Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: selské a zahradnické trhy, grilování, Pelíšky i unikátní autodivadlo Děláme to ve třech

Tipy a názory

15.5.2020

Lenka Šimková

Polovina května je tady. Ledoví muži Pankrác, Servác a Bonifác jsou za námi a vyhlídka počasí na další dny vypadá lákavě. O víkendu by se teploty měly opět vyšplhat až k dvaceti stupňům Celsia a pokud ještě nemáte plány, co podniknete, tak pro vás máme pár tipů. ;-)

Selské a zahradnické trhy na Floře

Výstaviště Flora Olomouc ožije o tomto víkendu trhovci s nejrůznějším sortimentem. Už v pátek se od 13 do 17 hodin můžete těšit za Pavilonem A na Selské trhy. Pokud rádi chodíte na farmářské trhy, kde nakoupíte čerstvé ovoce a zeleninu, mléčné výrobky, uzeniny, maso, džemy nebo kuchyňské bylinky a koření, tak se zde určitě zastavte. Selské trhy budou probíhat pravidelně každý týden až do konce června. V sobotu a neděli se pak po oba dny můžete těšit na Zahradnické trhy, které nabídnou široký sortiment květin, zeleniny, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků a zahradnických pomůcek i potřeb od českých pěstitelů. Zahradnické trhy budou probíhat po oba víkendové dny od 9 do 17 hodin, na další se můžete těšit opět za týden. 

Navštivte autokino i unikátní autodivadlo

Už jste asi zaznamenali, že na parkovišti u obchodní galerie Šantovka vyrostlo autokino, ve kterém budete mít možnost až do konce prázdnin zhlédnout řadu českých i zahraničních filmových trháků. V pátek od 20 hodin se tak můžete těšit na nestárnoucí českou klasiku Pelíšky. Nájezd vozidel na plochu probíhá vždy hodinu před začátkem promítání a za automobil zaplatíte 100 korun vstupné. Jen si dejte pozor na to, že uvnitř auta mohou být pouze dvě osoby. Novinkou tohoto víkendu je však koncept autodivadla. Skupina Děláme to ve třech, kterou tvoří olomouckému publiku dobře známé herecké tváře – Roman Vencl, Jan Ťoupalík a profesionální kouzelník Karel Pomahač, zve v sobotu v 19:30 na neobvyklou show právě v autodivadle. Provozní podmínky jsou stejné jako v případě autokina, tentokrát však za automobil zaplatíte 200 korun vstupné. Vstupenky můžete rezervovat zde.

Kde si vychutnáte něco dobrého?

V průběhu týdne jsme vám přinesli článek o znovuotevření restauračních zahrádek. Řada restaurací pojala restart svého podniku jako takovou malou oslavu a připravila pro zákazníky speciální akce. Na různých místech vás tak o víkendu čeká skvělé grilování, ostatně podívejte se sami. ;-)

Kam se schovat před deštěm?

Počasí na víkend sice vypadá příznivě, ale znáte to. Všechno se může během chvilky změnit a je dobré mít na víkend i nějaký záložní plán B. ;-) Od pondělí jsou otevřená všechna muzea i galerie a tak se můžete vypravit třeba do Vlastivědného muzea na prodlouženou výstavu Největší záhady a tajemství světa. Milovníkům historických automobilů a motocyklů by pak nemělo uniknout, že své brány otevřela návštěvníkům i Veteran Arena v Hodolanech. Muzeum historických automobilů v Olomouci je jedno z největších, veřejně přístupných muzeí svého druhu v České republice a láká na značky Tatra, Wikov, Praga, Aero i Škoda, z motocyklů pak Jawa, Praga a různé další. Ostatně do muzeí si můžete udělat výlet i když pršet nebude, za návštěvu to určitě stojí! ;-)

Přejeme hezký víkend!