Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 11.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Láska za koronu, úklid Letňáku, Sigma ve fanzóně i Pomáda

Tipy a názory

29.5.2020

Lenka Šimková

Pracovní týden je u konce a pátek je konečně tady. Jaký bude nadcházející víkend? V pátek se můžete těšit třeba na Selské trhy, v sobotu pak odstartuje měsíc plný divadelních open-air akcí a v neděli můžete vzít třeba děti na pohádku. Podívejte se, co všechno se koná o víkendu a nechte se inspirovat... ;-)

Pátek

13:00 / Selské trhy / Výstaviště Flora
17:30 / Artklub: Maják / kino Metropol
20:00 / Malá lež / kino Metropol
20:00 / Tenkrát v Hollywoodu / ZRUŠENO / Autokino u Šantovky

Dnes se opět od 13 do 17 hodin můžete těšit na Výstavišti Flora za Pavilonem A na Selské trhy. Pokud rádi chodíte na farmářské trhy, kde nakoupíte čerstvé ovoce a zeleninu, mléčné výrobky, uzeniny, maso, džemy nebo kuchyňské bylinky a koření, tak se zde určitě zastavte. Selské trhy budou probíhat pravidelně každý týden až do konce června. Zajít můžete také do kina. Třeba v kině Metropol se v 17:30 představí Robert Pattinson a Willem Dafoe, kteří podávají fenomenální výkony coby strážci titulního majáku ve vyprávění zasazeném na konec devatenáctého století. A na pestrý program láká také Premiere Cinemas v Šantovce, které má pro dnešní dne v nabídce hned třináct různých snímků.

Sobota

08:30 / Horecký bazárek / Horka nad Moravou
09:00 / Mineral-Expo Olomouc / ZRUŠENO / SŠ Rooseveltova
10:00 / Hanácké muzeum v přírodě / Příkazy
10:00 / Brigoška před prvním filmem / Letní kino 
14:00 / SK Sigma Olomouc vs 1.FK Příbram / fanzóna u Šantovky
15:00 / Ledové království II / kino Metropol
17:30 / Vlastníci / kino Metropol
19:00 / Láska za koronu / Korunní pevnůstka
20:00 / V síti / kino Metropol
20:00 / Pomáda / autokino u Šantovky

Jestli přemýšlíte, kam se o víkendu vypravit na výlet, můžete se zajet podívat třeba do Hanáckého muzea v přírodě, které je unikátním dokladem hliněného stavitelství na Hané a najdete jej v obci Příkazy. V sobotu zde zahajují návštěvnickou sezonu a na své si přijdou nejen dospělí, ale také děti, které si mohou některé exponáty vyzkoušet a osahat. Pokud budete zůstávat v Olomouci a také patříte mezi příznivce Letního kina, tak se do jeho areálu můžete vypravit mezi 10 a 15 hodinou, přidat se k dobrovolnické brigádě a pomoci Letňák trošku uklidit před prvním promítáním. S sebou si vezměte pracovní oblečení; rukavice, nářadí a úklidové prostředky budou zajištěny. Potěšíme také fanoušky olomouckého fotbalu. Sigma bude v sobotu ve 14:00 hostit na domácím Andrově stadionu 1.FK Příbram a jelikož stále s ohledem na vládní opatření není fanouškům umožněn vstup na stadion, budou moci fandit alespoň ve fanzóně vedle Šantovky. Vstup do fanzóny je zdarma, ovšem s ohledem na dodržení stanoveného limitu osob na jednom místě je nutné zakoupit si vstupenku předem. Součástí fanzóny bude i bohatá nabídka občerstvení, kterou zajistí stánek Maso v housce. Alkoholické i nealkoholické nápoje pak budou fanouškům podávány v sigmáckých kelímcích, na které jsou zvyklí ze zápasů na Andrově stadionu. To na Korunní pevnůstce vás čeká úplně jiný zážitek. V sobotu totiž odstartuje měsíc plný divadelních open-air akcí a hned na úvod se můžete těšit na úplnou novinku z Divadla Tramtarie. Vysoce aktuální komedie Láska za koronu si v 19:00 odbude svou premiéru a jelikož jde aktuální téma, divadlo nepočítá, že by ji zařadilo do běžného repertoáru. Vidět inscenaci tak budete moci zřejmě jen v rámci programu na Korunní pevnůstce. A v autokině u Šantovky se pak ve 20:00 můžete těšit na slavný americký muzikálový hit Pomáda. Vstupenka pro auto stojí 100 korun a upozorňujeme, že uvnitř mohou být maximálně dva lidé.

Neděle

09:00 / Mineral-Expo Olomouc / ZRUŠENO / SŠ Rooseveltova
15:00 / Pat a Mat: Kutilské trampoty / kino Metropol
15:00 / Královna Koloběžka První / Korunní pevnůstka
17:30 / V síti / kino Metropol
20:00 / Králíček Jojo / kino Metropol

Pokud jste doma s dětmi, tak si můžete udělat výlet na Svatý Kopeček. Venkovní pavilony zoologické zahrady jsou návštěvníkům přístupné, v areálu funguje také občerstvení. Navíc je už v provozu lanový park Lanáček, který mohou navštívit nejen děti, ale nově také dospělí! Odpoledne pak bude pro děti připravený program na Korunní pevnůstce, kde na ně bude čekat Královna Koloběžka První s herci Moravského divadla Olomouc. A pokud máte obavy o počasí, tak můžete ve stejný čas vzít děti třeba do kina Metropol na Kutilské trampoty dvojice známých nešiků Pata a Mata.

Přejeme hezký víkend!