Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Cornevillské zvonky, ples univerzity, keltská hlava, bruslení i akce pro děti

Tipy a názory

21.2.2020

Lenka Šimková

Pracovní týden je u konce a pátek je konečně tady. Jaký bude nadcházející víkend? V pátek se můžete těšit třeba na divadelní premiéru nové inscenace Cornevillské zvonky, sobotní večer můžete strávit například na plese univerzity a neděle pro změnu láká na dětská divadelní představení. A nechybí ani jedna zajímavá výstava...

Keltská kamenná hlava

jen do neděle 23. února bude ve Vlastivědném muzeu v Olomouci k vidění originální keltská kamenná hlava ze Mšeckých Žehrovic. Jedna z nejvýznamnějších archeologických památek je datována do 3. století před naším letopočtem a po Věstonické venuši se tak Olomoučané mohou těšit na další unikátní předmět. Více zde →

Pátek

10:00 / Line Dance tančírna / Centrum pohybu
18:00 / Olomouc - Liberec / zimní stadion
18:00 / Maturitní ples Střední průmyslové školy elektrotechnické / Výstaviště Flora
19:00 / Caveman / kino Metropol
19:00 / Poslední noc s Claudií / Divadlo Tramtarie
19:00 / Cornevillské zvonky / Moravské divadlo Olomouc
19:00 / Opletal / Divadlo na cucky
19:00 / Line Dance - večerní tančírna / Centrum pohybu
20:00 / ERIC CLAPTON COVER BAND / Bounty Rock Cafe
20:00 / Tři kožíšky pro Bobbyho / Nabalkoně

Už v 18:00 sehraje HC Olomouc další kolo hokejové extraligy, tentokrát proti libereckým Tygrům. Pokud tedy patříte k fanouškům olomouckého hokeje, neváhejte zajít podpořit hráče na stadion.  Moravské divadlo uvede v 19:00 premiéru světově proslulé operety Cornevillské zvonky. Po sto letech se příběh o šlechtici, který se vrací z exilu na rodný zámek, o svérázných vesničanech a také o strašidlu, znovu objeví na jevišti Moravského divadla. Vstupenky ještě jsou a koupíte je tady. Divadlo Tramtarie má ve stejný čas na programu komedii Poslední noc s Claudií, která vypráví o třech výrazných hrdinech - jedním je vynikající hokejista, dalším muž na mateřské, třetím pak frontman ne příliš úspěšné rockové kapely. Jedno mají společné - je jim šedesát, nenacházejí se zrovna v nejlepší fázi života, všichni se potkají se smrtí a zjistí, že tou veškerý blázinec teprve začíná. A když budete mít štěstí, seženete ještě poslední vstupenky na dnešní představení. To Divadlo na cucky láká na téměř detektivní pátrání tří herců, zkoumajících na příběhu autentické osobnosti Jana Opletala principy národní identity i příčiny našich historických komplexů. Přesně to je inscenace Opletal, která je na programu v 19:00 a vstupenky pořídíte tady. O hodinu později pak můžete zajít do Kabaretní scény Nabalkoně, která pro dnešní večer chystá inscenaci připravenou přímo pro prostory kabaretní scény - Tři kožíšky pro Bobbyho. Jde o humornou jednoaktovku plnou lehce bizarních postav, situací a písní, inspirovanou hrou J. Suchého. A pokud chcete zajít raději na koncert, tak ve stejný čas uslyšíte v Bounty Rock Cafe Eric Clapton cover band. Vstupné je 99 korun.

