeba v divadle. To Moravské má od 19 hodin na programu Krvavou svatbu., která se po osmi letech vrací na jeviště jako surrealistické taneční divadlo. Vášeň, neopětovaná láska, zrada a msta se mísí v příběhu o jedné veselce, která skončila nelítostným honem na člověka. To Divadlo Tramtarie naopak zve na aktuální novinku v repertoáru, a to komedii Hřeben Bruce Willise. Zbrusu nová inscenace z pera uměleckého šéfa Vladislava Kracíka se zabývá delikátním tématem: půjde totiž o muže a jeho pleš. V hlavní roli se představí Vít Pištěcký.

Neděle

09:30 / OPEN STUDIO I: Workshop malby s Davidem Pešatem / Telegraph
10:00 / Burger Street Festival / FUNpark Galerie Šantovka
11:00 a 13:00 / Speciální dětské prohlídky / hrad Šternberk
14:00 / Kejklířská show / Divadlo na Šantovce
14:30 / Nohy – srdce – hlava: procházka galerií v přírodě / Sluňákov
15:00 / Mlsné medvědí příběhy / kino Metropol
16:30 / Kuchařská dílnička / ZRUŠENO / Lobster Family Restaurant
17:00 / Olomouc - Liberec / zimní stadion
19:00 / Housle / Divadlo na Šantovce
19:00 / Kupec benátský / Moravské divadlo
19:00 / Hřeben Bruce Willise / Divadlo Tramtarie
19:00 / G. Rossini: Petite Messe Solennelle / Katedrála sv. Václava

V neděli máte poslední možnost navštívit Burger Street Festival u Galerie Šantovka. A ze zkušeností z minulých ročníků víme, že se nevyplatí otálet, později k večeru už v nabídce většinou nenajdete všechny druhy burgerů. S dětmi si v tento den můžete udělat výlet třeba na Hrad Šternberk, který chystá na 11 a 13 hodin speciální dětské prohlídky. Děti se krátce, věku přiměřenou formou seznámí s historií hradu Šternberk a blíže si prohlédnou předměty, které bývají často u běžných prohlídek opomíjeny. Chybět nebude návštěva nově zrekonstruované Liechtensteinské kuchyně.V Divadle na Šantovce pak s dětmi můžete ve 14 hodin navštívit Kejklířskou show. Milovníkům hokeje by neměl uniknout domácí zápas hokejové extraligy, kde se Mora představí proti Bílým Tygrům z Liberce. Zápas začíná v 17 hodin. Také nedělní večer bude patřit divadlu. Divadlo na Šantovce chystá olomouckou premiéru inscenace Housle se třemi znamenitými herci. Představením divadlo oficiálně zahájí novou sezónu a těšit se tak můžete i na doprovodný program v podobě vinné degustace. Ta bude probíhat od 18 hodin, samotné představení začne o hodinu později. Divadlo Tramtarie v 19 hodin uvede další reprízu nejnovější inscenace Hřeben Bruce Willise a v Moravském divadle uvidíte ve stejný čas Kupce benátského. A v 19 hodin se v Katedrále sv. Václava můžete těšit také na první koncert 27. ročníku Podzimního festivalu duchovní hudby.

Přejeme hezký víkend!