Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Jump Planet, Svatba nanečisto, Ptačí zima, Městský bál, Novoroční koncert, bruslení i lyžování

Tipy a názory

10.1.2020

Zuzana Doleželová

Druhý lednový víkend je před námi. Ať už plánujete vyjet na hory a užít si sníh a lyže či běžky, nebo zůstáváte v Olomouci a přemýšlíte, kam se vydat za kulturou nebo zábavou, užijte si volné dny dle vašich představ. A nechte se inspirovat našimi víkendovými tipy.

JUMP PLANET OLOMOUC

Už jste si byli zaskákat v Jump Planet Olomouc v OC Olympia? Tohle unikátní trampolínové centrum otevřelo teprve nedávno a už mezi návštěvníky sklízí spoustu pozitivních ohlasů. Jump Planet Olomouc disponuje několika desítkami rekreačních a sportovních trampolín (tradičních i šikmých), gymnastickou stezkou, basketbalovou zónou, bazénem s měkkými houbičkami, lezeckou stěnou, trampolínou QUAD pro milovníky freestylu, relaxační zónou,  9D kinem i skvělým občerstvením. Přijďte si zaskákat. Veškeré informace naleznete zde.

Foto: Jump Planet Olomouc

PŘEHLED SJEZDOVEK

Jestliže se chystáte na svah, podívejte se do našeho pravidelně aktualizovaného Přehledu sjezdovek v okolí Olomouce, kde se aktuálně lyžuje a kde se teprve chystají zahájit sezonu.

PLESOVÁ SEZONA

Tento víkend bude zahájena plesová sezona. Kromě Městského bálu, který se koná v sobotu v 19:00 na Výstavišti Flora, si můžete zajít zatancovat na některý z dalších plesů, jejichž přehled pro vás máme ZDE.

MEZI OLOMOUCÍ A ŠTERNBERKEM NEBUDOU JEZDIT VLAKY

Na trati č. 290 v úseku Olomouc hl.n. - Šternberk bude od 10. ledna do 29. února, denně vždy od 8:00 do 18:00, probíhat výluka traťové koleje. Mezi danými městy budou jezdit náhradní autobusy. VÍCE ZDE.

KAM NA STŘEDNÍ?

Na středních školách v Olomouci a okolí se v lednu a v únoru konají Dny otevřených dveří. Několik škol bude veřejnosti přístupno už tento víkend. Podívejte se na velký přehled zde.

Foto: Jan Procházka, Depositphotos.com

PÁTEK

17:30 / Scandi: V Mariině ráji / Kino Metropol 
18:00 / Olomouc - Kometa / Zimní stadion
19:00 / The Beatles Celebration / Moravské divadlo
19:00 / Královny / Divadlo na Šantovce
20:00 / KUDLA - písničkář s kapelou v krabici / Bounty Rock Cafe
20:00 / Scandi: Dokonalý pacient / Kino Metropol

Další akce, které se dnes konají, naleznete v našem Kalendáři.

V Metropolu probíhá přehlídka současných severských filmů. Vypravit se můžete na snímek V Mariině ráji. Charismatická kazatelka Maria Åkerblom vede své oddané stoupence do Helsinek, mezi nimi i dospívající Salome, která ji zbožňuje. Když se Salome spřátelí s místní dívkou z ulice Malin, její dosavadní pohled na svět dostává trhliny... A nebo na Dokonalého pacienta. Strhující příběh o největším právním skandálu ve švédské historii vypráví o reportérovi, jenž zpochybnil celý právní systém. Vstupné na filmy je 100 korun. Fanoušci olomouckého hokeje můžou vyrazit na zápas s Kometou, hudební nadšenci zase do Bounty na koncert KUDLY. Vstup je 180 korun a k lístku dostanete i CD. A program nabízí i Moravské divadlo - tady se můžete těšit na The Beatles Celebration, vstupenky koupíte tady. V Divadle na Šantovce se budou hrát Královny - tragikomedie plná humoru, ze kterého občas mrazí... Lístky pořídíte tady.

