Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 1.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: oblíbené trhy, open-air divadla, bublinové radovánky i víkend otevřených zahrad

Tipy a názory

5.6.2020

Lenka Šimková

Další víkend je před námi. Co se bude dít tentokrát? Čekají nás oblíbené trhy na Floře, výstava masožravek, open-air divadelní představení i fotbalová fanzóna. A bude toho mnohem víc, podívejte se, co všechno se chystá... ;-)

Pátek

13:00 / Selské trhy / Výstaviště Flora Olomouc
17:00 / Grilování u Mačáka / Restaurace Mačák
19:00 / Kabaret nahatý Shakespeare / ZRUŠENO / Korunní pevnůstka
20:00 / Line Dance Tančírna / Centrum pohybu

Dnes se opět od 13 do 17 hodin můžete těšit na Výstavišti Flora za Pavilonem A na Selské trhy. Pokud rádi chodíte na farmářské trhy, kde nakoupíte čerstvé ovoce a zeleninu, mléčné výrobky, uzeniny, maso, džemy nebo kuchyňské bylinky a koření, tak se zde určitě zastavte. Selské trhy budou probíhat pravidelně každý týden až do konce června. A když už budete v areálu Výstaviště Flora, tak můžete navštívit Sbírkové skleníky ve Smetanových sadech, kde až do 14. června probíhá unikátní výstava masožravých rostlin s příhodným názvem Živé pasti. Výstava je otevřena každý den od 9:30 do 18:00 a některé výpěstky si návštěvníci mohou také zakoupit. Pokud milujete grilování, ale bohužel nemáte zahradu ani gril, tak můžete dnes večer zajít do Restaurace Mačák, kde se od 17:00 budou podávat speciality z grilu. V původně avizovaném programu divadelního open-air června bylo na dnešní večer naplánované představení Kabaret nahatý Shakespeare. To je však pro dnešní den zrušené, ale vstupenky si můžete zajistit na pátek 26. června. A pokud máte chuť dnes večer tancovat, tak Centrum pohybu v Sokolské ulici pořádá Line Dance Tančírnu. Vstupné je 150 korun a lekce je vhodná i pro úplné začátečníky.

Sobota

09:00 / Zahradnické trhy / Výstaviště Flora Olomouc
09:30 / Víkend otevřených zahrad / Botanická zahrada a Rozárium
10:00 / Víkend otevřených zahrad na zámku / Zámek v Čechách pod Kosířem
10:00 / Královna Koloběžka První / Korunní pevnůstka
11:00 / Bublinové víkendy / Pevnost poznání
12:00 / Zaparkuj na vzduchu / zahrada Centra pohybu
15:00 / Hurá na pohádky / kino Metropol
17:00 / Uzení u Mačáka / Restaurace Mačák
19:00 / Královny / Korunní pevnůstka

V sobotu a neděli se po oba dny můžete těšit na Zahradnické trhy, které nabídnou široký sortiment květin, zeleniny, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků a zahradnických pomůcek i potřeb od českých pěstitelů. Zahradnické trhy se tentokrát konají naposledy, tak si je nenechte ujít. ;-) Na tento víkend připadá také víkend otevřených zahrad, během kterého láká zámek v Čechách pod Kosířem na speciální procházky a komentované prohlídky zámeckého parku. A na speciální program v rámci tohoto víkendu otevřených zahrad láká i olomoucká botanická zahrada a rozárium. S dětmi můžete dopoledne v 10:00 zajít na Korunní pevnůstku, kde v amfiteátru proběhne open-air divadelní pohádka Královna Koloběžka První s herci Moravského divadla Olomouc. A když už budete v areálu pevnůstky, tak se i s dětmi určitě zastavte v Pevnosti poznání, kde každý červnový víkend budou pro zvídavé děti i jejich rodiče připraveny bublinové radovánky. Kromě workshopů se návštěvníci mohou podívat na novinky ve stálých čtyřech expozicích a do planetária, kde je zatím kapacita omezena na deset diváků na jednu filmovou projekci. Na zahradě Centra pohybu v Sokolské ulici pak bude od 12:00 probíhat akce Zaparkuj na vzduchu, kde si můžete užít s rodinou, s kolegy nebo s kamarády skvělou hudbu, dobré jídlo a pití a pohodové posezení na netradičním místě. A jestli máte rádi divadelní představení, tak si nenechte ujít tragikomedii Královny z repertoáru Moravského divadla, která odstartuje v 19:00 na Korunní pevnůstce.

Neděle

09:00 / Zahradnické trhy / Výstaviště Flora Olomouc
09:30 / Víkend otevřených zahrad / Botanická zahrada a Rozárium
10:00 / Víkend otevřených zahrad na zámku / Zámek v Čechách pod Kosířem
11:00 / Bublinové víkendy / Pevnost poznání
15:00 / Ledová sezóna: Ztracený poklad / kino Metropol
17:00 / Fanzóna Sigma / parkoviště u Galerie Šantovka
19:00 / Láska za koronu / Korunní pevnůstka
20:00 / Neviditelný nepřítel / Useen Enemy / autokino / parkoviště u Galerie Šantovka

V neděli pak máte úplně poslední možnost navštívit letos Zahradnické trhy na Floře. Pokračuje také víkend otevřených zahrad na zámku v Čechách pod Kosířem i v olomoucké botanické zahradě a rozáriu, zajít můžete také na bublinové radovánky do Pevnosti poznání. Potěšíme také fanoušky olomouckého fotbalu. Sigma bude v sobotu v neděli od 17:00 hostit na domácím Andrově stadionu FC Baník Ostrava a jelikož stále s ohledem na vládní opatření není fanouškům umožněn vstup na stadion, budou moci fandit alespoň ve fanzóně vedle Šantovky. Součástí fanzóny bude i bohatá nabídka občerstvení, kterou zajistí stánek Maso v housce. Alkoholické i nealkoholické nápoje pak budou fanouškům podávány v sigmáckých kelímcích, na které jsou zvyklí ze zápasů na Andrově stadionu. A večer v 19:00 můžete zajít třeba na Korunní pevnůstku, kde proběhne další divadelní představení. Tentokrát je na programu úplná novinka, vysoce aktuální komedie Láska za koronu. Tu herci zvládli nazkoušet v rekordním čase a inscenace reaguje na události uplynulých měsíců. Vzhledem k tomu, že jde o aktuální téma, divadlo nepočítá, že by ji zařadilo do běžného repertoáru. Vidět inscenaci tak budete moci zřejmě jen v rámci programu na Korunní pevnůstce. A jestli chcete dát přednost filmu před divadlem, tak můžete navštívit třeba autokino u Šantovky, kde od 20:00 bude k vidění projekce snímku Useen Enemy, a to v rámci cyklu AFOkino. Za vstup tentokrát pro automobil zaplatíte pouhou jednu korunu a uvnitř auta mohou být pouze dva lidé.

Přejeme hezký víkend!