Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 7.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Bounty Rock Cafe Open Air, Oakfest, PechaKucha Night, Fimfárum a spousta divadelních a filmových zážitků

Tipy a názory

21.6.2019

Zuzana Doleželová

Před námi je předposlední červnový víkend a opravdu je se na co těšit. Volné dny budou přímo nabité událostmi. Vyrazit můžete na některý z festivalů, za zábavou, do divadla, za kulturou a myšleno je i na naše nejmenší. Podívejte se, co všechno se v Olomouci a okolí koná.

TIPY NA VÝLETY

Rádi byste s rodinou či přáteli vyrazili na výlet do okolí Olomouce, nebo jen strávili hezké chvilky v centru města? Nechte se inspirovat našimi letními tipy.

PÁTEK

16:00 / Oakfest / Dub nad Moravou
17:00 / Čtvero ročních období / Divadlo na Šantovce
17:00 / Závěrečné vystoupení Baletní školy I.Popova / Kino Metropol
19:00 / Krejčovský salon / Moravské divadlo Olomouc
19:00 / FIMFÁRUM / DDM Olomouc
20:20 / PechaKucha Night vol. 21 / Letní kino Olomouc - Klid v ruchu
20:30 / Rocketman / Kino Metropol

Veškeré akce, které se konají v pátek, naleznete v Kalendáři akcí.

V 16:00 startuje v Dubu nad Moravou další ročník benefičního festivalu plného hudby, bohatého programu a skvělé zábavy, Oakfest. Na páteční odpoledne se také chystají hned dvě baletní vystoupení - jedno v Metropolu, druhé v Divadle na Šantovce. A na své si přijdou i milovníci prken, která znamenají svět. Moravské divadlo uvádí od 19:00 Krejčovský salon, francouzskou hru z roku 1979, ověnčenou množstvím domácích i zahraničních literárních cen, která staví na opravdovosti, jímavosti, osvobozujícím a laskavém humoru. A v 19:00 začne také víkendový festival tvořivosti a fantazie lidí s postižením i bez - FIMFÁRUM. Cílem akce je vytvoření prostoru pro potkávání a vzájemné poznávání lidí. Mottem letošního ročníku plného aktivit a zábavy je: "Klokan, kivi, krokodýl, Austrálie je náš cíl". Živo bude i v areálu Letního kina Olomouc. Tady se totiž koná PechaKucha Night vol. 21, tentokrát pod heslem Slow Life. Stav naší planety si žádá, abychom zpomalili. Pojďme se zamyslet, co můžeme změnit v našem každodenním životě. Nechejme se inspirovat nápaditými projekty, jednoduchými tipy a triky. Žít pomalu může být i zábava. Přijďte zjistit, jak si vybudovat udržitelný šatník, jak žít bez plastů nebo jak neplýtvat jídlem. :)

SOBOTA

09:30 / FIMFÁRUM / DDM Olomouc
11:00 / Svatojánské zámecké hody / Čechy pod Kosířem
12:00 / Oakfest 2019 / Dub Nad Moravou
13:00 / Bounty Rock Cafe Open Air 2019 / Korunní pevnůstka
14:00 / INLINE CITY den / Olomouc CITY
15:00 / Tajný život mazlíčků 2 / Kino Metropol
17:30 / Beats / Kino Metropol
19:00 / Kupec benátský / Moravské divadlo Olomouc
19:00 / Kráva v teleti / Divadlo na cucky
20:00 / Láska na druhý pohled / Kino Metropol

Veškeré akce, které se konají v sobotu, naleznete v Kalendáři akcí.

V sobotu pokračuje FIMFÁRUM i Oakfest. Čechy pod Kosířem pro změnu lákají na Svatojánské zámecké hody. Přijďte ochutnat dobroty ze zámku i podzámčí! A ve 13:00 na olomoucké Korunní pevnůstce vypukne dlouho očekávaná akce - Bounty Rock Cafe Open Air. 9. ročník slibuje pořádnou porci kvalitní hudby - posuďte sami. Nabitý program BRCOA uvede hodinu po poledni kapela Fly Tomorrow. Po olomouckých muzikantech na pódium nastoupí parta kolem fantastického bubeníka Vincenta "Vinnyho" Appice, někdejšího člena legendárních hardrockových bandů DIO, Black Sabbath nebo Heaven & Hell. Pak se představí holandská parta 7 Miles to Pitsburgh, supergroup BSP, belgičtí The BluesBones, polští Riverside a program uzavřou holandští Physical Graffiti. Bohatou nabídku má pro všechny milovníky filmů také Metropol a rozhodně byste si neměli nechat ujít akci v Olomouc CITY - tedy pokud milujete zábavu a inline brusle. ;) Večer nás čeká Kupec benátský v Moravském divadle nebo Kráva v teleti v Divadle na cucky.

NEDĚLE

09:15 / FIMFÁRUM / DDM Olomouc
14:00 / Šantíkovy neděle / Galerie Šantovka
14:00 / Tučňáci na arše / Divadlo na cucky
14:00 / Odpoledne pro děti / Hrad Šternberk
15:00 / Tajný život mazlíčků 2 / Kino Metropol
16:00 / Promenádní koncert ve Smetanových sadech / Smetanovy sady
17:00 / Aladin / Kino Metropol
19:00 / Prostři mě! / Divadlo Tramtarie
19:00 / Splašené nůžky / Moravské divadlo Olomouc
20:00 / Lásky jedné plavovlásky / Kino Metropol

Veškeré akce, které se v neděli konají, naleznete v našem Kalendáři akcí.

Neděle bude patřit hlavně dětem. Vaše nejmenší můžete vzít do Galerie Šantovka, do Divadla na cucky, a nebo se všichni vydejte do Šternberka. Pokračuje rovněž festival FIMFÁRUM, zajímavě zní nabídka kina Metropol. Ve Smetanových sadech se koná další z promenádních koncertů, začíná v 16:00. A večer můžete zakončit v divadle - Tramtarie hraje v 19:00 oblíbený kousek Prostři mě!, Moravské divadlo má ve stejný čas na programu Splašené nůžky. Jestli však dáváte přednost filmu, zajít můžete do Metropolu, protože tady hrají jednu českou klasiku - ve 20:00 dávají Lásky jedné plavovlásky.

Hezký víkend všem!