SOBOTA

08:30- 09:30 / Bruslení veřejnosti / Zimní stadion
09:00-16:00 / Ptačí zima / Pevnost poznání
10:00 / Terezka a kouzelné autíčko / Divadlo Tramtarie
10:00-14:30 / Workshop plastického pohybu / Divadlo na cucky
10:00-18:00 / Svatební veletrh - Svatba nanečisto / Galerie Šantovka
15:00 / Sněžná mela / Kino Metropol
15:30-16:30 / Bruslení veřejnosti / Zimní stadion
16:00 / Splašené nůžky / Moravské divadlo
18:00 / Novoroční koncert / Reduta
18:45 / A. Berg: Vojcek / Kino Metropol
19:00 / Městský bál / Výstaviště Flora
19:00 / Sex zadarmo nedostaneš / Divadlo Tramtarie
20:00 / Blanka Šrůmová, Jan Sahara Hedl a Něžná noc / Bounty Rock Cafe

Další akce, které se dnes konají, naleznete v našem Kalendáři.

V sobotu si hned dvakrát můžete jít zabruslit na zimák, brusle s sebou! Zábava čeká i na děti. Pro ty je připravena pohádka Terezka a kouzelné autíčko v Divadle Tramtarie, a nebo animovaný film v Metropolu, jenž nese název Sněžná mela. Ale garantujeme vám, že snímek pobaví i dospělé. Vstup je 130 korun. A Pevnost poznání láká na opravdu zajímavý program. V sobotu a v neděli se tu koná Ptačí zima, kdy na děti čeká pozorování ptáků, výstava krmítek a výroba chutného muffinu pro ptáčky. Více zde

To v Galerii Šantovka proběhne pátý ročník největšího svatebního veletrhu konaného v Olomouckém a Zlínském kraji s názvem Svatba nanečisto. Čeká vás bohatý doprovodný program, módní přehlídky svatebních a společenských šatů, přehlídky módních návrhářů, rozhovory, vystoupení, semináře, soutěže nejen o svatbu zdarma a spousta nejen svatební inspirace. Například Agentura Váš Den bude prezentovat nové modely svatebních šatů Maggie Sottero a vzory snubních prstenů a bude nabízet slevu zásnubních a snubních prstenů -10 %.

Divadlo na cucky chystá workshop jedinečné techniky s Alexeyem Shcherbakovem a Olenou Polianskou. Moravské divadlo uvede detektivní komedii Splašené nůžky (pozor, je vyprodáno) a v Redutě na vás čeká Novoroční koncert. Z něj se pak můžete přesunout na Výstaviště Flora, kde bude probíhat Městský bál. O hudbu se postará Boom band Jiřího Dvořáka a zpěváci Miro Žbirka a Monika Absolonová. Divadlo Tramtarie hraje oblíbený Sex zadarmo nedostaneš (vyprodáno) a Bounty nabídne koncert kapely Něžná noc. Vstup je 250 korun.

NEDĚLE

09:00-16:00 / Ptačí zima / Pevnost poznání
10:00-14:30 / Workshop plastického pohybu / Divadlo na cucky
14:30 / Její pastorkyňa / Moravské divadlo
14:30-15:30 / Bruslení veřejnosti / Zimní stadion
15:00 / Pat a Mat: Kutilské trampoty / Kino Metropol
15:00 / Pocahontas / Divadlo na Šantovce
15:00 / Pianothéka v Šantovce / Galerie Šantovka
17:15-18:15 / Bruslení veřejnosti / Zimní stadion
17:30 / Šťastný nový rok / Kino Metropol
19:00 / Jiří Pavlica & HRADIŠŤAN / Reduta
20:00 / Cats / Kino Metropol

Další akce, které se dnes konají, naleznete v našem Kalendáři.

I v neděli si můžete dvakrát zabruslit nebo vyrazit s dětmi do Pevnosti poznání na Ptačí zimu. A také se koná workshop v Divadle na cucky. Na děti čekají v Metropolu nové kutilské trampoty Pata a Mata, vstup je 130 korun, nebo Pocahontas v Divadle na Šantovce. Vstupné je 135 korun. Dospělí můžou zajít do Moravského divadla, kde je na programu opera Její pastorkyňa. Lístky pořídíte tady. Galerie Šantovka zve na vystoupení Richarda Pogody (klavír) a Miroslava Švihálka (saxofon) s názvem Pianothéka. Vstup je zdarma. Pobavit se můžete v Metropolu, kde dávají komedii z prostředí Vysokých Tater, která nese název Šťastný nový rok. Za lístek zaplatíte 140 korun. Za stejnou cenu můžete jít večer rovněž do Metropolu na Cats. V Redutě se uskuteční tradiční novoroční koncert Hradišťanu s Jiřím Pavlicou.

Hezký víkend všem!