Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Garden Food Festival i Olomoucké shakespearovské léto

Tipy a názory

7.8.2020

Jan Procházka

Před námi je víkend! Máte radost? A co se bude v Olomouci a okolí dít? Není toho rozhodně málo!

Kam k vodě?

Horké dny je nejlepší strávit u vody. Pokud přemýšlíte, kam zajet k vodě na celý den, nebo kde se jen trošku zchladit po práci, tak pro vás máme unikátní přehled přírodních koupališť, zatopených lomů i bazénů v Olomouci a okolí. A rozhodně stojí za návštěvu, podívejte se →

Pátek

14:00 / Garden Food Festival / Horní náměstí, Šantovka

16:00 / Urban Vibes DJ AZ-V / Telegraph

16:00 /  Hoofbeats w/ Counterstrike & Trilo & A-Cray / Sklub

17:30 / 3Bobule / Kino Metropol

18:00 / Pohoda u Trojice / Horní náměstí

19:00 / Děláme to ve třech / Letní kino

20:00 / Yogi Mc Fly, Slepí křováci / Litovelská kavárna

20:00 / Komedie omylů / Slovanské gymnázium

Největší víkendovou událostí je bezesporu Garden Food Festival. V programu se objeví finalisté televizní soutěže MasterChef Česko Roman Staša a Pavlína Lubojatzky i sushi mistr Lukáš Neckář. Ochutnávat můžete na různých místech, hlavní program bude probíhat na Horním náměstí, v Šantovce i rozáriu. Více podrobností najdete v naše článku.

Pohodu můžete zažít večer i v centru města. Festival Pohoda u Trojice dává tušit, kde se koná. V pátek na něm vystoupí Filip Tailor s přáteli, následován posléze Davidem Mattiolli. V sobotu je pak v programu  Saturday Jam a Event Jazz. 

A zajít můžete i do Letního kina, kde vystupuje trojice stand-up komiků Děláme to ve třech. Roman Vencl, Jan Ťoupalík a Karel Pomahač mají rádi břitký humor a pro urážku nejdou daleko. Ale dělají to výborně a publikum se královsky baví. Pokud jste tuhle smršť ještě nezažili, určitě doporučujeme.

Sobota

10:00 / Garden Food Festival / Horní náměstí, Rozárium, Šantovka

10:00 / DOBRObrigáda na Letňáku 1/2 / Letní kino

10:30 / Kdo si hraje, nezlobí! / Muzeum umění

10:00 / Kostýmované prohlídky hradu Šternberk / Hrad Šternberk

18:00 / Pohoda u Trojice / Horní náměstí

20:00 / Film naživo - Amerikánka / Kino Metropol

Pokud máte rádi areál Letního kina a jste opravdu srdcaři, můžete pro svoje oblíbené místo v sobotu něco udělat. Na Letňáku se totiž koná brigáda, díky které se areál zase trochu zvelebí. Občerstvení zajištěno!

S dětmi můžete vyrazit třeba na hrad Šternberk, kde se v sobotu i neděli konají kostýmované prohlídky. Návštěvníci si mohou vybrat ze tří nabízených okruhů – Liechtensteinské sbírky, Život na Šlechtickém sídle nebo Celým hradem. Výklad průvodců bude zaměřen nejen na informace z historie hradu, ale i historii módy a oblékání. 

Silným zážitkem bude určitě i kino-divadlo v Metropolu. Projekt Film Naživo během letošního léta přináší do kin sérii jedinečných divadelních představení zasazených do unikátních prostředí mimo tradiční jeviště. Nemůže mezi nimi chybět úspěšná inscenace Amerikánka s Terezou Ramba a Eliškou Křenkovou v hlavních rolích. Svůj příběh o vůli a naději, víře i zoufalství rozehrají ve vyprázdněném prostoru kongresového centra O2 universum. A vy můžete být u toho.

Neděle

10:00 / Garden Food Festival / Rozárium, Šantovka

10:00 / Kostýmované prohlídky hradu Šternberk / Hrad Šternberk

16:00 / Promenádní koncert / Smetanovy sady

17:00 / Vzhůru nohama / Bea campus

19:00 / Láska za koronu / Olomoucké shakespearovské léto

Až se dobře najíte na Garden Food Festivalu, můžete zajít třeba do Smetanových sadů na koncert Pavla Nováka. A večer? Pokud jste neviděli poslední hit Divadla Tramtarie Láska za koronu, máte dnes možnost. V rámci festivalu Olomoucké shakespearovské léto totiž byla inscenace, původně již derniérovaná, znovu oživena. V neděli večer vše vypukne na parkánu univerzitního Konviktu.

Přejeme krásný víkend!