Sobota

08:15 / 14:00 / 18:45 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
10:00 / Pohádky o mašinkách / kino Metropol
10:00 / Večerníčkový den na Sluňákově / Sluňákov
14:00 / Pohádka o splašené koloběžce / Art Rubikon
14:00 / Taneční workshop / Centrum pohybu
15:00 / Moritzovy tvořivé dílničky / Galerie Moritz
19:00 / Kabaret nahatý Shakespeare / Divadlo Tramtarie
19:00 / Cornevillské zvonky / Moravské divadlo
19:00 / Cry baby cry / Divadlo na Šantovce
19:00 / Slovanský tyátr – Racek / Divadlo na cucky
19:00 / Reprezentační ples Univerzity Palackého / NH hotel
19:00 / Lidový bál / Výstaviště Flora
19:30 / Fotbalový ples 1.HFK Olomouc / RCO
20:00 / Roman Dragoun / Bounty Rock Cafe

V sobotu můžete hned z rána vyrazit na zimní stadion, kde od 8:15 proběhne bruslení pro veřejnost. Vstupné je jednotné 40 korun a brusle se nepůjčují. Pokud je to na vás brzy, tak si můžete zabruslit ještě ve 14:00 a v 18:45. Divadlo Tramtarie pořádá v 10:00 benefiční představení Pohádky o mašinkách, které proběhne v kině Metropol a výtěžek ze vstupného poputuje olomouckému Rodinnému centru, které provozuje P-centrum. Vstupenky za 160 korun koupíte tady. Na Sluňákově se od 10:00 do 16:00 můžete těšit na Večerníčkový den, Centrum Semafor pak ve 14:00 pořádá v centru Art Rubikon hravé odpoledne pro děti ve věku 5-7 let s prvky dopravní výchovy s názvem Pohádka o splašené koloběžce. Vstup je zdarma. Také sobotní večer můžete strávit v divadle. V tom Moravském uvidíte druhou premiéru operety Cornevillské zvonky, Divadlo Tramtarie má na programu Kabaret nahatý Shakespeare, v Divadle na cucky uvede Slovanský Tyátr hru Racek a v Divadle na Šantovce uvidíte Cry baby cry. Od 19:00 bude také v NH hotelu probíhat reprezentační ples Univerzity Palackého v Olomouci, ve stejný čas můžete zajít i do Pavilonu A Výstaviště Flora na Lidový bál, o půl hodiny později pak začne v Regionálním centru fotbalový ples 1.HFK Olomouc.

Neděle

08:15 / 14:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
10:30 / Taneční gala pro nejmenší / Reduta
15:00 / Pohádky z pařezové chaloupky / Divadlo na Šantovce
15:00 / Pianothéka v Šantovce / Galerie Šantovka
16:00 / Disputace o citrónu (G. Elbelová, L. Daniel) / Arcidiecézní muzeum
16:00 / Zvířátka a loupežníci / Arcidiecézní muzeum
16:00 / Míša Růžičková - Cestujeme za zvířátky / kino Metropol
19:00 / Děkujeme, že zde kouříte / Divadlo Tramtarie
19:00 / Krejčovský salon / Moravské divadlo

Také v neděli si můžete zabruslit na zimním stadionu. Buď si přivstanete a přijdete už v 8:15, nebo odpoledne ve 14:30. A samozřejmě nebudou chybět oblíbené nedělní odpolední akce pro děti - už ve 13:00 můžete zajít do Reduty na Taneční gala pro nejmenší, tedy nedělní matiné pro rodiče s dětmi. V Divadle na Šantovce pak v 15:00 můžetei s dětmi vidět Pohádky z pařezové chaloupky a vstupenky na představení koupíte tady. Dospělí se ve stejný čas mohou v obchodním centru zaposlouchat do tónů Pianothéky Richarda Pogody, v 16:00 předvede svůj program pro děti Míša Růžičková v kině Metropol a v arcidiecézním muzeu můžete ve stejný čas navštívit pohádku Zvířátka a loupežníci. Amorální, černočerná komedie, černější než plíce náruživého kuřáka, se chystá v Divadle Tramtarie. Inscenace Děkujeme, že zde kouříte začíná v 19:00, ve stejný čas pak v Moravském divadle proběhne derniéra inscenace Krejčovský salon. Poslední vstupenky ještě koupíte tady.

Přejeme krásný víkend!